Milé mamičky!
Som trochu zmätená, čo robiť... Môj syn má 3 mesiace, 1 mesiac bol dojčený, ale potom som prišla o materské mlieko. Skúšali sme Beba Sensitive pár dní, ale spôsobovalo mu to zápchu. Potom sme boli na pohotovosti, pretože veľmi plakal, a povedali, že má koliku. Prešli sme na Hipp Comfort, lebo som čítala o tejto značke len dobré veci. Trvalo mu dlho, kým si zvykol mal problémy aj s vetrami (aj tak je veľmi citlivý a niekedy aj doteraz má bolesti brucha).
Odvtedy pije toto mlieko, pekne priberá a vyzerá to, že sa všetko upravuje; avšak pred 2 týždňami sa zmenila farba a konzistencia stolice (inak je dieťa v poriadku, veselý atď.) a náš pediater nás poslal k gastroenterológovi, aby zistil, či nie je laktózovo intolerantný.
Podľa všetkých testov lekárka povedala, že na 90 % nemá dieťa žiadne problémy, ale pre istotu predpísala Nutrilon Allergy Care Syneo na dva týždne, aby sme videli, ako bude reagovať.
Úprimne, bojím sa mu to dať, lebo som o tom nič dobrého nečítala a nechcem na dieťati experimentovať. Som rada, že konečne menej plače a je spokojný. Počula som, že si na to deti ťažko zvykajú a mnohým to spôsobuje zápchu, a som rada, že už nemusíme používať rúrku. Ale Comfort mlieko už dlhodobo nemôže piť a rozmýšľala som, že prejdeme na kozie mlieko, lebo je údajne oveľa lepšie pre deti s bolesťami brucha.
Aký máte na to názor? Máte podobné skúsenosti? Skúšal niekto Hipp kozie mlieko? Alebo ktoré kozie mlieko je podľa vás najlepšie?
Nas mal problemy s refluxom, travenim a doktorka to riesila cez nutrilon ale bez laktozy. Na kozie by som urcite v tomto veku neprechadzala. Detske mlieka su robene pre deti...
Kozie mlieko zapeka a ak mal problemy so stolicou treba dat urobit testy na kazein, alebo laktozu.
@barbora0308 áno myslela som na UM 🫣… a ďakujeme ! 🤍
@anna777115 ako som už písala , testy boli v pohode a vyzerá to tak že na laktózu nemá alergiu
Dcera ma potvrdenu intoleranciu na bilkovinu kr. mlieka, ale až v neskoršom veku Od narodenia pila Nutrilon antialergenny a nemala ziadne problemy, lebo tam je stiepená bielkovina, ako sme prešli na ibyčajny nutrilon dvojku , tak zacal neskutotočny reflux, čo mi zvracala prudom a ako sme prechadzali na normalne kravske mlieko neskutocne zapchy, ale tam už boli aj ine pridružene problemy, ktore prave vychadzali z tej intolerancii mlieka.
Určite všetko, len nie umelé mlieko. Moje deti pili od 3 mesiacov len kravské z družstva a sú všetci zdraví ako repy. Po umelých mali ekzémy a tráviace problémy.
@renatau18 No neviem prečo vám dr. predpísala Nutrilon allergy care, keď teda alergiu nemá? To je trochu zvláštne. Moje deti pili to mlieko a veľmi im chutilo a boli v pohode. Sú alergici. Beba sensitive sme tiež skúšali a vôbec im nesadlo, tiež mali zápchu. Kozie by som ja osobne nedávala tak malému dieťaťu, možno tak od roka.
@janickacrazy ani my sme to nechápali ale asi doktorka chce ísť na 100%
Takže nemali ste z toho zápchu a nič podobné ?
@renatau18 práveže úplne v poriadku, aj lepšie začali spať, keď sme prešli na to mlieko, ale tak každé dieťa je iné, nemusí vyhovovať každému
@renatau18 probiotika nedavas?