Dcérka,19 mesiacov, prestala pýtať aj piť mlieko UM.
Je to ok ? Mám to nechať tak?
Keď bol výpadok nášho mlieka dávali sme kravské s grankom,zvykla si a pýta uz len kakao.
Ďakujem za radu.
Moje dieťa nikdy nepilo kravské mlieko a už vôbec nie granko či frapko a iné ochutené “fajnoty” 🤷🏻♀️ neviem prečo by to nemalo byť ok. Stačí pestrá strava.
Jasne je to v pohode, ked uz mlieko pit nebude vobec. A kakao v tom veku fakt nie je ziadna vyhra, obcas ok, ale ziadne pravidelne pitie, to je proste cisty cukor a zapeka navyse hodne... ona uz mlieko nepotrebuje, da sa v strave plnohodnotne nahradit inak... mne sa syn odstavil 9 mesacny, ziadne nahrady neprijal, zije uplne bezmliecne a cuduj sa svete - krvny obraz mal a ma uplne ukazkovy, svaly vsade, sportovec dodnes...
je to ok,skus aktimel
namiearo granka.Alwbo ciste mlieko ale ak nie tak aj to je ok.
dieta ma rok a pol uz to nieje ziadne mimino ... takze mlieko nepotrebuje -nauc ho na mliecne vyrobky-syry,jogurty etc.. a vyhod z jedalnicka granko,kakao a osladene jogurty -tie fakt nemusi..
Mlieko mat v strave nemusi. Ak jej chuti a chces zdravsiu alternativu, nahrad granko karobom. Moji po ukonceni kojenia odmietali akekolvek ine mlieko, takze sme presli na rastlinne varianty "mlieka".
Ja to nemyslím zlom, ale prečo si niektoré mamky myslia, že dieťa po skončení dojčenia alebo UM potrebuje nejaké mlieko (samozrejme sa nebavím o bábätkách ale o deťoch, ktoré majú už normálnu plnohodnotnú stravu). Čo im akože to mlieko dá? Fakt s to pýtam zo zvedavosti, pretože ja som takéto veci neriešili.
A môj názor - 19m by som Granko nedávala, náš bude mať 3 ešte ho nejedol. Normálne kravské mlieko pil 1x v škôlke, doma máme len rastlinné. Kakao mu robím buď z karobu alebo práškového kakaa s troškou škorice, medu /kokosového cukru. Pre mňa Granko a pod šmakocinky nemajú žiadnu výživnu hodnotu, preto ho dieťaťu nedávam..
a teda ja som sice pisala, ze dcera pila granko, ale nikde som enpisala, ez am vyzivovubhodnotu,a j ked neico v nom bude, ale v tom malom mnozstve je zanedbatlne, co tam je, no vyzivovu hodnotu mlieko ma a granko sa nepije same, ale je rozmiesane v mlieku,
ak dieta jedava dobre, mlieko naozaj nepotrebuje. no napr. moja dcera odmietala jedlo. v tako pripade som rada, ze si aspon neico dieta da. bojovali sme s kazdym kuskom jedla.
Moje deti nikdy umelé mlieko nepili. Okolo roka prešli obaja na kravské, ktoré ani nepili pravidelne, iba sem tam.. Stačí ak bude mať dostatok mliečnych výrobkov ...
Ahojte. Ďakujem za názory. Mliečko dostáva hlavne pre to ,že je to niečo teplé čo si sama vezme do ruky a zaspáva pri Tom. Teda by som sa opýtala na náhradu?
A potom sa TI v noci nepocika,ked Este tolko pije pred spanim? Druha vec Su zubky,ktore tym trpia. Mozno je to prave sanca sa toho zbavit a naucit sa zaspavat inak.
Ja osobne by som pitie mlieka pred spaním zrušila. Ako píše
@anjelicek26 je to len zvyk a škodí aj zubkom. Môžeš ich umyť pred spaním ale ak potom vypije mlieko, ktoré obsahuje cukor tak je to raj pre kazy.
Nahradila by som mlieko čistou vodou. Je mi jasné, že začiatky budú ťažké, bude plač. Ale radšej plač týždeň ako zničené zuby...
@anjelicek26 ešte má plienocky aj cez deň aj v noci. Ráno je plienka plná. Aj v noci si pýta papať to vypije aj200 ml
Pred spánkom by som prestala ponúkať mlieko úplne, skúste si nájsť iný zaspávací rituál. A v noci buď ponúknuť čaj alebo trochu vody.
Ja som odúčala od nočného pitia hneď ako sa dalo, následne pri odplienkovaní sme nemali toľko problémov ako keby pije ešte v noci.
Hlavne ponukajte piť veľa cez deň, môj syn keď malo pije cez deň, doháňa to pred spaním 😏
moja dcera medzi 1-2r nepila ziadne mlieko, zacala odmietat. pred 2r som jej ponukla krabickove ochutene mlieko, ze mozno si da, a dala si, potom ho nejaky cas pijavala, neskor sme presli an granko, pripadne aj ciste kravske mlieko.