Nutrilon verzus trvanlivé 3,5% mlieko

19. máj 2023

Ahojte maminky, môj syn má 1 rok a 7 mesiacov, mliečko mu dávam len pred spinkanim. Nedávam mu veľké dávky, stačí mu tak 1dcl mliečka. Avšak by som rada trochu ušetrila a vymenila nutrilon mliečko za obyčajné mlieko 3,5% z obchodu. Je to OK to takto vymeniť? Mate to tak niektorá? Mliečne výrobky mame zavedené v jedálničku, nemá snimi problém.
Ďakujem 🙂

anjelicek26
19. máj 2023

1dcl denne je uplne jedno, ake mlieko budes davat...

e1i
19. máj 2023

Obycajne mlieko neobsahuje ziadne vitaminy potrebne pre spravny vyvoj. Niektore publikacie odporucaju UM az do 3r. Nasa ma 3r 8 m a este stale pije UM,lebo zas obycajne mi nevypije. Do varenia v tomto veku OK,ale este by som nenahradzala UM obycajnym. Skus mozno pozriet lacnejsie UMaj za cenu ze zmenis ak mu bude vyhovovat

luccija
19. máj 2023

Ja by som to nerobila kvôli 1dcl koľko ušetris?
Umele je hodnotnejšie ako mlieko z obchodu

matkahelka
19. máj 2023

ak chces usetrit, vymen nutrilon za lacnejsie UM. napr.DMkove. pozri zlozenie UM a toho krabicoveho. za mna je UHT kravske mlieko zafarbena voda s nulovym podielom vitaminov. mam 16 mesacnu a ani neuvazujem o kravskom mlieku este.

zuzkaa1991
19. máj 2023

@e1i ani moja nechcela presla som okolo 2.5r ked mala ale to.som musela potajomky nalievat do flasky aby nevidela ze nalievam kravske 🤣🤣 ale.napr obedny spánok kravske vecer UM aj cez noc...par mesiacov sme tak pili potom som len dospotrebova UM a asi ďalší polrok potajomky nalieva kravske

noami12
19. máj 2023

Ešte by som dávala umelé, moja mala v marci 2r. a dávam stále umelé, sú tam vitamíny 🙂
Tiež davame nutrilon, ale môžeš skúsiť trebars DM

autor
19. máj 2023

Všetky vitamíny a hodnotné látky ma cez deň v strave, tu ma naozaj pestrú, zdravú vyváženú, na tom si veľmi zakladám, je to dobrý jedák. Ale asi mate pravdu, ze to zloženie je také o ničom. Pozriem to mliečko z DMky 🙂

tosomja
19. máj 2023

@e1i 🙂 koľko tých výživných látok je v 100ml rozrobeného mlieka? Nepýta sa či má dať mesačnému dieťatku plnotučné, ale 1,5r

Môžeš dať plnotučné. Nič nestratí, ako píšeš, má všetko potrebné v strave cez deň.

domiklik
19. máj 2023

Moj od 18 mesiacov žiadne nepil, len ja som jednoducho dostavila a on iné nechcel.... Úprimne co ušetríš, ved toho mlieka nevypije liter... Možno ešte skus dmkove, pomer cena výkon fajn

smitjan
19. máj 2023

Je to uplne v poriadku, vsak uz ma taky vek, ze v podstate nepotrebuje pit umele mlieko, kludne mozes davat aj obycajne ;)

autor
19. máj 2023

Hej to mliečko ma už len naozaj len tak na zapitie pred spankami, keď som mu dávala viac ml tak mi nechcel papať normálne počas dňa, takže sme si to takto nastavili a už nejaký 3/4roka takto fungujeme, ze ma toho mlieka takto malicko, o to viac sa mu snažím dávať papať pestrú stravu cez deň a funguje nám to 🙂 rada by som pomaly, veeeľmi pomaly a postupne zrušila mliečko pred spaním, hlavne večerným lebo sa často precikava a v noci sa vždy raz budí na mokru plienku poslednú dobu.
Ďakujem to DMkove vyzerá fajn, skúsime ho 🙂

amelia89
19. máj 2023

Jasna vec ze mozes, bohuzial vacsina ludi vobec netusi nutricne hodnoty potravin a potreby malych deti. Nechapu ze dietatu ktore ma viac ako rok sa to vsetko dostava z pestrej stravy (ak je dobry jedal) . Dieta po roku ma prijat minimalne 3 porcie mliecnych vyrobkov (uz nemusi byt kojene ani mat UM). Mlieko je najdolezitejsie kvoli prisunu vapnika,ktory je najlepsie vstrebatelny prave v mlieku,vit D a probiotika. Cize ked ozaj ti ide len o to pitie pred spankom a inak ma dostatok mliecnych inych vyrobkov (biely jogurt,kefir,mozzarela a pod) fakt kludne davaj kravske ale davaj cerstve z obchodu. Lebo v trvanlivom UHT je naozaj menej vitaminov kedze kvoli trvanlivosti je zohrievane na vyssom stupni.

autor
19. máj 2023

@amelia89 ďakujem za tieto info. Ešte mi moja mama navrhla, ze ci by nebolo lepšie kupovať úplne čerstvé mlieko z automatu na družstve. Ale to by som určite musela prevárať, všakže?

amelia89
19. máj 2023

to urcite nie, presne tak musela by si ho prevarit na urcity stupen ale doma nie su tie podmienky na to nikdy idealne- navyse nepouzivas stopky a teplomer takze by si tie vitaminy mohla uplne vyhubit- a to z nutricneho hladiska nechces,takze malemu dietatu rozhodne cerstve z obchodu. Vsetky myty typu ze mlieko je voda,nema vitaminy a pod. to su proste len myty. Sme v EU, bezpecnost potravin nebola nikdy vacsia. Zvierata nesmu byt pod rastovym hormonom a ani antibiotikami (ak zo zdravotnych dovodov ano tak potom su na zakonom danu dobu vyradene a nesmu sa vyrabat z neho vyrobky a ani mlieko). Mlieko nie je nijamym sposobom riedene. Podla tucnosti je len odoberany tuk- plnotucne,polo,nizko a to je cele. Najlepsie je cerstve bio mlieko- bio znamena ze su krmene bio potravou,u mlieka to najviac vidno v lete - vtedy su kravy dlhsie na luke a mlieko je zafarbene az tak dozlta a je aj nutricne bohatsie 🙂 No kazdopdne,mlieko je zdrava,pre deti potrebna potravina. Najlepsie cerstve pasterizovane(bio) z normalenho obchodu 😊

autor
19. máj 2023

@amelia89 ďakujem veľmi pekne za takéto pekne vysvetlenie a názor 🙂

amelia89
19. máj 2023

Nie je začo 😊

matkahelka
19. máj 2023

@amelia89 s tou bezpecnostou potravin v EU si urcite robis prdel. min.raz do tyzdna sa v mediach objavi info, ze sa stahuje z trhu toto a hento, lebo to prekrocilo nejaku hodnotu toho a hentoho a nie je zdrave to konzumovat. a kto to zakupil, nech to vyhodi. ci su to kompoty, ci mrazene potraviny, ci balene korenia, masove vyrobky, uz aj detske vyzivy, vlani to boli milka mrazene torty.

amelia89
19. máj 2023

@matkahelka urcite si prdel nerobim. Bezpecnost potravin je najvyssia aka kedy bola - to ze sa pride na nejaky nedostatok je len odrazom toho ze sa to neustale kontroluje. (ale lazdy den to asi nie je to sa zhodneme či?)
Otrava z potravin zo supermarketu je dnes fakt vynimocna, kazdy vacsi vyrobca musi dodrziavat analyzu HACCP (vygoogli), kde ide hlavne o prevenciu… pred 30-40 rokmi sa o tomto ani nechyrovalo a realne ze by si dostala napr salmonelu z mlieka bola nielkomonasobne vyssia. Treba citat s porozumenim,nenapisala som ze na pult sa nic nebezpecne dostat nemoze. Ale aj tak existuje mnozstvo roznych mytov ohladne potravin a to jednoducho nie je pravda,hlavne co sa tyka mlieka napr…

matkahelka
19. máj 2023

@amelia89 najvyssia bezpecnost potravin ide ruka v ruke s navyssim podielom chemie aky konzumujeme. a ze sa pri kontrole zisti nedostatok? casto ludia uz davno vyrobok zjedia, kym ta info sa k spotrebitelovi dostane- ak sa vobec dostane. my sme vlani v lete zjedli asi 4 milka mrazene torty, ked v polovici augusta vysla info, ze vsetky torty vyrobene od maja su vysoko karcinogenne a netreba ich konzumovat.
Moj muz robil v tescu manazera, ludia ani netusia, aky bordel jedia. Prebalovane potraviny s upravovanou dobou konzumacie a o mnohych potravinach, kde dostali od vyrobcu info, ze je vyrobok zdraviu skodlivy, tak jednoducho vycapili mini oznam na pultik k informaciam a do medii sa to ani zdaleka nedostalo. A je to bezne v kazdom retazci. S vyrokmi, ake kvalitne a bezpecne potraviny dnes jeme by som bola vskutku velmi, velmi, velmi opatrna.

amelia89
19. máj 2023

@matkahelka fuha myslim ze my dve rozpravame o odlisnych veciach. Nemusim byt v nicom opatrna napisala som ti o com hovorim. Ja netusim co je milko mrazena torta. To co polotovary OBSAHUJU - zlozenie je ina tema. To ci jete ciastocne stuzene tuky, vysoky obsah transmastnych kyselin a pod to je vec druha. Ja hovorim o bezpecnosti potravin- mlieka,mliecne vyrobky,vajcia (z biochovov) a pod. Nerozpisujem sa tu predsa o tom ci si niekto dava kazdy den mrazenu pizzu a pribinacik na veceru.

Treba nakupovat s rozumom,zakladne potraviny, nie polotovary ktore logicky nie vzdy budu zdrave. Clovek ma mat vyvazeny jedalnicek a urcite sa nemusi bat nejakeho mlieka z obchodu.

matkahelka
19. máj 2023

@amelia89 ach, citas s porozumenim, ci si vyberas co sa ti hodi? milku tortu som uviedla ako priklad preboha. myslim, ze je uplne bezne ak v lete pri 38 stupnoch je clovek nieco mrazene. a je uplne bezne, ze mrazene ovocie obsahovalo zakazane farbivo obsahujuce karcinogen, ze v mletej cervenej paprike bola pomleta tehla. rovnako detske vyzivy obsahovali zdraviu skodlivu zlozku. v kuracom mase objavena salmonela. velka kauza s hovadzim masom asi 3 roky dozadu. ved to su potraviny, ktore bezne ktokolvek kupuje a konzumuje. ty si v svojom siahodlhom prispevku opakovane uvadzala, ake bezpecne potraviny vdaka EU jeme.no nie, nejeme.

amelia89
19. máj 2023

@matkahelka dobre moja.

eva1990
19. máj 2023

Kupte radsej z DM mliecko Babylove

ninah1486
19. jún 2023
Používateľ ninah1486 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od ninah1486.

ja sa snazim umele mlieko kupovat ked je nejaka akcia, malemu davame sunar premium 2 a ten sa mi teraz podarilo kupit cez benulekaren s 20 % zlavou, stacilo zadat kod SUNAR20