Extrakcia osmičky v nemocnici Martin

veronikaaa8
13. dec 2021

Ahojte chcem sa spýtať viete mi niekto povedať ako to funguje v Martine v nemocnici čo sa týka extrakcie 8mičky ? Potrebujem dať von všetky 4.. ležia mi a tlačia na ostatné zuby časť zubov je už aj prerezana.. ma niekto skúsenosť s tým a koľko ste platili za jeden zub ? A ešte otázka ohľadom objednania .. videla som ze pondelky a štvrtky tam je jedna pani zvyšok dentalna hygiena .. kedy mám volat resp ktorý deň a na aké číslo ? Je ich tam viac som trocha zmätená .. som poistenec dôvery .. ďakujem za info 🙂

julie19
14. dec 2021

@veronikaaa8 ahoj, ak sa jedna o nemocnicu Martin a tamojšiu stomatochururgiu, nebudeš platiť nič... prepláca poisťovňa... ale zas nevýhoda je veľmi dlha čakacia doba 🤷‍♀️... na chirurgicky zákrok vyvrátia osmičiek sa neobjednávali telefonicky, musíš prist osobne s výmenným lístkom od svojho zubára, oni si ta tam pozrú (neboj nebudú robiť nič nepríjemne) a na základe komplikovanosti a akutnosti ta objednajú na nejaký termín... (ja som bola v marci a objednali má až na október 🙈 ale zas bola som bezbolestný prípad a vyberali mi len jeden leziaci zub) ... v deň výkonu prídeš zbalena ako do nemocnice, pyžamo a všetko, zákrok robia na operačnom stole nie v klasickom zubárskom kresle ... ja som bola v lokálnej anestéze trvalo to asi hodinu a pol (dosť sa natrapil) ale prakticky hneď som išla domov ... môj ocino mal presne ten problém že mu ležali všetky 4 osmičky a už ho to aj bolelo tak on bol v celkovej narkoze, normálne tam bol aj hospitalizovaný a ležal tam asi 5 dni, mal to komplikovane lebo mu to zasahovalo aj pod vedľajšie zuby ale našťastie mu to pekne vybrali, vyzeral týždeň ako veverička s orieškami v lícach a pil obedy cez slamku 😅 ale už je to asi 6 rokov a má svätý pokoj, žiadne bolesti a bol veľmi spokojný ako sa tam oňho starali ;)

julie19
14. dec 2021
lillylea
15. dec 2021

@veronikaaa8 tak ako pise tu pani . Neobjednava sa musis osobne prist... A cakacka je ozaj dlha... Ja som tiez prisla ako akutny stav s abscesom potom mi presiel a dali mj termin o 5 mesiacov no ale za mesiac som bola spat a uz mi aj zub vybrali a potom na kontrole za 2 dni ma zas rezali kvoli abscesu.. inak pristup pani zubarky a aj ostatnych zubarov dobry...ja som malu tu cest ze kazdy jeden to prezeral... A v mojom pripade to trvalo vyber zuba asi 15 minut komplet a to som mala zub pred 20 min napichnuty ale nic som necitila

lillibeautycentre
22. dec 2021

@veronikaaa8 Ahoj, ja som bola na extrakcii vsetkych styroch osmiciek naraz pred par rokmi. Som rada, ze mi to robili v celkovej anesteze. Bol k nim zly pristup. Mala som natrhnute oba kutiky ust, dostala som preventivne ATB, analgetika a tabletky proti opuchu aescin, lezala som tam asi 2 dni. Bola som dost opuchnuta, na spodnej sanke aj modriny. Cca za 14 dni som uz bola fit. Stehy mi vyberali potom ambulantne na dvakrat, lebo prvy krat zabudli vybrat vsetky 🙈🤣 Prievan mi nerobil dobre. Co sa tyka momentalnej organizacie - neporadim. Bola som uz davnejsie. Drzim palce!