Ahojte. Včera som bola na veľkom sone u pána dr. Grochala. Všetko mi vyšlo v norme ale zarazilo ma keď povedal ze ma väčší priemer hlávky od tyla k celu. V správe mam napísané že vychádza na 20tt ale zatiaľ som 19+3tt a tiež nôžky a rúčky ma na 19tt. Veľmi sa obávam aby nemalo nejaký hydrocefalus alebo niečo iné. Síce povedal ze je to stále v norme ale ja neviem asi som príliš paranoidna. Som po MA a obavam sa vsetkeho. Prosím stretli ste sa s tým? A všetko bolo ôk? Ďakujem.
@selena_luna neboj sa. To je minimalny rozdiel. Mne unho tiez vysli rozne cisla, vzdy to bolo cca tyzden hore dole. Nieco o tyzden mensie, nieco vacsie. Povedal ze je to ok a dieta sa narodilo zdrave ako buk 🙂
@selena_luna ďakujem za odpoved. Ako povedal ze je to väčšie ale ze stále v norme. K nozkam sa ani nevyjadril to som len zo správy vyčítala.
Nas syn mal menšiu nosovu kostičku na daný tyzden, je to soft marker na Downa. Všetko ostatne mal ale v poriadku a dr. Grochal povedal že kedze ine odchýlky nevidí tak je to ok. Ale tiež som mala obavy….narodil sa 4 kilový zdravy ako buk a ked som videla jeho nos ani som sa necudovala ze mal malú nosovu kosť. Dodnes ho ma smiešny akoby vykruteny dohora. Každý sme špeci s deti maju pri sone casto nieco vacsie alebo menšie na daný tyzden. Ak je to v norme je to ok.
@barbr dakujem
Obidve moje deti mali väčšiu hlavu počas celých tehotenstiev, aj sa narodili s trochu väčšími hlavami. Sú ok obidvaja.
@katesocka dakujem
Moje obe mali vzdy hlavky vacsie podla sona. Su v poriadku. Neboj. Grochal by to riesil dalej, keby sa mu to nezdalo.
Neboj sa, ja ked som porodila syna, prve co doktorka zahlasila, aku ma velku hlavu 😂😂A potom to zopakovala snad asi este 3x, ze to ma po ocovi, lebo aj on ma velku hlavu 🤭😂A Grochal, ze to bude taky malicky chlapcek - ja som ani brucho nemala a on zhrozeny, ze kde ho mam, ved mam o 2 m rodit 😀A narodil sa ako skoro 4kg valibuk 😆Vsetko to dobehol 🙂
Ak Grochal povedal ze je to v norme, tak je to v norme. Chapem ze mas strach, ale prave tento doktor videl ultrazvukov tolko, ze skutocne keby mal podozrenie na akukolvek vadu, rovno by ti to povedal. Bola si u top uvz diagnostika, jeho zaver je vrcholne odborny. Nepanikar.