Mamičky mám mesačne bábätko ktoré ma reflux najskôr malo babylove mliecko z dm z ktorého grckal po každom jedeny aj 2h potom som dala kendamil a dotoho dávam nutriton zahustovadlo lenže malého začalo strašne zapekat a pýta si papať aj každú hodinu keď mu nedám je nervózny uplakaný vypije cca 90ml a o chvíľku 30-50ml proste mám strach či je to normálne že takto veľa papa do mliečka dávam aj espumisan L najhoršie to je cez deň v noci vydrží nepapat aj 4 hodky nemalo by to zahustovadlo viac zasýtiť ?
Fuuuha,prekrmujes ho. Brusko ho boli z toho kvanta mlieka, co mu davas.
@nikpa
@veronikaszabova
Skúšala som mu dávať pravidelne 90ml každé tri hodiny no proste stále plače volala som na pohotovosť včera a povedali mi že mu mám dávať toľko koľko si pýta , ja viem ako sa kŕmi také babo jedno už doma mám a ked sa napapa je chvíľu spokojný a potom opäť rev už sme skúsili kúpiť cumlík podobný fľaške že ak sa na flaske len ukľudňuje a nič nezaberá skôr mám pocit že to je tým mliečkom ale zase nutriton zahusťuje a mal by byt dlhšie najedený nerozumiem tomu
Hej, kolko si pyta (ml)- ale nie tak casto. Mam 6t dieta doma a papa cca 130ml kazde 2.5/3 hodiny.
Ozaj sa porad s pediatrom.
Trvám na tom, že dieťa nemôže piť UM každú hodinu. Jednoducho mu to tráviaca sústava nestíha spracovať a je preťažena. Môžeš mu dať viac naraz ale nie tak často. Ale ok, nie som lekár. No mám pocit, že povedia matke čokoľvek len aby neotravovala s tým, že dieťa plače.
Čo sa týka tej zápchy, môže to byť z toho Nutritonu, je to hustejšie a logicky to aj zhustuje stolicu. Nasad probiotiká, masíru bruško, dávaj pit trošku vody medzi krmeniami a zmenila by som mlieko, volake ktoré sa odporúča pri zápche. Keď nie je pomoci, tak rektalna rurka.
V prvom rade si zaobstaraj šatku, alebo nosič. Nie každý nepokoj treba riešiť mliekom. Na mesačné bábätko ho skutočne prekrmuješ. Z toho je nepokojný, z toho má reflux.
Prekrmujes ho, nie že je hladný. Nestíha mu to žalúdok spracovať, plače, je nervózny, zapeka ho, to je bludný kruh. Prestan mu dávat UM každú hodinu prosím ťa 🙏 poraď sa s pediatričkou ako sa kŕmi také malé dieťa. A keď má reflux, dávaj mu sirup na reflux z lekárne okrem toho Nutritonu.