Usadenina po prevarení?

kmichaela
9. mar 2011

ja kupujem drobceka uz dlhsiu dobu ale ked ju prevarim a voda postoji tak na dne sa urobi usadenina au ako piesok...nemoze to mojmu dietatku uskodit?

voda_drobcek
9. mar 2011

@kmichaela nie, nemôže sa mu nič stať, pri prevarení dojčenskej vody sa vyparí malé množstvo vápnika a horčíka, to preto sa Vám to stalo. Daniela

tosomja
10. mar 2011

Aj mne sa to stalo, tak som skúsila vymeniť vodu za inú značku a tak isto 🙂 Vidíte, mohlo ma to skôr napadnúť a opýtať sa, či to nie je zle pre naše detičky...ale už používam vodu z vodovodu asi dva mesiace a vyhovuje nám aj taká. Sem tam, keď cestujeme, tak si kúpime Drobčeka, lebo nie všade je taká dobrá voda z vodovodu. 🙂

stardust
10. mar 2011

Ucivo chemie zo zakladnej skoly...odporucam zopakovat si.

julienka
10. mar 2011

@kmichaela
@voda_drobcek
usadenina sa robi po prevareni kazdej dojcenskej vody, len "sranda" je v tom, ze ked sa to pije, chuti to ako piesok vo vode... ja som to skusala vypit a normalne ma to drazdilo v hrdle.. tak dietatku to musi takisto vadit. Preto malickej takto prevarenu vodu prefiltrujem este cez gazu....

voda_drobcek
10. mar 2011

@julienka @michaela nie je potrebné to filtrovať, je to bežné, keď sa prevarí dojčenská voda. Ak Vám to vadí je to samozrejme vaša voľba. Daniela

julienka
11. mar 2011

@voda_drobcek áno, vadí to... pretože je to ako piť vodu s pieskom... ☹

voda_drobcek
11. mar 2011

@julienka dobrý deň, keď prevaríte dojčenskú vodu, nechávate ju vychladnúť, počas tejto doby minerály klesnú na dno nádoby. Tú spodnú časť, kde sú vyzrážané minerály prípadne nepoužiť ak Vám to vadí. Daniela

julienka
11. mar 2011

@voda_drobcek Dakujem 😉 v podstate to aj takto robím 😉

radka1188
11. mar 2011

Kazda dojcenska voda ma tie usadeniny...Dokonca L.... a ine vody maju usadeniny onoho viac ako Drobcek. Mam to odskusane 😉 . Preto pouzivam len Drobceka 😵

maminka76
11. mar 2011

ak vodu nenecháte dlho vrieť, tak sa to neurobí, ale musíte trafiť ten správny čas. mne sa to sem-tam podarí.

jaruska6
13. mar 2011

@maminka76 Aj ja som si to všimla,pokiaľ vodu nenachám dlho vrieť,nepozorujem takmer žiadne usadeniny.Fígeľ je ten,že nie vždy sa mi podarí trafiť správny čas 😎

kazdovci
15. mar 2011

je nutne drobceka prevarat? aj 9 mesacnemu babu? nestaci len prihriat na spravnu teplotu?

voda_drobcek
15. mar 2011

@kazdovci áno, ak používate dojčenskú vodu Drobček je nutné ju prevariť, ak by ste používali Drobček nesýtený, ten prevárať nemusíte. Daniela

kazdovci
15. mar 2011

@voda_drobcek pouzivame drobcek nesyteny 0% sodik. takze prevarat nie je potrebne? supeer. ulahci nam to zivot🙂

chrum
15. mar 2011

ja si myslim že na prevarenie voda stači normalna s vodovodu

voda_drobcek
15. mar 2011

@kazdovci Drobček nesýtený nie je potrebné prevárať 🙂 Daniela

mircalla
15. mar 2011

@stardust je prijemne si rypnut? ohladom uciva chemie zo zakladnej skoly a potreby zopakovania...ale dakujeme za radu

stardust
15. mar 2011

@mircalla uz si si zopakovala?

mircalla
15. mar 2011

@stardust samozrejme, ved o toto tu polozenim otazky slo, nie o serioznu odpoved. Ale si tu nova, tak sa snad naucis casom daco o respekte k ostatnym

zuziatko
15. mar 2011

@voda_drobcek prečo sa musí dojčenská voda drobček prevariť ?? 😕 😕

tomba
15. mar 2011

My sme mali tiež tento problém, no vyskúšali sme dojčenskú vodu koryt..., tá nám to nerobila a bolo po probléme....

voda_drobcek
15. mar 2011

@zuziatko lebo obsahuje CO2, je to konzervačná látka, ktorá chráni vodu a jej trvanlivosť. Daniela

miculienka
16. mar 2011

všetky dojčenské vody , ktoré treba prevárať majú usadeninu , ja vždy vodu po prevarení a vychladnutí prefiltrujem cez papierový filter na kávu , dám ho do lievika, lievik do prázdnej fľaše a prelievam vodu 😉

andrea487
19. mar 2011

nie zo všetkých sa usadenina robí..
robí sa z lucky,drobčeka,ale napr. z dojč.korytníckej,alebo mamavia sa nerobí 😀
@miculienka

miculienka
20. mar 2011

@andrea487 - no žiaľ, také u nás v obchode nemajú , niekedy nemajú ani Lucku ani Drobčeka 🙄

andrea487
20. mar 2011

@miculienka ja som si ju všimla len v kauflande a niekedy v agre 😎

miculienka
20. mar 2011

@andrea487 - a presne tie obchody tu u nás zatiaľnie sú 😒

kamilecka
20. mar 2011

@kmichaela @miculienka mne sa tiez stale robili usadeniny a ked som ochutnala tu vodu...no brrr...ja by som ju uz taku nevypila.. a nie este taku davat mojmu dietatu........tak zmenili sme znacku a sme ovela spokojnejsi 😉

michaelabj
20. mar 2011

Nechcem znevažovať iné značky - no ja som skúšala najprv Lucku - v tej bolo usadenín najviac. U Drobčeka je to omnoho lepšie, no najlepšie mi po pol roku používania aj tak vyhovuje Toma Natura neperlivá. Žiadne usadeniny naspodu hrnca, žiadne usadeniny navrchu vody. Chuťovo najpríjemnejšia. Toť môj názor, no voči gustu žiaden dišputát...

kokazm
20. mar 2011

U nás pramení kojenecká voda zo 62 m hlbokého vrtu. Dali sme to na rozbor, máme aj papier od toho, že voda je vhodná aj pre tie najmenšie bábätká. Príďte si načapovať 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 A tie usadeniny robí tiež. Filtrujem to cez servítku.