Mesačné bábätko papá 150 ml

vani151
12. mar 2023

Ahojte, chcem sa spýtať či ste mali skúsenosť že vám vaše mesačne bábätko papalo 150ml mliecka.. Moj ma mesiac a pol a pije 150ml nutrilonu..neviem či je to dobre mu toľko dávať..

pribinak
12. mar 2023

@vani151 tak vieš niektoré mesačne babo môže mat 3800 gramov a iné 4500 gramov a samozrjeme aj iný potrebu príjmu mliečka

Čiže by bolo fajn uviesť aké je veľké, dlhé a ako často dávaš papať

cyberk
12. mar 2023

Zahod tabulky, kazde dieta je ine, ak si pyta tolko a nie je mu zle, tak hadam sa nebudes nan pozerat ako je hladne 🤗

sapetka
12. mar 2023

@vani151 waw super. Moja 7m zacala asi pred mesiacom tolko pit😃

anavixy
12. mar 2023

Ked uz ma roztiahnuty zaludok, tazko nieco menit. Preto je dolezite aby sa novorodenci neprekrmovali tak, ako sa to bezne robi uz v porodnici personalom. Zalezi vsak naozaj na tej vahe, dieta do pol roka ma vypit cca 150ml tekutin na kilogram vahy (takze ak by malo dieta 4kg, malo by po spravnosti papat len 4x denne, co nie je realne), prilis vela tekutin je zataz na oblicky v tomto veku, druha vec je prilisne priberanie, to su take teoreticke rizika, ktore hrozia pri prekrmovani. ALE ked mu menej nestaci, nemas velmi na vyber, hladne dieta nenechas (nenechavaj). Papa zakazdym tolko? Kolkokrat denne papa? Skusas mu dat aj menej a nestaci alebo automaticky vzdy das tolko? Ja som sice s mnozstvom ako takym problem nemala, ale zasa som nedodrziavala nejake intervaly krmenia, niekedy papala po dvoch hodinach, niekedy po troch, niekedy menej a po hodine a tak, co teoreticky tiez nie je uplne spravne… Riad sa hlavne svojim dietatom, ak je pri takej davke spokojne a nezvracia, a naopak, ak mu das menej a spokojne nie je, tak ho tak krm aj nadalej, akurat teda davku urcite nejaky cas nezvysuj. 🍀

vani151
autor
12. mar 2023

@anavixy cez deň papa 140ml až 150ml a keby som dala viac tak aj viac spapa..a v noci mi viac spinká takže skôr zaspí tak len 100ml 120ml niekedy iba 90ml záleží ako rýchlo zaspí tak sa mu to snažím dávať každé tri hodiny cez deň a ako som už písal a v noci spinká dobre tak papa každé 3 až 4 hodiny a cez deň (zatiaľ iba cez deň) keď sa napapa niekedy spí dobre a niekdy nie, zo spánku plačká alebo spí pol hod. Alebo hodinu iba pred dvoma týždňami mi papal cca do tých 90ml a vážil 3,5kg a meria 51cm (ale narodil sa s vahou 2760kg 48cm ) takže zajtra budem vedieť koľko pribral za dva týždne... myslím že ma niekedy aj koliky...je to prvé bábätko takže sa moc nevyznám do nutrilonu koľko môže atď. Ale bolenie bruska u babetiek spoznám kedy a ako ich urcit .. ( maly sa mi krci pri plackani sa cervena a zdviha nozicky k brusku a samozrejme nafuknute a tvrde brusko)...skoro celý deň mi nespinkal :(..troška grcka po odgrgnutí no nie celú dávku.. ja sa hlavne bojím aby nebol prekrmeni a prestane priberat alebo nás aj bože papať 😕