Mám problémy so zaspávanim, ale mojím

brcana
15. feb 2019

Odkedy sa nám narodila malá pochopiteľne menej spím. Malá ma už 4 mesiace a vie už zaspať na noc, spi po cca 3 hodiny, kedy sa chce najesť, resp občas treba medzitým podať cumel atd. Som však uz tak vyhukana z toho, aby sa náhodou neprebudila, že ju dlho sledujem, alebo sa proste zobudím pri každom suchnuti.. Strašne dlho mi trvá pokiaľ večer zaspim. Malá spi od 9tej a ja zaspim až o polnoci a ona uz okolo pol 2 vstáva. Napapa sa a spi dalej, ale ja zase tym ze vstavam a idem urobit UM tak som zase uplne prebudena a mam zase problém zaspať. Nemali ste niektora takyto problém?

tenerifka
15. feb 2019

@brcana pozri, ak je na UM, v tomto veku ju mozes naucit spat celu noc, moje v 3 mesiacoch uz spavali tych 8 hodin, ale jej rezim by si mala prisposobit tvojmu alebo naopak, proste urobit to tak, aby ste zaspavali v rovnaky cas, skus jej to postupne posunut na tu 22 h. a chod spat aj ty v tento cas

tenerifka
15. feb 2019

@brcana a postupne by sa jej mal predlzovat interval, kedy bude v noci pytat jedlo

zuzugal
15. feb 2019

@brcana urcite by som jej neposuvala cas spanku na 22, tak male babatko ma byť v posteli určite skôr...
Presne viem o com pises, mala som to rovnako ..aj keď mala uz spala celé noci ja nie a prislo to až oveľa neskôr..nepomahalo mi nic ani tabletky na spanie, caje atď...mozno trosku magnezium...skús
Ono to prejde, keď bude trošku väčšia..nevadí zvykneš si naozaj🙂
Prípadne ak ides spat priprav si mlieko do termosky aby si nemusela odísť zo spálne to by mohlo pomôcť..
Ja som napr oducila od nocneho pitia dcerku v cca 8m, ani caj ani um..To už potom bolo lepšie...Potom sa zas budila na Cumel..dala som jej ich 3do postele nasla si ho sama...
Snáď som pomohla... ;)

tenerifka
15. feb 2019

@zuzugal to neposuvat spanok je subjektivny nazor, preco by malo byt babo do 21 h.v posteli, ak rodicia chodia spat neskoro? Potom sa samozrejme zena nevyspi, to da logiku. Moje napriklad v tom veku zaspavali okolo 22,30, a co ako? Spali do 7,00, tak ako sme aj my boli zvyknuti spavat, ak by som ich ukladala o 21,00, tak o 5 rano by mi uz buntosili

zuzugal
15. feb 2019

@tenerifka tak 8,5h spanku v tomto veku je riadne málo..Ale každe dieťa je iné..
Môj názor je nemenný..Ja napr som chcela aby mi spala min o 21 aby som mala čas pre seba a manzela a nemusela ist spat hned ako dieťa...za mňa totalna somarina a keď som davala dcerku spat o 21 vatavala mi o 6,30-7 takze tak....

tenerifka
15. feb 2019

@zuzugal 8,5 hodin spanku naraz v noci samozrejme, plus aspoñ 2 kratsie spanky cez deñ

deti95060810
15. feb 2019

jednoducho si z toho unavená a pri tomto probléme potrebuješ navštíviť lekára...diagnóza - depresia. predpíše lieky...

17juraj17
15. feb 2019

@brcana Mozno potrebujes trochu precistit hlavu. Ak je mala na UM nechaj ju drahemu a chod s kamarátkami von alebo si sadnite do obyvacky a zlahka sa pripite. Nech sa aj drahy stara obcas. Prides na ine myslienky a budes chvilu spavat lepsie. No a ked to nepomoze aspon budes mat spolocnost.

ink
15. feb 2019

nachystaj si um na noc k posteli, odmerky rovno do fľašky, v termoske nachystaná voda, aj po tme len zaleješ, potrepeš, dáš papať, je to do 10 sekúnd hotovo, nepreberie sa ani malá, ani ty. prípadne skús biely šum, pre vás obe.. a nauč sa myslieť na nič. ja keď neviem zaspať opakujem si niečo monotónne v hlave.

evitka83
15. feb 2019

@brcana mali sme to asi vsetky, ktore takto fungovali. My sme to mali podelene s muzom. Prve nocne krmenie mal on okolo tej jednej, lebo chodil neskor spavat, potom uz ja, snazila som sa aspon o 4-5 hodin spanku vkuse. Nie vzdy to vyslo, dlho som bola z toho na prasky, potom som si zvykla 😊 chvilu bolo obdobie, ze sa zobudila aj 20x za noc. To bolo fakt tazke pre mna. Ale vsetko raz prejde, aj ked chapem, ze teraz to vyzera ako nikdy nekonciaca tragedia 😊

lenadka
15. feb 2019

@brcana veľmi dobre ťa chápem, mala som to podobne. Naviac aj keď koľko krát spali, ja som kontrolovala či dýchajú 🤦, či sú zakryté, či im nie je moc zima/teplo, alebo ten pocit o chvíľu sú hore...
Poradím ti skús čo najmenej vstávať, vodu prevarenu ochladenú tak na 40 stupňov dať do termosky, mlieko do dávkovača a v noci len malú lampu zapnúť pohrkať a kŕmiť potme poležiačky. Tak som ti robila pri najmenšom, baby som dlho dojčila to bolo ľahšie že sme pri tomto spali obaja. Najmenší mal od pol roka UM a to do už aj fľašu držal, takže som to len rozrobila, podala a spala ďalej. Nedojcenē deti sa v noci menej budia tak som vstávala o nemu menej často.
Po čase sa to zlepší uvidíš. Skús dlhodobo užívať niečo na podporu spánku ja som mala baldiparm.

brcana
autor
16. feb 2019

@tenerifka ako si naucila svoje aby nepýtalo v noci?

lenadka
16. feb 2019

@brcana otázka síce nebola na mňa, ale robí sa to tak, že mlieko spravíš vtedy keď ty ideš spať, teda čo najneskôr a ono si posunie aj ďalšie kŕmenie na neskôr. To druhé posúvať vždy o niečo neskôr a o niečo menej mlieka. Po čase mlieko vymeniť za vodu a to sa už väčšina detí na vodu nebudí. Niekto tú vodu neodporúča aby sa nenaučili v noci na vodu namiesto mlieka. Moje keď dostali vodu 2-3 x po sebe skončili s budenim. Kvôli vode sa im neoplatilo vstať.

tenerifka
16. feb 2019

@brcana davala som mlieko po tme, nezazinala som svetlo, nerozpravala.....a nejako to pochopili alebo co, zacali spat celu noc len tak z nicoho nic

brcana
autor
16. feb 2019

@lenadka aké boli veľké? A kedy to posledné mlieko si davala?

brcana
autor
16. feb 2019

@tenerifka to robim aj teraz, mame zapnutu iba take nocne svetlo, ked sa zacne huzdit, tak idem spraviť, iba ju vezmem spapa, hodím cez plece a spi dalej.. Aj ked ona sa obcas zacne huzdit len tak a to musim dat cumel aby sa nezobudila.. Nie su mesiace este skoro aby nejedla v noci?

tenerifka
16. feb 2019

@brcana mali cca 3 mesiace
Mne vtedy jedli tusim nejakych 6-krat denne(kazde 3 hodiny, ale uz si to velmi nepamatam, je to davno), a nemyslim, ze je potrebne aj jedlo v noci, to len pri kojenych detoch, lebo MM rychlejsie vytravi. Kazde dieta je samozrejme ine, ale ak ti dcera pekne prospieva, skus dat v noci len cumlik, prip.trochu vody. Nie je nic zvlastne, ze deti na UM spia uz v 3 mesiacoch celu noc, sestra ma tiez 3 deti a tiez uz tak spavali.
No a to posledne jedlo vecer treba prisposobit potrebam vas ako rodiny, ak muz napriklad vstava skoro do prace a idete skoro spat, tak skor, ak chcete byt vecer s muzom pri TV sami, tak treba pocitat s tym, ze dieta sa rano skor zobudi. My sme davali poslednu flasu tusim o nejakej 22,00 a potom az rano okolo 7,00, ale nam takyto harmonogram vyhovolal, chodievali sme spat okolo 23,00

lenadka
16. feb 2019

@brcana pri malom som to robila od pol roka, dievčatá boli dojčené rok a dva roky, takže tam to bolo iné.

lubik87
24. mar 2019

@zuzugal
@tenerifka moja chodila spávať o 20 tej a budila sa o 7 v Tom veku..3 krát na papanie možno v noci teraz má 14 mesiacov a zaspáva o 18 tej a budí sa medzi 6/7 ...