Maminy, som z toho smutna. Naša ma 11 mesiacov a ma dva spanky denne, vždy pred spankom sme si ľahli,vypila um a spinkala a tak aj pred nočným spankom. Už druhý den mi um odmieta pred spankom, place až ju jedine musim uspať v kočíku. Vecer to iste a v noci sa zobudí s placom. Druhý den jej vyšiel len 1 spanok, čo mozno to je tým alebo netusim. Neviete poradiť? Je to len nejaké obdobie?
Normalne. Zrus mlieko a skuste ine spankove asociacie. Urcite ponechat 2 spanky!
Plače lebo ti nevie povedať, že to mlieko proste nechce, že zmenila svoje chute, že nie je hladná ani smädná. Vôbec jej ho nedávaj /prípadne nahraď vodou alebo čajom/, proste ju ulož, rozprávaj rozprávku, spievaj hladkaj ....daj hračku, odíď z izby ... čokoľvek, len vynechaj mlieko.
Plačúce rozhnevané dieťa sa ťažko uspáva.
@ivangeline dva sa snažím stále nechat, ale teraz ako v noci plakala,zaspala neskoro a teda dospala to rano a 2 jej nevyšli.
mne moja mala uz v 7 mesiacoch zacala odmietat mlieko cez den a aj vecerne mlieko mi odmieta. Tak obedne mlieko som nahradila polievkou,stym problem nema, a do vecerneho mlieka pred spanim nasypem trocha krupice nech ma to hustejsie. Hold, ked nechce , tak nechce, naje sa z ineho.
Podľa mňa prirodzená zmena, nasýti sa z bežného jedla. 11 mesačná už nemusí nutne pred spánkom piť mlieko. Mňa pediatrička "sfúkla", že nemám dávať pred spaním, pretože zaťažuje žalúdok.
Naučí sa zaspávať iným spôsobom a mlieko môže mať počas dňa napr. k raňajkám.
Hlavne ju nenúť a nedávaj mlieko lebo musí.