Potreby pre prváka od septembra - Martin

6. aug 2021

Od septembra nastupuje moje dieťa do prvej triedy, konkrétne na ZS Dubčeka. Prosím čo všetko treba ? úbor na telesnú čo všetko to obnáša? a na výtvarnú? zoznam pomôcok je na stránke ale box na výtvarnú výchovu ? to je nejaký špeciálny alebo kde ste kupovali? A ešte ma zaujíma družina - tam sa môže aj dieťa ráno najesť či čo sa tam robí 🙈
Dakujem za pomoc

sense
6. aug 2021

Ono možno by nebolo od veci napísať mesto.

autor
6. aug 2021

@sense Martin

sorciera24
6. aug 2021

zoznam bude vyveseny na skole, byva v priebehu augusta, ranna družina je ako poobedna, deti sa hraju a cakaju tam na vyucovanie....

ivana.natasha
6. aug 2021

Ja osobne by som kúpila to co je tom zoznamee konkrétne napísané a napríklad pri boxe na vytvarnu by som počkala na prvé rodicko, prípadne prvý školský deň, možno budete po dohode kupovať boxy hromadne rovnaké. Ubor je u nás teplakova súprava(nemusí byť však naozaj súprava, proste tepláky a mikina), tričko, ponožky a tenisky s podrážkou,co nefarbí podlahu. Ráno v druzine si dieťa môže zajest, ak mu dáš "desiatu" naviac, na poobednú dužinu treba tiež "desiatu".

belllinka
6. aug 2021

Pod boxom na vytvarnu sa rozumie nieco, kam si ulozi veci na vytvarnu. Idealny je ten detsky kufrik, mavaju v papiernictve. Ak nechces kupovat, tak kludne aj krabica od topanok.

lucka_ke
6. aug 2021

box - my sme dávali deťom normálnu kartónovú krabicu, na ktorej bolo napísané meno
úbor - tepláky, tričko, tenisky alebo cviky s bielou podrážkou
ranná družina - to je len taký zber detí pred vyučovaním, proste čakajú kým začne vyučovanie nič zvláštne tam nerobia

andrejka1974
6. aug 2021

Box na vytvarnu je kufrik, kde das veci na vytvarnu

autor
6. aug 2021

@andrejka1974 čiže niečo takéto ?

sofia17
6. aug 2021

Áno, presne taký kufrík.

katrinka8
6. aug 2021

Netreba stresovať, skôr by som koncom augusta zavolala do školy a opýtala sa, aký šlabikár budú mať deti (sú rôzne druhy) a podľa toho kúpila zošity na Písanie k nemu - to niekedy treba v Papierníctve objednať, lebo nemajú hneď.
Ostatok sa dá dokúpiť v priebehu prvého týždňa, po rodičovskom združení, tiež sa to do školy potom nosí priebežne ten prvý týždeň.

V našej škole je vyvesený takýto zoznam pre prvákov (na Nade Hejnej):

https://cloud6n.edupage.org/cloud/Pomocky_1.roc...

deti95060810
6. aug 2021

školy približne 2 týždne pred začiatkom šk. roka na nete vystavia všetky potrebné pomôcky pre žiakov...u nás to má každá tr. osobitne.
prváci , druháci..... a 5 - 9 ročník spolu
na zač. šk. roka ešte môže pani uč. doplniť
Ešte máš čas, papierníctiev je v Mt habadej....

kacenka396
6. aug 2021

Zoznam pomôcok je aj na stranke daffer, pokial viem tak skola si presne zada čo deti budu potrebovat. Da sa tam vyfiltrovat presne škola aj rocnik. Da sa odtial aj objednat alebo si len pozriete zoznam pomocok a kupite inde.

sfialka
8. aug 2021

Pri zápise stačilo zaplatiť za pomôcky. Box obyčajny s vrchnákom ako na hračky a telesná tepláky a tričko, obuv,aby nefarbila.