Ahojte dozvedela som sa ze mame narok na tento liek vraj ho podavaju nam blizko MT a ZA mate niekto skusenosti ako ho vybavit v MT? Aky je postup a akeho lekara navstivit mam v tom zmatok dakujem 🙏
Ahoj, ziadost podava bud kardiolog alebo pluciar. Zalezi aj ktory tt bolo dieta narodene a aky ma teraz bio vek. Inak je uz dost neskoro na podaj ziadosti ale par davok by sme mohli stihnut. Nasa mala brala tusim od novembra 2018 do marca 2019, alebo o mesiac neskor sme zacali, uz sa nepamatam. Schvalenie nam prislo priamo z poistovne domov na meno diatata postou.
@alex5896 ak na to budete mat narok tak Vam to isto povedia a po prepusteni budete sledovani na amb. rizikovych novorodencov,ktori maju preskripcne obmedzenie na to. Obycajny pediater Vam to nepredpise. Nam to davali az po prepusteni z JIS. Ak ich prepustia napr v decembri,budu dostavat odvtedy,zalezi kedy to schvali ZP
@e1i ja som to riesila v roku 2018, my sme nesplnali podmienku bio veku, mala bola sice 28tt s mierami 710g a 29cm ale v case podania mala viac ako 6 mesiacov bio. Plucny nam ziadost napisal v style ze rodic ziada, cize to by nepreslo, pediater nemohol pisat vtedy, nakoniec nam to preslo cez kardiologiu. Bojovala som o to doslova tyzdne kym sme sa vobec dostali k ziadosti. Teraz to uz mozno je aj inak, presiel nejaky cas odvtedy. Aj ked stale sa to urcite prisne posudzuje lebo to nie je lacna zalezistost. Nam kardiolog povedal vtedy ze keby bolo na nom, automaticky to da kazdemu tak skoro narodenemu predcasniatku lebo je to velka pomoc
@e1i Neviete ci na to maju narok aj tazko hypotroficke babatka? Malinka sa narodila v novembri - 1850g a 41cm v 37+2 tt,mam starsieho syna ktoreho sme od jej narodenia radsej nedali do skolky ale uz sa tam velmi chce vratit...mozno by mi aj nejaka mamka dala svoju skusenost ako postupovala pri starsich súrodencoch pripadne aj navstevach u takto krehkých bábätiek....my sme sa dost izolovali a neviem kedy sa uz zaclenit do bezneho zivota...asi som si na tu izolaciu nejak zvykla a neviem z toho von.
@e1i ďakujem vam za odpoved...vonku chodime vela ale nie medzi ludi - tym ze je vela chripky a okolo Vianoc covid tak som davala pozor...ale nejak sa mi to velmi vrylo pod kozu - nechcem zit v stalych obavach len podvedomie nejak spracovava ten urgentny cisarak a cely ten sok...ved vam asi nemam co vysvetľovať :...asi len potrebujem povzbudit od niekoho,kto ma s niečím podobnym skúsenosť ako sa s tym vyrovnat lebo v okoli nemam nikoho kto by zazil nieco podobne
Najlepšie bude poradiť sa s pediatrickou alebo ak chodíte do rizikovej poradne,tak tam