Dobrý deň zienky, chcela by som sa vas opýtať ako to bolo u vas s kolikou ? Mám 5tyzdnoveho synčeka, sme na UM(nutrlion1). No takze mame koliky, vyskúšali sme už coliprev, biogaia, sj feniklový cajik( po cajiku bol stále hladny) teraz skúšame espumisan, no mám pocit, že sa to veľmi nelepší. Malicky keď vstane sa napapa (120ml dávam, lebo 90ml nestačí) a stále plače, dokáže byt aj 3 hodiny hore medzi tým spapa ešte tých 60ml, zdá sa mi to priveľa, stále sa puči a place..posledný týždeň nechce ani veľmi spinkat cez deň. Zaspi len v kočíku(chodíme vonku stále ) len čo má trápi, je že po tých 120ml nezaspi je trosku kľudný, a potom zase place a chce papat. Stava sa to asi 2x do dňa, doobedu a večer. Máte s tým skúsenosti? Nepapa príliš veľa na 5tyzdnove babatko?
@zuzkaa1991 my sme mali na začiatku asi jeden deň hipp combiotic ale zvracal z neho a nebolo mu dobre, prešli sme na nutrlion profuturu ale tiež mu to veľmi dobre nerobilo, a teraz mame nutrlion 1, sa mi zdá spokojnejši a lepšie mu robí to mliecko, stále si odgrgne pekne po tej profutre si ani neodgrgol a pýtal ešte viac , nezasitilo ho 🙂 ďakujem za odpoved
@zuzkaa1991 dokedy tie koliky trvali?
@stella345 kazde dieta je ine treba skusat mliecka alebo vazne ide to len vekom (tyzdnami ;)) koliky sme mali asi tak do 3 mes. Skuste kvapky sab simplex urcite pre nas boli najlepsie, plus rektalnu rurku ak je velmi zle inac som bola velmi zufala bez pomoci by som nedala ze sme malej nevedeli nijak pomoct ;( ... Ale malasom pocit ze aj dlhsie alebo len cirkusovala ;)...co mame doteraz co sa tyka spanku a uz pomaly 2 roky budeme mat
@stella345 skus aspon doma zvislu polohu - nosic/satku - niektorym detom pomoze prave to. niektore baby zarabaju UM prave do caju, ale to neviem potvrdit z vlastnej skusenosti, ja som kojila .... koliky su vlastne preto, lebo sa crevo len osidluje a uci spracovavat mlieko, nie? prave coliprev obsahuju ten enzym, ktory stiepi mliecnu bielkovinu . ostatne kvapky myslim ze zmiernuju len nafukovanie (sorry, ak trepem, nie som dok ani farmaceut, ale titulom strojarka 🙂 u nas mal vyraznejsie koliky starsi - vzdy tak vecer pravidelne 2-3 hodky revu - pomohlo nosenie v satke - po par tyzdnoch to ustalo.
Skus glycerínové čípky, naozaj iba polku alebo 1/4, pomôže
Skus prejst na ine mlieko ja dávam kendamill je to velmi dobre mlieko 🙂 ono sa to ustali po 3 mesiacoch veku dieťaťa potom sa mu uz brusko vyvynie 🙂
@stella345 hej, je to dosť veľa, hlavne 5 týždňové bábo nemá čo byť hore 3 hodiny 😵😵😵😵 zmeň mu mlieko, Nutrilon je hnus, jasne, ze ho boli bruško a neprekrmuj ho toľko. 150-180ml mlieka na kg dieťaťa na deň (rozrataj si na počet kŕmeni, ideálne 8,viac nie)
Sab simplex ,,espumisan je slaby.
@stella345 ahoj. ja som poctala takto ze kolko ma vypit mlieka babatko : 150ml x vaha dietata(napr 4,5kg):8h(podavam mlieko kazde 3hodiny) =90ml(dobre vyslo necelych 85ml ale presne tolko nespravis)nam to sedelo podla vypoctu a medzi tym som podavala feniklovy caj alebo kminovy. babatko ma maly zaludok ktory treba roztahovat postupne. Neda sa do 80ml zaludka naliat 100ml mlieka. Co sa tyka koliky tak prvy syn ju mal do 2mes(pil sunar obycajny) ,druhy syn do 3mes(mal na predpis bebu HA) a treti syn do 5mes(beba AR na predpis). Jeho cas na koliku bol od cca 17-18hdo cca 22uz bol ako tak v klude. Na zmiernenie sme pouzivali kvapky aj espumisan aj sab(ano sab zabrali lepsie), masirovali brusko detskym olejom(da sa kupit aj v lekarni daco asi sa to pupik vola) a davali casto na brusko (viac krat denne po troške) ako pise ukulela robila som aj mlieko do caju. Inac nas treti mal este prevrateny rezim. Cez den spal bez seba a v noci sme boli hore od 2do pol5 po dobu asi 5mesiacov. Chce to len čas nech z toho vyrastie.prepacte za dlzku textu 😉
@miroslava0405 dobry výpočet 👌 moj má 4,700 vypočítala som si takze pije dobre podľa toho výpočtu 😂 lebo nevypije stále 120ml tiež musím uznať, krmim tiež každé 3hodiny, lenže moj papa tak 6-7x do dňa 🙂 už mu medzi tými 3hodinami nedávam mlieko len vodicku trosku, feniklový nám nerobil dobre.. musím skúsiť iný cajik neskôr, ináč sme prešli na nutrlion HA (bez predpisu) len som čítala a aj mi odporúčali, že aj pri kolikach je dobrý..tak uvidíme 🙂
@elementissa ano ja viem, že to je veľa ale neviem s tým urobiť nič, keďže má koliky a bruško ho boli veľmi ..on zaspi na 10min a potom je hore lebo ho to proste boli a puci sa, bohužiaľ aj ja by som bola rada , keby spinkal .. krmime 6-7x do dňa. 🙂
naša bola kojená, ale tiež mala problém, nám zabrali iba probiotiká viaczložkové - infantdophilus - musia byť, jednozložkové su o ničom a ešte na prdíky pomohlo babycalm
@stella345 skus pridat este probiotika bud biogaia alebo probiomaxik toto moze. Ked ti dr napise nutrilon nebudes to mat lacnejsie? Nas na predpis stala bebaHA 800g 8€ miesto 16,teda polovicu platila positovna do 6 mesiacov
@miroslava0405 ak predpíše, tak to bude lacnejšie ano 🙂 uvidíme, skúšame ešte len 3 deň. Plač stále je aj bruško boli, tak neviem či to asi potrvá čas kým zaberie (ak vôbec) tak uvidíme 🙂 len môžem povedať , že je trosku kľudnejší..
@stella345 ono na 5 tyzdnove babatko ste vyskusali vela mliecok,chvilu trva kym si brusko zvykne.nasej ani nutrilon ani sunar ani beba nerobili dobre,zapekali,koliky mala,kminovy aj fenyklovy caj to este zhorsili.do kamilkoveho caju sme zarabali mlieko-skoncili sme na France lait premium comfort (mlieko s probiotikami),probiotika Infant dophilus su topka pre nas, velmi vela sme pri kazdom prebalovani masirovali brusko aby prdiky vysli von, kvapky Baby calm a Sab simplex zaberali najlepsie.
@stella345 prepac,teraz som si vsimla ze len jedno ste mali 🙈
Ja dávam tiež od začiatku Nutrilon, ale 120 ml som dávala az v treťom mesiaci. Neviem, či nedávas vela. Ono deti plačú z hocijakeho dôvodu, nielen keď sú hladné, plus taký maličký ešte nemá v sebe tú brzdu, proste keď mu dáš fľašu tak cuca. Jasné že každé dieťa je ine, ja už si nepamätám, koľko som dávala v ktorom týždni, ale 120 sa mi zdá dosť. No a potom teda ja dosť často masirujem bruško krémom Pupik, je to pre mňa malý zázrak, ktorý nám pomohol pri každom boleni bruska. Možno skús aj ten, natiej v smere hodinových ručičiek, pritom mu niečo zaspievaj, môj malý sa vedel pekne upokojiť.
@stella345 a rektalnu rurku pouzivas? Uplny zazrak...nam aj v nemocke odporucali..kup v zdr.potrebach taku makku silikonovu,ma plastovy koniec.. naolejuj, daj dnu do 3/4 a cvic nozickami a zatlacaj naspat..aspon 5 minut.. bud sa vykaka,alebo vyprdka... my sme do 3.5mes 2x denne takto boli a velmi pomohlo.. neboj sa toho. Pride cas,ked ju nebude treba. Ale zozen tu silikonovu, 5mm hrubu priesvitnu.
@stella345 nas z nutrilonu zapieklo a zacali koliky tiez sme používali espumisan ale nakoniec nam Zabralo sab simplex a zmena mliecka všetko sme vyskusali bebu babylove nakoniec mame hippko plus nosenie teple zabaly a nakoniec nam pomhalo vypustit vzduch cez rektalnu rurku aj ked som bola proti ale rychlejsie prešli koliky my sme mali stale vecer az do neskorej noci