Čaute ženy, tie ktoré ste rodiki v MT, robili vám klystír pred pôrodom,alebo dávajú čípky?
@lenka2813 no to si ma moc nepotešila😰
Ja som sa toho ako prvorodicka velmi bala 😁 ale v tych bolestiach co som potom prezivala mi uz bolo uplne jedno co so mnou robia 🤣🤣🙈
@lenka2813 ja si to vôbec neviem predstaviť. No nič keď to zvládli ostatné,dám to aj ja
Mna sa v mt pytali ci chcem klystir alebo nie. Ked som tam sla potom ako 3 rodicka, to som sa on musela doslova prosit a ako 4 rodicka som uz ani nestihla 🤣
Klystir nie je ziadna veda, myslim ze by si sa citila horsie keby si s babatkom porodila aj hovienko 🙂
@soldi to je pravda,zaujímavý štart do života😅
Urcite zvladnes👍...uvidis, popri tom vsetkom ti to bude uplne jedno 🙈😃 pre mna bol skor problem to v sebe udrzat popri tych kontrakciach 😁
Klystir je oproti samotnému pôrodu med lízať 😃
Neboj sa toho, používa sa na to úplne tenká hadička. Keď budeš mať kontrakciu tak počkajú s podávaním. Budeš počas toho ležať. Nie je to bolestivé, len budeš cítiť taký tlak. A hlavne budeš počas porodu uvoľnenejšia, lebo nebudeš riešiť či sa náhodou počas tlačenia nepokakáš 🙂
Klystír veru nie je bohviečo počas kontrakcií, ja som ho ale stihla iba raz z troch pôrodov. A čo viem tak sa dá aj v pohode odmietnut.
Ja som ho mala dva dni po sebe, zvladla som 😉pocas kontrakcii mi to bolo viacmenej jedno.
Ani raz mi ho nestihli dať 🤭
V TN sa nedáva, prvýkrát som bola v šoku, nenacitana prvorodička 🤷🏻♀️ Myslím HD manžel bol ešte viac v šoku, druhý pôrod som už vedela že radšej pomenej vždy jesť a keď začnem cítiť kontrakcie tak maximálne vodu tak to nešlo nič zo mna mimo babatka… každopádne ako prvorodička spätne! By som zniesla klistýr už len kvôli manželovi 🤷🏻♀️
Tiež som sa klystíru obávala, no nič to nebolo. Bolesť žiadna a trvalo to len chvíľočku. Mne napríklad dosť pomohol pri zrýchlení otvárania 😊
Keby mi to ponuknu neodmietnem..ale nerobili mi ho..
@soldi ja som rodila 3x a nikdy som klystir nemala a ani mi ho nik nenúkal, prvy krat pred 19r. ,2x pred 6r. a posledny pred 2r. to by nestihli, bol to 20min. expres, no predosle 8 a 5h. Tak neviem preco nedali......🤔. Ale deti narodene s 💩 by mali byt stastne 😂,ani mama moja 2x nezazila klystir, tak neviem😉
@kvecinka321 moj bol 2x a nic nenamietal😉 ved je to prirodzene a urcite nie krasne na pohlad aj bez 💩
@klementina9 tak mne nikdy nič nepovedal ani nenaznačil ale nejako cítim a viem že bol z toho veeelmi zaskočený.. mám muža gentlemana, ozaj by ma obchádzal akokoľvek, takéto veci by nijako ani náznakom nespomenul, ale toto ho minimálne šokovalo… ja úplne rozumiem že je to príroda a prirodzene… a chapem aj jeho, ale aj tak mám v pláne ho opiť a vytiahnuť z neho pravdu 😅😂 aby vedel že aj pre mna to bol vtedy šok 🤷🏻♀️
@kvecinka321 inak, za trapnu budem, ale keby mi to niekto nepovedal, ze bez klystiru bude ....tak neviem o tom🙈
Ja som pri obidvoch chcela klystir, aj epidural a ani raz to nestihli. Ale bolo mi v tom momente uplne jedno, co zo mna ide 😂
Klystir 🙂