Nočné kŕmenie ročného dieťatka

kstranova
25. máj 2024

Ahojte, mám ročného syna a každú noc sa budí cca každé 3-4 hodiny na mliecko (nekojim). Skúsila som to vyriešiť bud cajikom, vodou alebo len tulkanim, že možno nie je hladný iba nepokojný. Nepomohlo, pokiaľ nedostane mliecko, plače. Vypije ho a spinká ďalej. Spinká celú noc 9-13 hodín, nebudí sa mi na hranie , len na mliecko.

Máte prosím niekto podobnú skúsenosť že 1+ rocne deti sa takto často budili na papanie ? Robí mi to odkedy sa narodil, nevzniklo to nejakým naučeným zvykom v priebehu roka, je to tak od narodenia.

Myslite že je v poriadku aby vypil 3 fľaše mlieka počas jednej noci ako ročne dieta?
Neviem si predstaviť ako ho odnaučiť aby nebol v noci hladný , je to hladoš aj počas dňa. Stravu ma normálnu ako chlebik , varené jedlo, prazenica, kasa, jogurty….

Prosím len o odpovede mamičiek ktorých sa to naozaj týka že podobnú skúsenosť mali alebo majú a ako to riešili, pripadne nechali vyslovene na dieťati kedy prestalo papanie pýtať.

Ďakujem za odpovede 🙂

aliaray1
25. máj 2024

@kstranova ahoj, ale mne to pride uplne normalne. Nasa v 2r.pije niekedy pocas noci v spanku este 2x a je to zdrava krasna baba. Cez den vtedy tiez jedavala normalne a mlieko pila 2x, vzdy pocas spanku (denne spanky mala vtedy 2x)

Nerozumiem preco ho chces oducat?

xxemma
25. máj 2024

U nas bolo to iste, kamoske prespal cely noc od pol roka a ja stale aspon 2flase.
Niekedy okolo 14m to zacalo byt lepsie, sama predtala pytat, najpr sa to posinulo na jednu o 5h, potom az ked rano vstala, teraz uz ani pi zobudeni nechce.
Podla mna je to u vas uplne v poriadku aj ked je to otravne😊

pribinak
25. máj 2024

Ešte je maly a má svoje potreby. Nevidím v tom problém. Proste chce svoju dávku a spi spokojne ďalej

lienka.7
25. máj 2024

@kstranova ano, druha dcérka mi toto robila. Je proste hladný, tak sa zobudí. Treba mu dat kašu, nielen mlieko.

tamta
25. máj 2024

A veceria co?

hederamonstera
25. máj 2024

Ako ti papa cez den?

mamamasama
25. máj 2024

Jedno z mojich 3 to má tiež takto. Tiež som to predtým nepoznala, ale tento sa budí stále a nič okrem mlieka nezaberá 🤭

nika23t
25. máj 2024

@kstranova áno, moja 2 a pol ročná takto podobne fungovala. Ale robila som v noci stále menej a menej mlieka. Tiež som už nekojila, cize pred spaním napr 180ml, v noci len po 100, aj menej niekedy, ze len tak 60 ml, nech si cucne. Inak, keď som nedala mlieko a snažila som sa ju utíšiť bez fľaše, tak to bol taky rev, ze aj tak skončila s fľašou a ešte som ju ďalšiu hodinu uspavala... Asi okolo dvoch rokov začala spat tak, ze prespala noc. Ale ešte aj teraz sa stane, ze sa v noci zobudí a pýta si. Ale ja toto nejako neriešim. Vraj treba par dni, týždňov vydržať a nedať, inak utisovat a dieťa prestane s týmto nočným pitím. Ale toto som neskúšala. A ešte radim, ak chceš odučiť, nedávaj náhradu, ze vodu alebo čaj, lebo to sa bude aj tak budiť. Jedine, ze lepšia čistá voda ako mlieko. A večer sa vedela poriadne, normálne najesť, ja som dávala riadne večeru. Takže hladná v noci určite nebola.

kstranova
autor
25. máj 2024

@nika23t super ďakujem toto určite skúsim, že dam v noci menej 🙂