Ahojte, prosim Vas, nemate niekto podobnu skusenost, ak ano ako ste to riesili? Nas maly ma 2 tyzdne a od narodenia je na UM. Nasim problemom je, ze je na etapy. Krmenie, 70-100 ml nam trva cca 30 min no ked pri tom pospava, flasu vyberiem a po polhodine pyta zase. Takto sa nam stava, ze tak male dieta vela bdie, lebo niekedy ani pri tom nepospava len pomaly je. Skusam flasu vymenit za cumel, no ten mi vypluje. Na cumel musi mat naladu. Krmenie nam trva hrozne dlho, a nasledne je teda aj problem so zaspatim. V noci toto zatial nastastie nerobi. Naje sa sa do 30 min.
Moje deti v tom veku pili 30-70ml, nedavas mu vela? jest pol hodinu je pre tak male babo rychlo a aj to, ze ho berie na spanie... ak pyta po tak kratkej dobe zasa, daj mu cumel, to nie je hlad, chce len sat...
@anjelicek26 tiež si myslím že 100 ml je pre dvojtytdnove dieťa dosť
100ml je fakt vela na novorodenca, necudo ze to nedava.
Take babatko ma naozaj este maly obsah zaludka. Ak nechce cumel, tak mu ho nasilu nenut, mozno ho nebude nikdy chciet 😊
100 ml vypil len raz- mozno dvakrat vacsinou vypije tych 60-80 ml, preto som napisala to rozpatie. Najma vecer, ak zamenim za cumel, vypluje ho a pyta jest.
Jedava cca 1x za 2,5 - 3 hod. V noci niekedy 1x za 4 hod. Na krabici od UM mlieka je taktiez davkovanie od 2 tyzdnov 100 ml 7-8x do dna. Nie je kojeny.
A najma, vzdy vypije ine mnozstvo. Pride mi to, ze vecer “dobieha”. Ako dlho papaju vase dvojtyzdnove deti a kolko? Prosim o info len tych, ktori tiez/su boli LEN na UM.
@colsami nepije stale 100 ml, napisala som rozpatie.
@mariaspi1988 neriad sa krabicou na mlieku. Moja nikdy nejedla podla krabice a to uz ma 6 mesiacov a normalne pribera. Nech papa kolko vladze, keby je hladne, vypyta si 😊
Tie udaje na krabici su strasne vysoko dane, su to vlastne maxima...
@monsterablue aj 60 ml kazde tri hodiny je vela?
@pribinak taku aka na flasi bola. Mame antikolikove flase phillips avent. Vacsiu dierku robit nechcem, aby nenasal vzduch. Upozornili ma na to na ORL ked mu prestrihavali uzdicku.
Inak v 2 tyzdnoch je normalne ze dieta sa skoro cely cas len krmi. Mne to tiez tak prislo, ze nic ine nerobim 😅 ale casom sa krmila kratsie a namiesto 30min spanku zacala spat dlhsie. Je to len obdobie, dietatko sa stale adaptuje, ze uz nie je v brusku a ma vela inych podnetov.
@monsterablue ver mi, ze, ze nie kazdy plac je hlad velmi dobre viem. Jasne, ze sa vela mojkame, hladkame, spievame si/rozpravame, je to predsa moje dieta. Toto vsetko nastava, ked su vycerpane vsetky moznosti, ktore som prave spomenula. Pasticka do ust, rev, cerveny a ukludni sa az ked dostane papat.
@tinalia dakujem za nadej a za milu odpoved 🙂
@mariaspi1988 pri novorodencovi nehladaj vzorec. Riad sa dieťaťom. Polročné už bude iné. Neboj, všetky sme toto riešili, či je všetko pri bábätku ok.
Aj my sme to takto mali. Strašne dlho papala zo začiatku, a potom zaspavala na fľaške. potom nespinkala normálne. Tak som ju šteglila na líčku, za uškami, pod bradickou a najviac zaberalo zo spodu na nožičkách ale bez ponošiek 🙂🤣 proste tak aby vypila čo má ( nespala len) a nebola zachvilku hladna.. časom to pominulo.. už rýchlejšie spapa, aj za 10-15 min ak zase nevymýšľa a nerobí bublinky 🤣. Má 5 mesiacov. V 2 týždňoch papala tak 50- 80 ml.
@bobaas ved prave, ukludnuje ma, ked pocujem, ze je zo bezne 🙈 byt mamou prvorodickou je velmi stresujuce, ked neviete ci robite dobre alebo nie. Dakujem ❤️
@tejana my nastastie spinkame ked zaspinka.
@mariaspi1988 No ja si pamatam, ze do takych 3-4 mesiacov sa mi stale zdalo, ze s babatkom akosi nestiham vsetko, co by som mala. Bud zjedol dost (tiez jedol velmi dlho) a spal dost, ale potom nevyslo dost na venovanie sa, pobyt na brusku a ine aktivity. Alebo zjedol a mal aktivity, ale malo spal. Alebo mal aktivity a spal, ale nestihol zjest 🙂 Brala som to trochu moc vazne 🙂 Ale tak tiez som to robila prvykrat a chcela som vsetko tip-top. To, co popisujes, mi nepripada u novorodenca nejake zvlastne.
@mariaspi1988
ahoj, ja som prve 3 mesiace mm odsavala q kojila fakt minimalne, niekedy 1x za týždeň len 🫣. Keď som nestíhala, boli aj dní, keď bol maly len na um. V dvoch týždňoch vypil vacsinou 50ml na jedno kŕmenie. Obcas viac. Pokial mal teda fľašu, jedno ci z um ci z mm, bol ako Švajčiarske hodinky, jedol kazde 2 hodiny. A tak isto sa budí aj večer po dvoch h hodinách. Druhého som od začiatku kojila, tiez problém s tou uzdickpu a reflux. To som mala pocit, že stále len je a vyvrátila to a znova jedol. Ešte je malinky, to co opisujes je uplne normalne. Neboj, to prejde. Vacsinou je to u detí na um super neskôr, ze v noci dlho prespia. Kamoskina mala je na um a od 8 mesiaca od 23:00 spala do 8:30 bez jedenia. Prvého syna som kojila dlho a budil sa mi 3-4 krat za noc. Druhého som po roku kojit prestala a tiež mi krásne noc prespi až do rána 11 hodín v kuse.
Neboj dobre bude! A keď sa ukludni až po nájdení, daj mu kolko si pýta.
@marianarem dakujem pekne ❤️
@svetlonos dakujem ❤️ som rada, ze je to teda bezne. Dnes vecer o 19:30 vypil 55 ml, teraz o 23:19 60 ml. A spinka. Tie vacsie davky pyta asi len ked ma “vycerpavajuci” den 😀
@mariaspi1988
áno jasne. Neboj ak bude druhe babo, už to budeš brat v pohode a tretie je už- poznáme, to je normálne 😆
Určite sa neriaď krabicou, tam sú veľké dávky aj hlavne oproti odporucaniu koľko má dieťa denne vypiť. Nám doktorka povedala 150ml na kg váhy dieťaťa, bezne nájdeš to rozpätie 150-180ml na kg váhy, no u nás by mala takú dávku nevypila, teraz ma 6 týždňov a ani zďaleka nepije ako je na krabici a nehovoriac o tom.,že každé mlieko má inú dávku. My sme prešli z Beby na Hipp a tam sa aj tie dávky na ml na dané týždne úplne odlisovali 🙂 u nás malá hlavne ani nepapá "tabuľkovo " kazde 4 hodiny,takže si niekedy vypije menej, niekedy viac 🙂
@veronikah96 ano u nas tiez tak raz viac raz menej
Tiez som sa riadila tymi 150-180 ml na kg vahy ale ani to sme nikdy nedosiahli. Ja som sa len bala, ze tym, ze raz zje 50 raz 100 (rozdelene 70 a 30- stalo sa tak len 2x), ze to nie je ok. Ale co spravim ked je taky jedak/nejedak
@mariaspi1988 u nás sa do toho prišiel aj tichý reflux,takže u nás je aj výhoda,že si vypije len toľko mliečka koľko jej treba, ináč by ju to aj tak len dráždilo 🙂 ale riadim sa len tým množstvom na deň, lebo tých 135ml na jednu dávku ako píšu na krabici je na ňu veeeelmi veľa, tam dávajú 6 dávok,ale malá mi nepije vždy po 4 hodinách pravidelne,takže takéto dávky nehrozia :D
@mariaspi1988 dieta mi vypilo flasu za cca 15min (60ml vacsinou) a spalo dalej podla mna to
Mozno ani nieje hlad len ty si to myslis a das mu hned flasu a prekrmujes ho viac nez je vhodne
@mariaspi1988 veď keď papa a začína zaspávať tak ho poskrabkat na licku či brade aby sa prebral a zácal opäť piť
Akú má dierku na cumlíku?