Ahojte maminy prechádzame asi rastovym spurtom (6t) a moja tvorba mlieka uz bola aj tak asi dosť horsia. Vcera som musela malú uz dokrmovat asi 3x po 30 ml UM. Dnes bolo potrebné dať uz davku 60 ml UM.
Poradite mi prosím ako je to teraz s pitnym režimom ked už nie je cisto iba na materskom mlieku? Mam jej dať vzdy vypiť vodicku? A nechať kolko si ona potiahne? A izbovej teploty či trošku teplejsiu?
Mala som vzorku 150 gramov Kendamilu pre surne pripady ale chcela by som davat babylove, mám o volbe mlieka informovat zajtra pediatricku? Mam ju informovat ze som zacala dokrmovat UM?
Ahoj, UM je náhrada materského mlieka a platia tam rovnaké pravidlá ako pri materskom mlieku. To znamená nedávať žiadnu vodu kým sa nezačne s prikrmami.
vodu ponukaj, ale nesil. Ked bude chciet, cucne si, ked nie, tak nie. Neboj sa, leto a teplom, to postupne pride "aj same".
PS. len tak mimochodom - v com rozrabas to UM? Jaaaaj, vo vode, ze? 😉
Urcite vodu nedavaj. Voda moze novorodencom doslova uskodit ak je to vacsie mnozstvo. Ich traviaci trakt vie prijmat len mlieko. To ze treba vodu pri umelom mlieku je prezitok z davnych cias kedy neboli umele mlieka kvalitne. Vodu zacni nukat az ked zacnes s prkrmami.
Netreba doktorku informovat o zmene mliecka. Iba ak by drobec nebol spokojny, alebo by boli problemy, tak treba vysvetlit ze doslo k tejto zmene.
Naša polročná je od narodenia na UM a vodičku jej dávam asi od tretieho mesiaca, medzi krmeniami jej dám trosku teplej vody, koľko chce vypije. Netreba jej ju tlačiť keď nechce, názory na vodu popri UM sú stále rôzne či treba či netreba, naša pediatrička tiež spomínala že dávať vodu aby si zvykala, nie že je to potrebné. Tak skús začať teplejšou vodou, neskôr chladnejšiu až izbovu. Uvidis ako ti vypije, nasa mala aj po mesiacoch len teplu vodu vypije. A o zmene mlieka treba informovať pediatričku, oni si to zapisujú do karty ale myslím že stačí na najbližšej poradni, nemusíš hneď volať .