Ahojte mamicky mam otazku do kedy ste davali detom umele mlieko. UM mame rano a vecer po 180 ml ako zavadzat obycajne trvanlive mlieko z obchodu? A do akeho veku kupovat UM.
Dcéra pila UM do skoro 3 rokov. Jediný dôvod bol, že jej chutilo 😄 potom som raz zabudla kúpiť novú krabicu, ona ho nepýtala, a bolo po pití mlieka.
A trvanlivé pila v tej dobe tiež, nezavaádzala som ho nijak špeciálne, niekedy po roku dostala prvý krát v poháriku ochutnať, nemala žiadnu reakciu, tak keď si občas vypýtala, trochu som jej naliala. Väčšinou si naň spomenula, keď ho zbadala v chladničke a viac ako deci naraz nikdy nevypila.
Nas ma 2r.8mes. a pije stale rano UM. Pil aj vecer,ale to uz davno sam prestal. Pokial si ho bude rano pytat, budem mu davat 🙂 zatial nevyzera, ze by chcel prestat 😁
A vypije 210ml
Po roku z mliekomatu.prevarila som,ale pil coraz menej,az mlueko zacal uplne odmietať.po čase nan dostal opat chut a pil obycajne zo skatule.
Ja len, že surové mlieko z mliekomatu, ktoré musíte doma prevariť, ma určite menej živín ako čerstvé z obchodu, lebo to zahrievajú na určitú teplotu presne stanovený čas, aby zabili patogény, doma keď jo prevarate na bohvie akú teplotu a bohvie ako dlho vyvarite aj to čo netreba
@alex5896 po roku sa môže dávať už mlieko 3,5%… my sme začali s kravskym mliekom keď mala rok a pol cca.