Detský psychológ v Martine

petra1258
18. jan 2023

Ahojte, odmalička bojujeme s lekármi, syn sa bojí návštevy lekára, už aj bežného vyšetrenia, vyšetrenia špeciálneho (máme zdravotný problém, ktorý je chronický a potrebujeme pravidelné odbery, ultrazvuky). Potrebujeme navštíviť psychológa, aby mu pomohol prekonať ten strach, pretože sa to stále opakuje - v ambulancii kričí, kope zdrav. personál, nedá sa ani popočúvať, zmerať tlak, o odbere krvi ani nemusím písať.
Deti mám socializované, syn sa nebojí ničoho a nikoho, navštevuje škôlku, hráme sa, učíme sa, vyrastá v kompletnej rodine a je stále usmiaty - len má panický strach z nemocnice, pretože odbery mal od narodenia pravidelne, stále išiel do ambulancie so strachom.
Viete mi poradiť, z vlastnej skúsenosti nejakého dobrého psychológa, ktorý sa naozaj venuje pacientovi a pomôže mu?
Ďakujem za odpovede

skakamaratka
18. jan 2023

@petra1258 Dobrý večer. Na takýto problém je potrebný psychoterapeut. Psychológ môže Vášho syna vyšetriť, urobiť s ním podporný rozhovor... psychoterapeut problém "lieči". Môžete skúsiť Mgr. Hartsfield, PhDr. Hollú, Mgr. Bernátovú, PhDr. Ďanovského... oni sú všetci aj psychoterapeuti. Len na termín si budete asi musieť počkať dlhšie. Alebo potom online terapia napr. "Ksebe", tam majú veľa terapeutov.

noricita
9. feb 2023

@petra1258 ahoj 🙂 možno by pomohlo, keby stretol lekára v civile a zoznámil sa, potom sa pohral s fonendoskopom, tlakomerom a pod. A až potom stretol tú istú osobu v bielom. Ja som lekárka na RD a ak nikoho iného nepoznáte, tak rada pomôžem 🙂