Prosim vas, boli ste niektora v poslednej dobe s dietatom starsim ako 6 rokov v MT na magnetickej rezonancii mozgu? Krpca som mala objednaneho v marci, zrusili nam to kvoli covidu. Dostali sme novy termin teraz na december. Pre istotu som tam volala, ci a aky stary test na covid nam treba. A dozvedela som sa, ze ked ma syn 7 rokov, tak by to mohol zvladnut sam. A ja by som tam mohla zostat len vtedy, ak by mali nahodou volne. Ze to sa rozhodne v ten den na prijme. Ledva som ho pripravila na vysetrenie ako take (po jednom zakroku ma totiz panicky strach z lekarov) a s tymto som neratala... Mate skusenost?
@evelien my ideme budúci týždeň ale syn má čerstvé dva roky...na stránke píšu všelijaké veci že aj keď ma syn 2 roky a ja mám právo tam byť s ním, tak že ak je plné tak môžem byť kdesi na ubytovni pre matky 400 m od oddelenia 😀 ale potom som si písala s jednou kočkou a že to závisí od stavu ako majú plné...ak budú mať "voľno" tak tá podľa mňa s ním nechajú s tým že si to zaplatis a ak by náhodou ktosi prišiel tak by si musela uvoľniť miesto...ale tam idete len na jednu noc nie? A vlastne idú ho uspavat? Lebo ak nie tak neviem či aj v MT ale inde to funguje že ráno by ste prišli a rovno po MRI domov
@kaitlin3 majú ho uspavat, co si myslim, ze je uz v jeho veku asi aj zbytocne. Ale ok. Ja som tam opat telefonovala, ze teda ak tam nebudem moct byt s ním, tak radsej to vysetrenie odlozime. Mam si zavolat pred tým niekoľko dni, ci sa bude dat. Citala som, ze narok na pobyt rodiča je iba pri deťoch do 6 rokov. Paradox, ked sme ho objednávali, mal 6 rokov. Od odovzdania žiadanky na vysetrenie uplynulo 1,5 roka...hm... Ja by som si to kludne aj zaplatila, ale zjavne kapacity su plne.
Krpec ma narušenú komunikačnú schopnosť, co nie je dg.pri ktorej by som tam nevyhnutne musela byt pri nom, no takéto “zákroky”, pripadne odlúčenia sa vždy odrazia na jeho spravani. Konecne sme ho nastavili terapiami, ze je v pohode, nerozčuľuje sa a preto sa obávam, ze odber krvi+PCR+odlúčenie spusti opat problémové spravanie. Rozhodla som sa, ze vysetrenie zruším. Pokúsim sa radsej vybavit vysetrenie v ZA hoc aj ako samoplatca, bez narkozy (ak to bude mozne), len aby som ho zbytocne nestresovala a nemuseli sme sa vratit na začiatok so všetkými terapiami :-/ Uz len získať spat ziadanku.
Rok a pol si čakala na MRI? To nemyslíš vážne? To je akože bežná čakacia doma na SR? A ešte otázočka, ako to prebieha, prečo sa musí lezat a ako dlho?
Totiž ja žijem v Budapešti a bola som na MRI mozgu s mesačným synom - dva dni vopred mu urobili PCR, potom som uz prišla rovno na magnetickú - na mieste ho uspali a do hodinky - hodky a pól sme už išli domov. Na termin som ináč čakala týždeň.
@pampeliska4 necaka sa tak standardne. nepoznam ani terminy na inych pracoviskach, ani som sa o to nejako nezaujimala, kedze vysetrenie nie je nejake akutne. no zial prave v MT sa caka na terminy okolo 6-9 mesiacov. nam to vysetrenie padlo prave na marec, kedy prisiel covid. takze stopli vsetky operacie - a kedze toto vysetrenie malo byt v plnej narkoze, tak nam ho zrusili. cakali sme na dalsi termin. dostali sme ho na december. dohladavam dajake info - a v MT robia detom vysetrenie len v narkoze. mozne niekde inde to daju aj bez narkozy. dufam... 🙂
@evelien ono dosť záleží aj o tom spolupracuje dieťa a koľko má rokov...a je rozdiel CT a MR, keďže MR trvá dlhšie a tam sa fakt nemôžeš pohnúť...ja keď som bola na MR tak som mala problém vydržať tu polhodinu bez pohnutia a ešte tie zvuky, neviem ako by dieťa reagovalo, už len ten stres okolo, takže preto chcú robiť len v narkoze
@pampeliska4 1 rok pre boha ja som bola do 2 tyzdnou na MRI
čo viem tak deti od 6 rokov sú v nemocnici samé... výnimku majú len deti postihnuté popr. deti s autizmom - vtedy môže byť pri deťoch aj rodič...