Ahojte mala má 3tyznde a je na UM chcem sa opýtať treba jej dávať aj piť vodu prevarenu
@daniela20676 mne nie jedna doktorka pive, že pri UM treba. Keď je kojene tak nie.
Nie ved ma um a to je tekutina
ehm, je ti jasne ze UM sa zaraba s vodou, ze? logicky tu vodu netreba dalej davat, vsak pije mlieko...tam ma vse co treba, ked zavedies prikrmy, potom je vhodne davat vodu.
Dáva sa iba v lete väčšinou
mne hovorili, že UM je potravina. a treba dávať aj vodu.
Ja dom dávala vodu
Keby bolo leto, tak áno, v zime netreba
tiez som tak vela krat pocula, ze k UM vodu ano. Materske predne je redsie, zadne hustejsie, dieta pije podla potreby .... ja ale s UM nemam skusenosti, poradila by som sa s pediatrickou.
davala som, ked je smadne, vypije, voda je voda
áno, dávať aj vodu. Dojčenskú nemusíš prevárať.
@daniela20676 netreba
Nie, netreba. Mlieko je tekutina, aj to umele. Normalne sa to zaratava do bilancie tekutin, ako plnohodnotna tekutina!
@daniela20676 Nie, netreba. Su to zastarale nazory, ze pri UM treba dieta nalievat vodou. Je to mlieko podobne materskemu.
V lete keď bolo 30+ stupňov, som vodu dala, aj detský čaj, a má 17 rokov a nič jej nie je....za mňa vodu áno pri UM, pri dojčení netreba, keďže sa dojčí castejsie
Davala som ale az tak po mesiaci
Ja som aj v nemocnici dala vodu, bol smädný mal suché pery ale ja som rodila v máji a bolo strašne teplo v nemocnici a potom aj v lete sme dávali čajík alebo vodu. Keď máš pocit ze treba daj. Na malom bolo vyslovene vidieť ze potrebuje už v nemocnici, potom som aj doktorke vravela ze dostal vodu prevarenu ze vypil par hltov a ona ze dobre že keď mám pocit a pomohlo je to v poriadku. Aj sestrička detska prišla keď som dávala a som jej vravela a pozrela naňho ze hej vidno ze ma sliznice suchšie ze dobre. A to bol kojeny ešte vtedy. Pri umelom potom vyslovene ze kvôli mlieku nie ale keď som mala pocit ze potrebuje vždy to tak bolo. Dosť pri jeho výchove a aj jedle a pití davam na intuíciu ze co v ten deň by mohol chcieť. Ponúknem, keď nechce nevadí.
@daniela20676 ja som nedávala. Vodu som ponúkala od prvých prikrmov ale piť ju začal až keď mal rok.