Odgrgnutie po papaní

animajernik
24. máj 2024

Dobrý deň,
máme taký problém synček 1mesačný po nakrmení min.hodinu nevie zaspať.Pekne sa napapá a aj odgrgne ale keď zaspí mi na rukách a vložím ho do postielky tak začne sa vrtieť je nekľudný a vidno že ho niečo trápi.Opäť si ho vyberiem na odgrgnutie ale stále ho trápi.Maličký pije aj materské mliečko aj umelé mliečko (Hipp).Už som rozmyšlala že skúsim vymeniť za Kendamill len neviem či má zmysel.Pije z angikolikovej fľašky Avent. Už som skúšala ho dať viac krát odgrgnúť ale nevidela som rozdiel.
Viete mi poradiť ako by som ho mala dať odgrgnuť alebo kde nastala chyba.Stále ho nemožem mať na rukách lebo tak nič nespravím.A je mi ho ľúto že on by aj spinkal ale nevie kvôli tomu.Mám počkať kým z toho vyrastie?
Ďakujem za každú radu.

anavixy
24. máj 2024

Skus nechat odgrgavat pocas papania. Zmenit mlieko nema zmysel v tomto pripade. Si si ista, ze sa zobudi preto, ze ho trapi odgrgnutie? Mozno je len kontaktny. Skusila by som satku alebo nosic- pomoze v oboch pripadoch.

really8
24. máj 2024

@animajernik nie je to len o tom ze si si ho naucila na ruky a hojdanie? Skus ukladat na lavy bok.

simona92101
24. máj 2024

@animajernik tichy reflux?mlieko v polohe lezmo cestuje do hrdla a naspat a babatko z toho pali jednak hrdlo a aj zaludok,a s tym su spojene aj bolesti bruska,nekludny spanok atd

animajernik
autor
24. máj 2024

@simona92101 a ako by som to vedela zistiť či to bude tichý reflux?

anavixy
24. máj 2024

@animajernik treba si odsledovat ostatne priznaky a hlavne urobit rezimove opatrenia, co je zaklad pri refluxe, kedze nan nie su lieky a zahustovanie mlieka moze a nemusi byt potrebne, dieta z toho vyrastie.
Vid napr tu: https://www.instagram.com/p/CAu16XoHM6c/?igsh=M...

simona92101
24. máj 2024

@animajernik dieta casto stikuta,preglga,je nepokojne hlavne po najedeni a polozeni,aj ked je odgrgnute,casto sa budi zo spanku,obcas mavaju aj kysly zapach z ust.tak ako pisu vyssie,po najedeni aspon pol h nosit,nemanipulovat zbytocne,nenatriasat v kociku,vyvysit aj v kociku pod hlavou.AR mlieka zvyknu pomoct