Papanie 5-týždňového synčeka

bajaja123
11. apr 2023

Ahojte baby
Ja viem že sa tu často opakuje táto otázka, ale každá máme iné dieťatko tak musím napísať aj ja ohľadne tohto.
Maličký ma vo štvrtok 5 tyzdnov.
Od zaciatku sa mi zdá papkáč, no posledné 2 týždne je to také zaujimavejsie.
Spapá mi 120ml kazde 3 hod (od narodenia sme na um)
Predtym papal 90 nestacilo tak sme zvysili.
Ale on dopapá odgrgne si, a plače a pchá rucky do ust. Niekedy od krmenia ku krmeniu ho len na rukach aby neplakal, ja by som mu mile rada dála viac ved vieme podla seba ze ked sme hladní sme nervozny. Vecer mu trva fakt aj 4hod zaspat.. napapa sa, a do druheho jedenia zas hore no a takto to by som litánie pisala..samozrejme lekarku furt otravujem a hovorim jej co ako. Len chcem aj reálne skúsenosti
Neviem, mate niektors takeho papkaca ze spapa aj castejsie, resp viac mliecka? Mne ani prvy syn nebol tabulkový…
za 18 dni mi pribral 810g, tak papkat mu chuti ale naozaj niekedx neviem… kakame aj 4-5x denne… sem tam mu vyjde, ked si dobre negrgne ale troska.. ale co si aj vsimam dost tak preglgla a hlavne stikutka na dennom poriadku aj viac krat.
Mate nieco podobne? Dakujem krasne. ❤️

vani190493
11. apr 2023

@bajaja123 dosť často kaka cez deň, môže byť dehydrovany. Nehlta viac vzduchu pri papani a následne má bolesti bruška, preto plače.

bajaja123
autor
11. apr 2023

@vani190493 s tymto kakanim to je udajne podla dr ok.. aj ked mne sa to nezda no.. ako tak je napr ze 3x cwz den 2x v noci… ze ta tych 24 hod..

vani190493
11. apr 2023

@bajaja123 ešte mi napadlo, zmeniť značku mliečka, síce nie z večera do rána, ale postupne, mamičky zvyknú chváliť hipp alebo kendamil.

bajaja123
autor
11. apr 2023

@vani190493 viete co mame bebu… 3ie mliecko,znacku sme nemenili. Ja neviem ci nutrilon alebo co toto je ze trifať to najhorsie :/

vani190493
11. apr 2023

@bajaja123 a možno je to len obdobie, ako to už býva 🤔😉

cookie29
11. apr 2023

a to vazne kakate obaja spolu? ci cela rodina? 🙈

davate mu flasku do vodorovnej polohy, aby mohol spapat pomaly? Trva to cca 20minut? Alebo ju zvisle vyzunkne? a vzdy si odgrcne? ? Nilkdy len neodgrgne? A ine problemy nema? Ta pasticka do pusinky nemusi byt "hlad" moze byt napriklad aj skryty reflux. Vtedy maju deticky radsej napriklad zvislu polohu. Ale moze to byt aj prilis rychle vypitie. A to vecerne zaspavanie ma nesokuje, to byva pri tak malych detoch, mne BB1 vecer revalo tie 3-4 hodiny

katulienkax
11. apr 2023

ma cumlik? deti na UM potrebuju cumlik na ukludnenie, kedze saci reflex je silny a dieta sa ukludnuje hlavne sanim, kedze prsnik nedostane.

madla60
11. apr 2023

@bajaja123 , objem vody nechaj a len pridaj o odmerku - pol odmerky viac prášku, aby to mal hustejšie .

ropucha6
11. apr 2023

Tak asi mu to mlieko nesadlo, 4-5x kakat je teda dost na UM. Kolko toho zje dokopy? Skus mu dat o trochu viac, ci nepomoze. Papa aj v noci? S odmerkami ja by som neexperimentovala, raz je dane davkovanie.

ibrunova
11. apr 2023

@madla60 toto by som nerobila, dr mi to zakázala. Ja by som mu dala čaj.

bajaja123
autor
11. apr 2023

@cookie29 nie nekakáme spolu celá rodina 👍👍 ale dakujem za postreh….
Hej odgrgne po kazdom papani, papa aj na 2-3x, papa tak aby nehltal, ja niesom lekárka a ked som sa mojej pytala tak to kakanie je udajne ok…….. podla mna nie ale tak ok..
Komunikujem snou stale o tom, takze uvidi sa. Ale dakujem

bajaja123
autor
11. apr 2023

@katulienkax ano ano má od narodenia cumlík

bajaja123
autor
11. apr 2023

@ropucha6 hej papa aj v noci. Tak spanok nema bohvieaky a ja som aj dr povedala ze teda nie zato ale mne prvy na um nekakal 5x denne….. zato sa citim jak keby mam prve lebo totalne vsetko je ine a uz ked ani lekarka mi neporadi tak nikto……

athena27
11. apr 2023

@bajaja123 každé mliečko je iné a môže byť ľahšie stráviteľné. Naše bábo malo reflux tak sme skúšali zmeniť na nutrilon AR a to mliečko bolo zdá sa "lahké" bolo vidno že je viac hladná. Vrátili sme sa na pôvodné mliečko a bolo to ok. Učili sme aj na čajik - harmančekový. Keď toľko kaká aj by som možno zaradila pár ml čaju denne. Neublíži mu to a možno pomôže trošku aj bruško zaplní. Naša čajik zbožňuje. Hovorí sa, že keď dáš bábätku viac UM ako je schopné stráviť vygrcká to. U nás to tak bolo keď sme skúšali zvýšiť dávku, bolo jasné keď to vygrckávala, že nervózna je kvôli niečomu inému a nie je v tom hlad. Skús mu dať viac a uvidíš či bude pokojnejší.

cookie29
11. apr 2023

@bajaja123 pytala som sa ci odgrcne ci len odgrgne... mierny rozdiel

a co sa tyka kakania, mne sice mala bola dojcena, ale prvych 6 tyzdnov kakala viackrat denne. Potom prave naopak, niekedy aj 10 dni nie (ale na MM je dlhsie nekakanie normalne)

ibrunova
12. mar 2024

Dávaš mu čaj?