Ahojte, zistila som, že máme veľmi veľa dlhotrvácich potravín ako konzervy,múky,cestoviny,ryža,aj sladké,slané keďže sa u nás moc nevarí neviem čo s tým a akosik sa to len zbiera nechcem aby sa to pokazilo. Viem to niekde darovať ? Nemáte s tým skusenosť? Čo by ste mi poradili . Ďakujem 🙂
@katarina0123 neviem odkiaľ si, ale napríklad na FB existuje kopec skupín ktoré fungujú na princípe rozdeľovania darovaných vecí, aj potravín. Ak si z ba alebo okolia, tak ti môžem poslať nejaké skupiny do ip.
@mikadooo dobra otazka , som z BA viem, že tam také máme ale momentálne bývam MT a nikoho tu nepoznám a neviem na koho by som sa obrátila.
@marytesss viem o Lidli ale keďže mám tie potraviny doma, nevzali mi ich tam to funguje, že keď u nich nakupuješ necháš v nádobe. Ale ďakujem
@katarina0123 tak pogoogli, určite toho nájdeš veľa
Skús kontaktovať OZ Vagus, ktorí pomáhajú ľuďom bez domova, aj formou potravinových zbierok 😊 fungujú hlavne asi v BA, ale možno ťa budú vedieť na niekoho nasmerovať 😊
@pribinak vďaka ak nezoženiem zbalíme do kufra keď pojdeme do BA 🙂
@katarina0123 určite nájdeš v Martine a v okoli. Skús napísať do skupiny Martin, ak teda taka existuje
@katarina0123 napis do skupiny mesta, urcite sa niekto potesi
na FB Darujem škole, nemocnici
Na FB máš skupinu Luďia Ľuďom, pomoc v núdzi, Zilina a okolie
Detsky domov Martin napríklad
@katarina0123 V Martine by ste mali mať aj pobočku katolíckej charity. Tá sa venuje aj potravinovým zbierkam.
@katarina0123 Centrum pre ľudí bez domova, ( medzi Košútmi, Priekopou).
Krasne gesto 👍
Dobrý deň prajem. Ak smiem... Ja by som potraviny prijala k nám do krízového zariadenia Briezdenie. Ak je to este aktuálne 🙂
www.briezdenie.sk
Ďakujem
charita je v MT.... na Prieložteku, oproti je polikl. Senium
@struhanka ďakujem už som vybrala 🙂)
@catherinah nečakala som, že mi príde toľko správ som veľmi rada, že sa mi podarilo rozdeliť potraviny pre niekoľko ľudí a mali využitie a nepadli navnivoč 🙂
@katkamatka7 ďakujem zapíšem si pre budúcnosť 🙂
@katarina0123 mohla by som tiež poprosiť kam by som mohla pomôcť? Tiež by sa u nás niečo naslo
@caribic001 skús ako mne radili pripadne si dat taktoprispevok mne sa hneď ozvali rodinky do správ a prišli osobne veľmi milí ľudia a bolo vidno , že pomoc pomôže 🙂
@katarina0123 viem že Lidl robí takéto zbierky. alebo sa popýtaj v tvojom meste na takéto zbierky, napr v NR máme aj organizácie, ktoré to zbierajú.