Ahojte holky, tie co ste ukoncovali laktaciu, bez liskov od doktora, ako dlho to trvalo? U mna zatial cca tyzden, produkcia mlieka sa znizila, aj ked ani predtym nebola vysoka, ale musim odsavat kazdy den aspon 2x,niekedy aj v noci lebo sa mi robia hrce. Pijem salviovy caj, uzivam homeopatika a davam si studene obklady. Nemate este nejaku radu ako to utnut? Obvazovat prsia si nechcem, to som skusila a spravili sa mi hrozne bolave hrce, uz som myslela ze to je ten zapal,nastastie nebol. Stále ale ale citim tlak v prsiach, furt kontrolujem hrce, je to o nervy.
Ja som pila Mätový čaj odsavala aby som nemala zápal...proste u mňa zabral mätový čaj.... 😊
neodsávaj, skús len rukou odstriekať do uvoľnenia. pomliaždený kapustný list môže tiež pomôcť na hrče.
Mne zo dňa na deň. Ja som dostala zápal najprv na jeden prsník - dva dni teplota, počas týchto dvoch dni mi išlo z toho prsníka veľmi málo mlieka a na tretí deň už ani kvapka. O týždeň sa to iste zopakovalo s druhým. Tiež dva dni teplota, bolesť jak sviňa, 45 minút som odsavala 5ml mlieka a ba tretí deň už ani kvapka. Na štvrtý deň som už mala svoju predtehotensku veľkosť košíkov (počas tehotenstva sa mi zväčšili o 2 čísla). Ja som mala mlieko dokopy 3,5 týždňa po pôrode. Potom už ani kvapka
@fishynqa ja som zväzovala elastickým obväzom. Neodsávala som vôbec. A nepila, nejedla som nič čo zvyšuje laktáciu. 🤔 Podľa mňa čím viac odsávaš, tým viac sa ti tvorí mlieko. Do týždňa som už nemala. Treba tie 2-3 prvé dni vydržať.
@zuzuliatko123 a hrce sa pri takomto postupe nerobili?
@hooks ja som mala strašne veľa mlieka takže prvé 2 dni boli prsia ako kameň. 🤔 Na tretí sa začali uvoľňovať. Tento postup mi poradil sám gynekológ, keď som za ním prišla, že už chcem skončiť s dojčením. Sú aj lieky na zastavenie laktácie ale neodporúčali mi ich.
@fishynqa ahoj.. Ja som tiez uzivala homeopatika, masirovala si prsia niekolko krat za den nad umyvadlom zvrchu a zospodu dlanami a odsavala..zmensili sa a neboli bolave cca po týždni a pol ale mlieko mi tieklo trosku asi mesiac este..