Ahojte, potrebovala by som kvôli povinnostiam raz za čas opustiť dom... Asi viete, o čo mi ide. Problém je, že cumeľ nechcela od narodenia, z fľašky piť nevie, max sa s ňou hrá... Raz sme jej skúsili dať kendamil, aj cez fľašu aj lyžičkou - zabiehalo jej, nechcela ho. Myslíte, že mám šancu ju naučiť na UM a mám len proste dookola ponúkať a skúšať fľašu? Naučí sa?
ďakujem krásne za názory
Či by ste odišli na cely deň?
treba mozno skusit rozne flase, nas napr. chcel len flasu MAM s drziakmi a drzal si sam s nasou pomocou 🙂 drzim paste!
ja som dceru v 6.mes.naucila na sunar premium. ale ona z flase pit vedela, kedze som od narodenia aj odsavala popri dojceni, takze bola naucena aj na flasu, nielen na prsnik.
V tomto veku už by som išla do príkrmov, nie UM. Ráno, večer, v noci dojčenie. Mysli aj na to, že si budeš musieť odstriekavať, keď nebudeš cez deň dojčiť, aspoň prvé týždne.
@bolarazjedna viac menej áno, na viac hodín a na príkrme to nemusí vydržať, bola by som rada, keby je poistka aj mlieko
@behulka mne sa práveže odstriekať nedá skoro nič... mlieka mám dosť, ale spustí sa mi len keď sa ona prisaje. Keď chcem odsať, tak stískam ako vládzem a minimum... Príkrmy papá pekne, ale občas chce aj mlieko za tým, no a ak budem akurát vtedy preč, chcela som "poistku"
@petamich ďakujem pekne za tip... vyskúšala som už niekoľko fliaš a značiek, ale teda asi len pokračovať v skúšaní 🙏
Odstriekať som myslela kvôli tebe, nie kvôli mlieku pre dieťatko. Plné prsníky sú veľmi nepríjemné, vydržať s nimi celý deň si neviem predstaviť.
Môj syn má 6 mesiacov, 2 mesiace papa prikrmy + ma materské mliečko. Keď som potrebovala odísť z domu, tak mamina mu dala prikrm a následne prevarenu vodu, lyžičkou. Môj syn mal UM iba prvých 6 týždňov, čiže tiež už sa odučil od fľašky. Boli dni, keď vôbec nechcel prijať prsník, lebo ho boleli ďasienka. Nechcel ani fľašu. Tak sme dávali mlieko lyžičkou, resp striekačkou. Alebo môžeš skúsiť aj z pohárika, resp zo švédskeho pohára.
Vacsinou to byva skor opacne ze ked sa dava prirodzene mliecko a zavedie sa UM tak uz prsnik nechce
Jedno dieta ano, ale nie na UM, ale na flasu, druhe odmietalo flasu do roka a ledva sa naucilo pit UM v 2rokoch.
Niektoré deti v pohode vypijú z hrnčeka, treba aj to slusit
Slamkova flasa. Slamka ma bližšie k prsníku ako cumel. Iný saci systém. Synovi som v 8. Mesiaci začala davat slamkovu flasu a UM. Mesiac trvalo kým si na to zvykol. Každý den vypil trosku viac
No co ja viem...jedine moj 3.bol od 2mes.aj s Um dokrmovany, cumel nechcel vobec...okolo 9mes.odmietol Um a uz bol len dojceny...ani moje mlieko nechcel z flase ked raz ostali deti so svokrou.
Asi skor tie prikrmy, kase, pripadne ho skusit naucit na vodu z flase, ale nie na cumel, taku s tvrdym naustkom moji mali, s cumlom to len kusali a bez efektu.
Ja este k tym rada.. Najprv nech sa prisaje a pocucka a potom odsavanie. Z oboch. Pojde viac mlieka,ked sa odsava hned po prisati a potpm uz len spravne skladovat zmrazene. 🙂 Ak velmi bude tuzit po mlieku,vypije ale to dojcenie je skor o blizkosti matky.
Ja som chodila denne na päť hodín, za ten čas mala prikrm, alebo aj nič, zvládla to v pohode. Fľašu nemala nikdy, ani umelé mlieko.
Však prečo jej nedáte prikrm na ten čas, keď ste preč?