Dvojmesačné dieťa ma nenávidí

annelise17
15. máj 2022

Ahojte žienky,
Trápi ma jedna vec, možno pre niekoho bizarné, no pre mňa je to neuveriteľne skľučujúce.. som prvorodička, mám teraz dvojmesačnú dcérku ktorú nadovšetko milujem. Žiaľ nekojím, stratila som mlieko. Od začiatku sa jej 100% venujem, túlim si ju, spievam jej a také tie typické mamičkovské veci.. problém je, že mám pocit, že ona ma asi úplne neznáša a cítim sa z toho frustrovaná. Môj pocit pramení z toho, že pri mne takmer stále plače, cez deň spí len tak že s ňou skáčem na fitlopte, v kočíku ktorý ale nesmie stáť alebo v nosiči, pričom taktiež nesmiem stáť ani sedieť ale musím chodiť. V noci taktiež musím skákať inak plače. To by bolo všetko ok, ale keď príde domov po 5 dňoch na víkend jej otec , dieťa je ako vymenené. Plače len minimálne, kočík zrazu nemusí byť 3 hodiny v pohybe aby v ňom spala, v noci žiadna fitlopta, dá ju k sebe na posteľ a sama zaspí do pár minút. Ja keď toto urobím zas len vrieska. Potom počúvam, že z nej robím náročné dieťa pritom ona taká vôbec nie je .. prosím poraďte mi, čo robím zle. 😥 neskutočne ma to ubíja. Ja som čakala, že aspoň ako maličkej jej bude pri mne najlepšie, a jej je pritom pri mne najhoršie. ☹

majulino
15. máj 2022

Musis sa ukľudniť, dieta citi tvoju nervozitu. Daj si magnezium, popripade nejake prirodne lieky proti stresu.

jana_eyre_2
15. máj 2022

@annelise17 má dva mesiace, bola v tvojom brušku veľmi dlhý čas.. zrazu je úplne niekde inde, všetko je iné.. nerobíš nič zle, na to ani nepomysli a už vôbec nech také sprostosti nerozpráva tvoj muž.. čo ho to vôbec napadlo?
Sú deti ktoré nadmieru plaču, sú aj deti ktoré v tomto veku vnímajú nervozitu, frustráciu.. mala som takého tretieho syna..

nehladaj chybu v sebe, robíš to, čo najlepšie vieš, pre dieťa si hlavne ty celým svetom, vôbec to nie je tak že by ťa neznášala.. ide o náročné mesiace, ale stále sú to len mesiace, hlavne nedovol aby ťa niekto tak znevažoval a vravel ti že z dieťaťa robíš náročné dieťa.. nech ten kto to vyslovil je s tým dieťaťom aspoň týždeň o samote a potom nech mudruje! Radšej nech ti pomôže ako kritizuje..

Určite si najlepšia mama pre svoje bábo, ver že toto je naozaj len obdobie a skončí coskoro..

annelise17
autor
15. máj 2022

@majulino ja vôbec nie som pri nej v strese, každé ráno sa na ňu teším, všetko robím s láskou a veľmi dávam pozor na emócie, vyhýbam sa stresovým situáciám a pokiaľ sa niečo stane tak si riešenie odložím na neskôr keď spinká.

kittykat22
15. máj 2022

@annelise17 nie je problem v dietati ani v tebe. Ale v tych kt. hovoria ze z nej robis narocne dieta. Kto ti dava take "skvele" rady?

annelise17
autor
15. máj 2022

@jana_eyre_2 ďakujem za milé slová. Práve keď je s ňou muž, tak je ako vymenená, preto sa cítim ako úplne neschopná. 😔 pritom ja riadim všetko jej potrebám, muž ju položí vedľa seba, zaspí a nerieši , 5 min ju povozí v kočíku, odstaví ho a nerieši. Ja pri nej toto urobiť nemôžem, lebo do sekundy sa zobudí a začne plakať alebo rovno plače..Ja jej čítam rozprávky, spievam, túlim ju, kŕmim, prebaľujem, masírujem a cvičíme každý deň, proste také typické dni s bábom..mne to neprekáža, mňa starostlivosť o ňu napĺňa aj keď to nie je dieťa na spôsob "kam ho dám tam bude", ani únava ma nerozhodí nič.. len keď potom vidím, že pri ňom je to jednoduchšie, vôbec nie je zrazu taká uplakaná a vyzerá o dosť spokojnejšia, netreba toho vôbec urobiť tak veľa ako ja musím tak som z toho strašne frustrovaná. 😔

lucka_ke
15. máj 2022

ako keby si písala o mojom synovi, akurát že ten reval aj pri otcovi 🙂 to je taký typ dieťaťa, nezrelá nervová sústava, ale priprav sa, že aj vako staršie to nebude usmievavé kde maposadíštamsedím báb§tko, ale bude mať vždy vlastný názor a presadí si ho, môj už má 14 a stále je s ním ťažká reč

annelise17
autor
15. máj 2022

@lucka_ke ja som úplne vyrovnaná s tým, že je náročnejšia, ja ju milujem úplne takú aká je, dlho mi trvalo kým som otehotnela, je úplne vymodlená a som pripravená, že to bude náročné aj potom neskôr.. no ubíja ma to, že je to tak iba pri mne.

thoughtfulweirdo
15. máj 2022

Môj syn prevrieskal prvých 7 mesiacov života, kočík nemohol vidieť ani z diaľky, ale ani v nosiči a šatke nebol spokojný- a že som sa to sakra snažila vyriešiť- to na úvod do situácie. Keď som ho zobrala von v kočíku, ručal do fialova a muselo ho byť počuť aspoň cez 3 ulice. Domov som chodila s plačom aj ja 🤷🏻‍♀️ Keď ho zobral do kočíka manžel? Decko spalo. Zavrel oči a spal. Už ma rok a doteraz si to bosoractvo neviem vysvetliť, ale nejaký dôvod to každopádne malo. Pointa je, bábätká majú svoje dôvody, aj keď ich my nevidíme, nerozumieme a pravdepodobne nikdy nezistíme, čo za tým je. Ale ver mi, tvoje dieťa ťa miluje a z tohto všetkého vyrastie. Ešte síce neviem kedy 🤣 ale naozaj to raz začne byť príjemnejšie. Držím palce!

siska53
15. máj 2022

@annelise17 To prejde...nasa druha plakala vela, ale bolo jedno, kto ju mal.. pri mne mozno bol plac jedine menej nervoznejsi alebo som si to aspon namyslala. Bolo to dost narocne, trapilo ma to, do toho este zivy dvojrocny syn, ale..preslo to.. dost som ju mala v nosici, aby som vedela robit aj aktivity s malym, bola tak pokojnejsia, pozerala sa a tak, co robime.. ja som im obom ukazovala veci a tak, aj malej, aj ked plakala..

Hlavne sa nepoddaj tomu, ze ta nenavidi, to nie je pravda!!!
Uvidis, ze po dakom 3.-4m.bude lepsie!

Aj ked..mama.vravela, ze bol pripad u nas v dome, ze chalan plakal cely jeden rok. Vkuse. Rodicia rezignovali, starali sa o neho, davali mu lasku, jasne..ale prosto zit museli, tak si zvykli, ze prosto place. Pekne prosperoval, nic mu nechybalo. Po roku to zrazu ustalo a ze neboli usmiatejsieho dietata. To len, ze su aj horsie pripady, ale tiez so stastnym koncom!

lucka_ke
15. máj 2022

skús zmeniť svoj prístup - teraz sa cítiš zle, keď je pri mužovi kľudná tak to zmeň, užívaj si to, že KONEČNe neplače a pekne spinká, ty si tiež ľahni, relaxuj a oddychuj, určite to nie je tým, že by 2-mesačné dieťatko niečo robilo úmyselne, alebo ťa nebodaj nemalo rado, toto také maličké hlavičky nevedia... príde čas, kedy sa na teba bude smiať a bude to super, máš proste náročné dieťa

loliku
15. máj 2022

@annelise17 neboj 2mesacne dieťatko tá nemôže neznášať, jasné že ťa ľúbi. Môj malý tiež stále plakal aj na mojich rukách. Tiež som bola prvorodička ( podľa filmov keď dieťa plakalo, mama zobrala na ruky a dieťa je ticho 🤣🤣) realita malý plakal mama zobrala na ruky, ešte sa spieral že nechce pri mne byť 🤭 proste každé dieťa je iné, neber si to osobne, stačí že ju ľúbiš, pekne sa onu staráš, zachvilku bude väčšia isto sa to upraví, nemá koliky keď stále plače?

annelise17
autor
15. máj 2022

@lucka_ke mne zvykne muž povedať, že si za to môžem sama, lebo som si ju tak naučila. Ja som mu doteraz furt oponovala práve tým, že také malé bábo nevie robiť veci úmyselne a spájať také súvislosti, že plače vtedy keď aktuálne niečo potrebuje a keďže nevie povedať napr. Mama chcem aby si ma hojdala tak sa proste rozplače kým na tú jej potrebu sama neprídem..on tvrdí, že on to tak nerobieva tak pri ňom to preto také nie je, a už som aj ja nalomená že sama si za to môžem, aj keď môj názor je, že je rozdiel, keď má dva mesiace a napríklad 2 roky.. keby mala 2 roky a vie že plačom u mňa niečo dosiahne a u neho nie, tak ok beriem, ale také mini bábo,..neviem

lucka_ke
15. máj 2022

príde čas, keď bude revať aj pri mužovi a potom pochopí, teraz strúha frajera 🙂 skús mu ju nechať celý deň a ty niekam choď (odstriekaj mliečko a niekam si vyraz) neboj keď sa vrátiš bude mať iný názor

oktobermimi
15. máj 2022

@annelise17 kľud žienka ukľudni sa, tvoje bábtko ta ľúbi najviac na svete❤ príchod na svet je pre nich namáhavý, 9mesiacov pri maminke zrazu ta zoberú odnesú cudzích ľudia niečo s tebou robia ty nevieš si rozhodené z toho co sa robí kde je mamina. A to ze mužovi zaspí a spi no problém? 😅je to tolerantné bábätko k chlapovi aby nepanikaril "prečo zas place"
Ono to prejde neboj, to je "len obdobie" môj chlapček bol taky istý prve 3mesiace potom ako vymenený

oktobermimi
15. máj 2022

@lucka_ke zákon schválnosti bude ze bude ideálne dieťatko bez plaču a narušeného režimu dna 😅

ankare
15. máj 2022

@annelise17 to vôbec nie je tým, že si ju tak naučila, ona Ti len ukazuje, čo potrebuje. Je normálne, že sa chce nosiť, voziť a hojdat. Je ešte malička.
Buď trpezliva a vydrz to, prežívate náročné obdobie,ale časom sa to bude zlepšovať. A dcérka Ťa ľúbi nadovšetko, tým som si istá. 🥰 Držím palce!

mimi3008
15. máj 2022

@annelise17 urcite ta NEnenavidi...ty si v strese, aj ked mozno len podvedome, je to tvoje 1., uvedomujes si, ze vsetko je na tebe. Ona to citi, to po prve, po druhe 9 mesiacov sa kolisala stale v tvojom brusku, este si neodvykla. Manzel pride po 5 dnoch oddychnuty - myslim to tak, ze je bezstarostny co sa babatka tyka celych tych 5 dni a este si urcite uvedomuje, ze to nie je vsetko na nom, ze ked nebude mat pri malej uspech on, tak ju posunie tebe, ved si predsa mama a zvladnut to nejako budes musiet. Cize je v psychickej pohode a aj to mala citi. Ved pockaj, o pol roka cca mozno pride separacna uzkost a nebude sa chciet od teba pohnut ano na krok

tosomja
15. máj 2022

@annelise17 nie že ťa nenávidí, ona je z teba nervózna tak isto ako ty z nej. Ukľudní sa, dýchaj kľudne, prihováraj sa jej, hladkaj ju, ale nie násilne, nervózne.
Ty si už podvedome nervózna, že bude z teba plakať. Začiatky sú ťažké, ale v prvom rade sa musíš dať dokopy ty.

katarinka89
15. máj 2022

@annelise17 ty nabudúce prenasas stres- ona to cíti.....domyslas si niečo čo tak nieje....ukludni sa ako tvoj muž

sashabb
15. máj 2022

A možno má pri tebe moc podnetov a je sama z toho nervózna. 2-mesačnému dieťaťu je myslím zbytočné čítať rozprávky 🙄 spievať, masírovať, cvičiť? to by som asi tiež nechala na neskôr.
Veď vyskúšaj prístup tvojho muža a uvidíš, či sa to nepomení.

minimie
15. máj 2022

Ešte to môže byť tak, že malinké od neho nemá žiadne očakávania (ale ono príde aj to). Ty si tá, ktorú má od prírody ovládať plačom, tak to aj robí. Len mama nemôže vždy robiť to, čo chce bábo, že áno? Tak hlavne pevné nervy prajem 😊

luccija
15. máj 2022

@annelise17 skús jej dať svoj kľud.Mozno je naozaj presýtena podnetmi.Hlavne ju neuc na skákanie na lopte.Radsej ju pritul pobuchaj po zadku...ak pri mužovi zaspí bez hompalania netreba jej to.Ma cumel?nie všetky deti majú radi nosič chcú sa pohodlne vystrieť..čítať jej nemusíš🙂ešte príde čas kedy budete čítať.

annelise17
autor
15. máj 2022

Ďakujem všetkým za odpovede, rady a milé slová 😊
@luccija rozprávku čítam v rámci "rutiny ". Všimla som si, že keď dodržiavame večer rovnaký postup a čas, tak zaspí najneskôr do 20:00 a nechá sa preložiť aj do postieľky. Vždy večer o 19:00 okúpem, pomasírujem, s nožičkami cvičíme cez deň lebo mala koliky a tak nejak sa jej to postupom času zapáčilo, potom jej spravím mliečko, dám ju do spacieho vaku (zavinovačku neznáša), sadnem na fitloptu a pomaly čítam rozprávku / pustím pesničku... do 10 min zaspí, ešte musím poskákať tých 20-30 min, niekedy aj dlhšie podľa jej potreby a je tuhá tak, že ju môžem preložiť do postieľky kde aspoň v noci v kľude pospinká pár hodín. Cez deň toto vôbec nefunguje. Nosič miluje, keď ju doňho dám, okamžite zaspí cez deň, podobne ako na fitlopte, ibaže akonáhle si sadnem / prestanem skákať tak sa zobudí.

annelise17
autor
15. máj 2022

@luccija podotýkam že hneď ako niečo z tej "rutiny " vynechám tak plače a je zle ..

annelise17
autor
15. máj 2022

@annelise17 najneskôr do 22:00*

jane1987
15. máj 2022

@annelise17 no precitaj si to po sebe a hned zistis, kde je problem. Uvolni sa, nemaj na seba take naroky, s dojcenim a nedojcenim to nemam nic spolocne. Dieta vsetky tvoje negativne pocity vyciti a je z teba taka nervozna a vlastne sa potom tymto "dopujete" vzajomne. Takze klidek a zacni si to materstvo (aj s chybami) uzivat 🙂

beata_k
15. máj 2022

@annelise17 Sama pises, ze sa citis ako neschopna...dieta to citi. By si sa cudovala ako intenzivne babatka vnimaju matku.
Ja som si tiez myslela, ze aka som v pohode. Ale revalo. Vzal muz dieta ticho. Takto sme to pre istotu 3x vymenili. Vzdy to iste. Pri mne revalo, pri nom ticho. Musela som si priznat, ze az tak v pohode nie som ako som si myslela. Drz sa 🙂

emalka
15. máj 2022

Bola som presne na tvojom mieste pred cca mesiacom, uplne viem ako sa citis.
Ver ci never ale tvoje dieta nema este kapacitu lubit a nenavidiet, to proste jeho mozocek zatial uplne nedokaze. Dokaze len rozlisovat kto vie naplnit jeho potreby a kto nie. Tieto prve mesiace su nevdacne lebo ty do dietata vkladas vsetku lasku a energiu co mas a nedostavas nic naspat, ale ver mi ze sa to coskoro zmeni.

Tvojho muza a jeho reci si nevsimaj, hovori z neho jeho polichotene ego. Vies preco pri tebe place niekedy ako zmyslov zbavene? Pretoze vie ze naplnis jeho potreby. Ber to prosim ako prejav dovery a toho ze to robis dobre. Tvoje dieta vie ze sa o neho postaras ci je hladne,
unavene, je mu zima alebo sa nudi a preto moze pri tebe slobodne prejavovat svoje emocie. Ked pouzijeme tuto istu logiku tak pri tvojom muzovi neplace lebo ho nepozna a nevie ci sa na neho moze spolahnut. Ma dva mesiace a ak muz chodi domov len na vikendy tak neexistuje aby malo v takomto rannom veku preferenciu voci nemu.

Treba hlavne zachovat klud, lebo dieta to fakt vyciti a ovplynuje ho to. Ak mu vyhovuje rutina tak ju dodrziavaj. Kludne citaj, ani nie kvoli rozpravke samotnej ale aby poculo tvoj hlas 🙂 Ak mas pocit ze treba posilnit puto tak robte "koza na kozu" v nosici. A muza si nevsimaj, ten zjavne vie prd o tejto teme.

makova333
15. máj 2022

@annelise17 no si vystresovana napr. tu: problém je, že mám pocit, že ona ma asi úplne neznáša a cítim sa z toho frustrovaná. A dieta z teba citi kazdu jednu emociu, aj ked sa to snazis nedavat najavo (rychlejsi tlkot srdca, tep, tvoja pokozka, dych...). Babätko bolo na teba napojene 9 mesiacov, presne vedelo ako ti bije srdce ked si pokojna a ako ked si nervozna atd. Presne preto pri muzovi je pokojna. On nie je vystresovany, tak aj ona je pokojna. Takze pokoj a nohy v teple. Ritualy nechaj, to maju babätka radi 🙂 A pokojne aj s tou rozpravkou, ak sa pri tom, ze pocuje tvoj hlas upokoji. A k tomu, ze si si ju tak naucila. No naucila, hladala si moznosti ako ju uspat, upokojit a toto zaberalo. Co je na tom zle? Postupne sa ritualy mozu zmenit a ked bude trosku väcsia (o mesiac, dva, tri) zrusila by som fitloptu a uspavanie na rukach (ocenis ked bude väcsia). A s muzom hod rec, ze ak je tyzden prec a "nepomaha" so strarostlivostou, tak nema narok ani kritozovat. A ze teda si budete uzivat ten cas ked je doma a mala pokojna.

danielahamar
15. máj 2022

Zmeň jej mlieko na bezlaktózove, ak nepomôže, tak by som išla až do abkm mliek. Možno ju boli len brucho.