Vyšetrenie u MUDr. Grochala

19. sep 2023

Ahojte. Včera som bola na veľkom sone u pána dr. Grochala. Všetko mi vyšlo v norme ale zarazilo ma keď povedal ze ma väčší priemer hlávky od tyla k celu. V správe mam napísané že vychádza na 20tt ale zatiaľ som 19+3tt a tiež nôžky a rúčky ma na 19tt. Veľmi sa obávam aby nemalo nejaký hydrocefalus alebo niečo iné. Síce povedal ze je to stále v norme ale ja neviem asi som príliš paranoidna. Som po MA a obavam sa vsetkeho. Prosím stretli ste sa s tým? A všetko bolo ôk? Ďakujem.

selena_luna
19. sep 2023

Ak Grochal povedal ze je to v norme, tak je to v norme. Chapem ze mas strach, ale prave tento doktor videl ultrazvukov tolko, ze skutocne keby mal podozrenie na akukolvek vadu, rovno by ti to povedal. Bola si u top uvz diagnostika, jeho zaver je vrcholne odborny. Nepanikar.

zojanka
19. sep 2023

@selena_luna neboj sa. To je minimalny rozdiel. Mne unho tiez vysli rozne cisla, vzdy to bolo cca tyzden hore dole. Nieco o tyzden mensie, nieco vacsie. Povedal ze je to ok a dieta sa narodilo zdrave ako buk 🙂

autor
19. sep 2023

@selena_luna ďakujem za odpoved. Ako povedal ze je to väčšie ale ze stále v norme. K nozkam sa ani nevyjadril to som len zo správy vyčítala.

barbr
19. sep 2023

Nas syn mal menšiu nosovu kostičku na daný tyzden, je to soft marker na Downa. Všetko ostatne mal ale v poriadku a dr. Grochal povedal že kedze ine odchýlky nevidí tak je to ok. Ale tiež som mala obavy….narodil sa 4 kilový zdravy ako buk a ked som videla jeho nos ani som sa necudovala ze mal malú nosovu kosť. Dodnes ho ma smiešny akoby vykruteny dohora. Každý sme špeci s deti maju pri sone casto nieco vacsie alebo menšie na daný tyzden. Ak je to v norme je to ok.

autor
19. sep 2023

@barbr dakujem

katesocka
19. sep 2023

Obidve moje deti mali väčšiu hlavu počas celých tehotenstiev, aj sa narodili s trochu väčšími hlavami. Sú ok obidvaja.

autor
19. sep 2023

@katesocka dakujem

batwoman
21. sep 2023

Moje obe mali vzdy hlavky vacsie podla sona. Su v poriadku. Neboj. Grochal by to riesil dalej, keby sa mu to nezdalo.

nikoleta999
22. sep 2023

Neboj sa, ja ked som porodila syna, prve co doktorka zahlasila, aku ma velku hlavu 😂😂A potom to zopakovala snad asi este 3x, ze to ma po ocovi, lebo aj on ma velku hlavu 🤭😂A Grochal, ze to bude taky malicky chlapcek - ja som ani brucho nemala a on zhrozeny, ze kde ho mam, ved mam o 2 m rodit 😀A narodil sa ako skoro 4kg valibuk 😆Vsetko to dobehol 🙂