Dobrý večer chcela by som sa spýtať moje bábätko nechce piť mlieko kravské ani baby love ani nutrilon ani hami žiadne od kedy začal papať prikmy už nechce žiadne mlieko len jogurty varu papať a celý deň len stravu ale mlieko večer nechce piť ani ráno. Jogurty papa len pribinačik poraďte mi ako mu mam doplniť vápnik alebo dačo....
Viac vápnika má mak, ako mlieko (myslím živočíšne). Dávaj mu tvrdé syry, maslo, jogurty. Mlieko piť naozaj nemusí, ak už konzumuje bežnú stravu.
Pribinacik nie je jogurt, neviem ako ti napadlo vobec tak malemu dietatu dat pribinacik 🤥 dietatu treba davat biely jogurt s presnidavkou napr, alebo cisty, nejaky kvalitny, mliecne vyrobky, kefir, acidko, mliecne kase z UM, maslo..
@alenavanesa pribinacik a kravske mlieko? Preboha. Ja raz nechapem ze v dnesnej dobe sa najdu rodicia stale prilis lenivi na to aby si zistili nejake zakladne informacie o prikrmoch, spravnej manipulacii, bezpecnosti pri vozeni….preco to tym bezbrannym detom robite?
@alenavanesa ešte nedávaj miesto UM kravské mlieko piť, to je v takom veku záťaž na obličky. Vyskúšala si viacero druhov UM, keď nechce tak nechce. Dávaj normálnu plnohodnotnú stravu k veku a vápnik nemá prečo chýbať. Podávaj zvýšene množstvo mliečnych výrobkov ale prosím ta nie pribinacik. Ma jest nesladene, cisty biely jogurt, lučinu, mozzarelu, maslo... Len keď si mu už dala sladeny pribinacik, neviem ci ti zje neochuteny biely jogurt. Nastuduj si niečo o správnej výžive detí. Inak veľa vápnika je v maku, skus ho pridať do jedla, existuje aj makové mlieko, makový olej...