Magnetická rezonancia v Martine

foxina89
24. nov 2021

Ahojte,v apríli nás čaká MRI , syn bude mať vtedy mesiac do dvoch rokov . Chcela som sa spýtať ako to tam funguje,čo sa týka stravy pre mňa ako sprievod , ako sú tam riešené izby a kedy prepúšťajú po MRI . Máme čas 7:30 , deň predtým budeme prijatí . A čo všetko užitočné si treba doniesť ? Ďakujem za každú odpoveď 🙂

deti95060810
24. nov 2021

stravu ak nekojíš nedostaneš - dostávajú len matky ktoré koja.
izby máš riešené rôzne - môžeš byť s malým na jednej izbe - a len vy dvaja, môže sa stať že budete na izbe dvaja, alebo dieťa bude na spoločnej izbe s ďalšími 8-10 deťmi a ty budeš celý čas sedieť na stoličke vedľa postieľky... všetko závisí kde vám nájdu miesto, ako bude obsadené detské odd.
7:30 hod. budeš čakať pred príjmovou amb. v pavilóne a oni rozhodnú kam vás umiestnia... neraz som tam presedela s deckom aj 2-3 hodiny kým nás zobrali ....😉 Takže sa obrň trpezlivosťou...

adrika72
25. nov 2021

@foxina89 my sme boli so synom na MR,prijali nás deň vopred,syn mal vtedy 14 mesiacov.Mali sme to šťastie, že bolo oddelenie vtedy prázdne tak sme mali sami izbu... ráno malému ešte na oddelení napichli žilu a dali mu oblbovák.Potom už pre nás len prišli a odviezli malého.Mohla som s ním ísť až po dvere na MR.Zatiaľ som si dala kávu z automatu a čakala som vonku.Potom ho vyviezli von bol ešte taký prispatý a za asistencie lekárky bol prevezený naspäť na detské.Keď sa prebral úplne to bolo strašné to sa mykal, kričal ledva som ho udržala...bolo ho treba pevne držať aby si nevytrhol kanylu so žili.Trvalo to asi pol hodinu.Ja som bola celá vystrašená čo sa to s ním robí,ale upokojili ma, že niektoré deti takto reagujú na narkózy, že je to normálne.Po 2 hodinách mu dali napiť a najesť, pokiaľ nevracia po pití a jedle môžte ísť hneď domov.My sme boli okolo 13.30 už aj doma.Tak Vám prajem nech to zvládnete a máte to už za sebou a nech je všetko v poriadku

foxina89
autor
25. nov 2021

@deti95060810 a strava sa nedá ani zaplatiť ? Na detskom v Čadci som nahlásila stravu a na konci pobytu som si ju zaplatila,to nie je problém . Či zbaliť vyfonky 😂 a dieťa dúfam dostane stravu 😄 Človek si už zvykol,že čo nezaplatis, nemáš ,aj čo sa týka zdrav.starostlivosti .

foxina89
autor
25. nov 2021

@adrika72 boli sme na CT keď mal pol roka . Keď sa preberal,tak celý zmätený 😕 neviem ako to zvládne teraz . Cvičíme Vojtovku a traja lekári mi neodporúčali MR , že po narkoze môže mať reset a zabudne akoby čo dovtedy už vedel . Dúfam,že do apríla už bude chodiť ,až to nemáme ťažšie . Ďakujem ,hádam to zvládneme bez ujmy 🙃

kniha24
25. nov 2021

@foxina89 zrejme budete prijatý na 8 pavilón,nič moc,ale tak dá sa ťa jedna dve noci prežiť.
Strava je pre teba ak chces varí 10eur na deň,a nič moc. Takže neodporúčam. Je tam bufet,môžeš si ísť tam kúpiť,aj tam majú hotovky.
Držím palce

deti95060810
25. nov 2021

@foxina89 súhlasím s tým resetom...

foxina89
autor
25. nov 2021

@deti95060810 no to ste na nepotešili ,je to až tak zle potom ? 😟 naša trafená neurológicka má vysmiala a že to nemám od tých lekárov na papieri,tak že ako mi má veriť . Pritom máme všetky vyšetrenia v poriadku aj genetiku . A stále len tú magnetickú chce urobiť , pretože nám nemá akú diagnózu asi napísať . Malý má hypotoniu a diastazu brušných svalov , preto sme pozadu .

foxina89
autor
25. nov 2021

@kniha24 za 10€ na deň mám švédske stoly ? 😂 9€ som platila v Čadci za 3-4 dni,neviem presne teraz .

deti95060810
25. nov 2021

@foxina89 čo budú sledovať? mozog? u nás bol nález a tiež sme mysleli že bude OK...

foxina89
autor
25. nov 2021

@deti95060810 áno , mozog a po MRI nás chce poslať na dodiagnostikovanie do Bratislavy na neurológiu . No narástla mu hrčka nad fontanelou , má to nezhubnu cystu , tak na sone tiež doporučil mri,ale nie urgent ,pokiaľ to nerastie . Samozrejme,že to pôjde preč, vyzerá to strašne .

kniha24
26. nov 2021

@foxina89 presne. Nevedia čo pytat

barbie1981
26. nov 2021

Ahoj aj ja som v lete s 2r absolvovala MR v MT, ja som so stravou pre mňa a malého počítala, lebo sme boli prijatí okolo 11, mne povedali, že matka nemá nárok vôbec a malý až večeru, ale musím ti povedať že strava bola katastrofálna, ešte že som rýchlo vbehla do bufetu a čo to nakúpila, lebo ako nás prijali tak sme nemohli vychádzať ani z izby. Našťastie sme boli na izbe sami, zober si hračky, tablet ( nahraj si tam rozprávky lebo o wifi a telke môžeš snívať). Inak personál musím pochváliť, sestričky, doktorky, anestéziológicka všetci boli super.Nas malý to zvládol super bez slzy , keď sa zobudil bol úplne v pohode, kým mu tiekla infuzia pustila som mu rozprávku, potom sa najedol a šli sme okolo 12 domov. 1 deň sa tam dá prežiť ale mala som dosť, aspon že výsledok MR bol ok. Zober si stravu na 1 deň, hračky, tablet, knihy a bude to ok

foxina89
autor
26. nov 2021

@barbie1981 ďakujem . Je tam aspoň mikrovlnka , až mu mám ako mlieko urobiť 🙈 to je strašná kultúra ako čítam , asi v base sa majú lepšie . A po prijatí nárok až na večeru ? A to ani nikde nespomenú ? Och joj . Vidím ,že balím kufor,až mám kde dať jedlo a hračky 😂 ani herňa tam nie je ?

foxina89
autor
26. nov 2021

@barbie1981 ešte sa chcem spýtať ,ak môžem, kvôli čomu ste boli poslaný na MRI ? Alebo môžeme aj súkromnú správu.

barbie1981
26. nov 2021

@foxina89 kuchynka tam je, mikrovlnka, konvica, chladnička len škoda že ja som nič so sebou nemala 😁 ty sa aspoň môžeš pripraviť, keď ťa príjmu skoro ráno myslím do 10 tak máš nárok aj na obed sa mi zdá. Boli tam obmedzenia kôli korone, čiže žiadna herna ani vychádzka von. Priprav sa že budeš celý čas na izbe.

barbie1981
26. nov 2021

@foxina89 dlhodoby uklo hlavy na jednu stranu

foxina89
autor
26. nov 2021

@barbie1981 aspoň že tak . Boli sme už z 4 dní v nemocnici,keď mal pol roka,tak som bola celý čas s ním , ale to len ležal a bol na jiske , takže som spala.mimo , to bolo strašné . Teraz mi uz štvornozkuje , neviem ako ho udržím necinneho 🙈