Ahojte, v utorok mám plánovanú kolonoskopiu u Dr. Balaza, už dávnejšie mi poslali na mail inštrukcie čo sa týka diéty a prípravy pred vyšetrením ale omylom som to vymazala z mailu keď som cistila spam 😰 Môžem pekne poprosiť, ak má niekto tiež čerstvé info v maile, keby ste mi mohli odfotiť len tie inštrukcie? Ďakujem krásne vopred 🙏🏻🙏🏻
@kiki68 to viem, mám fortrans už aj kúpený ale keď som dávnejšie tie inštrukcie len narýchlo prebehla, tak tam bolo dosť detailné popísané, aké potraviny by sa mali vylúčiť už pár dní predtým a taktiež aj rozpis, v akých intervaloch a s akým množstvom vody užívať ten fortrans. A ci tam bolo aj niečo iné dôležité si nespomínam. Ak to niekto ma tak mi to pomôže, ak nie tak im cinknem nech mi to pošlú ale tomu sa chcem vyhnúť ak sa dá 🙈🙈
Už niekoľko dní pred kolonoskopiou sa nemajú jesť napr. ovsené vločky, deň pred len ľahké jedlá. V ten deň ráno môže kúsok suchého rožku a na obed len čistý vývar.
Fortrans je myslim do 2 litrov min zarobit, niekde sa davaju az 4 litre. Ja som mala dva a teda stacilo. Hlavne to niecim ochut, bo to je priserne samotne. U nas uz sa v den vykonu jest nemohlo a pred fortrans odporucam iba vyvar. Inak sa potrapis
Zle som sa vyjadrila, v deň kolonoskopie sa jesť nemôže, myslela som v deň prečisťovania sa môže ráno kúsok rožka a na obed vývar. Potom už nič, už len preháňadlo a veľa vody.
Tak môj ocino, ktorý chodí na kolono ako na klavír, určite neje už č dni ani rožok, ten predsa zapeká a drží sa na stenách čreva; určite nie šupkovité ovocie a to, čo má v sebe nejaké bobuľky- typu čučoriedky a podobne. Najlepšie čistý vývar piť aspoň deň dva pred vyšetrením, aleže fakt čistý bez zeleniny, ani popučenej a nič iné okrem vody. Inak lekár nič neuvidí, bude nadávať, že si sa dobre nevyčistila , prípadne vyšetrenie preruší.
4 dni
@astika dobrý deň môžem sa spýtať. Som deň pred kolonoskopiou. Keďže som diabetik tak potrebujem niečo na zvýšenie cukru. A tak pijem ochutené minerálky. Veď je to predsa čire ako voda. Aký by mal váš otec na to názor?
@zajacik85 co viem tak den predtym iba jednoznacne lahke jedlo a potom na recept fortrans a to vypit a vycistit si tak creva.