Co ma lepšie zlozenie a lepsie výživové hodnoty pre dieta? Ma 18m a mom pije kravske mlieko. Predtým sme mali kendamil a rozmýšľam ze by sme sa k nemu vrátili. Ak ma lepsie ulozeniea hodnity pre dieta. Co je zdravsie?
Podla toho ci a kolko papa ineho jedla. Ak papa plnohodnotne normalne zdrave jedlo a ma dostatok zivin a mlieko ma len ako doplnok, tak mu moze stacit kravske. Ak jedlu vela nedava, tak urcite umele.
kravske mlieko dnesne krabicove trvanlive ma velmi zalostnu vyzivovu hodnotu, nam pediatricka odporucala UM minimalne do 2 rokov (pil este pred spanim a niekedy rano), potom nejako prestal pit mlieko vo vseobecnosti
Zalezi asi aj ako je na tom s jedenim ako takym, kolko mlieka pije
Vypije ráno 250ml a večer 250ml.. Medzi tým normálna strava
Ja som to robila tak, že kým pil pred obedným a nočným spaním mlieko dávala som UM ale akonáhle prestal a začal pred spaním piť len čistú vodu tak mi aj oveľa viac zjedol ( aj pred tým dosť dobre jedol ale potom proste viacej ) a vtedy som začala dávať kravské len sem tam z pohárika napr. 100 až 200 ml.
Moja malá 14 mesiacov keď som prestala kojit, skúšali sme asi 3 umelé mlieka ani jedno nechcelo , skúsila som kravské ani to nechcela tak bola bez mlieka , dostávala jogurtu, syry , maslo
Moja bola dojčená do skoro 2,5r. Potom mi dosť chorľavela (nástup do kolektívu), tak som začala dávať UM, či to predsa len nepodporí imunitu. A to moja keby ju nechám, tak žije len na zelenine a ovocí…ale asi to pomohlo. Keby mi ho chcela piť, dávam ten Nutrilon doteraz 😅. Ale má skoro 3,5r a už chce len kravské…
Áno aj môj začal byť nejaký chorlavy a presne z tohto dôvodu premyslam ze by sme sa vratili späť k umelemu mlieku. Vitaminy na podporu imunity samozrejme ma ale chcem urovit este niečo viac preňho ak sa da
Mame 16m sme stále na UM hipp biocombiotik a ostaneme tak do 3 rokov minimalne
Vyskusaj, uvidis, tym, ze sa vratis k UM urcite nic nepokazis.
Moji boli dojceni do 20 mesiacov, potom presli na krabicove mlieko. Ale oni jedli normalne jedlo na veceru a na ranajky tiez. Oni ani flasu nemali.
Po roku moze dieta kludne kravske mlieko, ziadne UM mu netreba, je to zvacsa marketing. Nasa detska tiez povedala, ze po roku moze normalne krsvske mlieko.
@euka210 ja viem že môže keďže ho dávam. Pýtala som sa niečo iné
18mesacnemu by som davala nadalej umele mlieko. Kludne do troch rokov. Ak by v 2,5 roku jedol ostatnu stravu ukazkovo, tak by som presla na kravske mlieko.
Za mňa určite um