ja kupujem drobceka uz dlhsiu dobu ale ked ju prevarim a voda postoji tak na dne sa urobi usadenina au ako piesok...nemoze to mojmu dietatku uskodit?
Aj mne sa to stalo, tak som skúsila vymeniť vodu za inú značku a tak isto 🙂 Vidíte, mohlo ma to skôr napadnúť a opýtať sa, či to nie je zle pre naše detičky...ale už používam vodu z vodovodu asi dva mesiace a vyhovuje nám aj taká. Sem tam, keď cestujeme, tak si kúpime Drobčeka, lebo nie všade je taká dobrá voda z vodovodu. 🙂
Ucivo chemie zo zakladnej skoly...odporucam zopakovat si.
@kmichaela
@voda_drobcek
usadenina sa robi po prevareni kazdej dojcenskej vody, len "sranda" je v tom, ze ked sa to pije, chuti to ako piesok vo vode... ja som to skusala vypit a normalne ma to drazdilo v hrdle.. tak dietatku to musi takisto vadit. Preto malickej takto prevarenu vodu prefiltrujem este cez gazu....
@voda_drobcek áno, vadí to... pretože je to ako piť vodu s pieskom... ☹
@julienka dobrý deň, keď prevaríte dojčenskú vodu, nechávate ju vychladnúť, počas tejto doby minerály klesnú na dno nádoby. Tú spodnú časť, kde sú vyzrážané minerály prípadne nepoužiť ak Vám to vadí. Daniela
@voda_drobcek Dakujem 😉 v podstate to aj takto robím 😉
Kazda dojcenska voda ma tie usadeniny...Dokonca L.... a ine vody maju usadeniny onoho viac ako Drobcek. Mam to odskusane 😉 . Preto pouzivam len Drobceka 😵
ak vodu nenecháte dlho vrieť, tak sa to neurobí, ale musíte trafiť ten správny čas. mne sa to sem-tam podarí.
je nutne drobceka prevarat? aj 9 mesacnemu babu? nestaci len prihriat na spravnu teplotu?
@kazdovci áno, ak používate dojčenskú vodu Drobček je nutné ju prevariť, ak by ste používali Drobček nesýtený, ten prevárať nemusíte. Daniela
@voda_drobcek pouzivame drobcek nesyteny 0% sodik. takze prevarat nie je potrebne? supeer. ulahci nam to zivot🙂
ja si myslim že na prevarenie voda stači normalna s vodovodu
@kazdovci Drobček nesýtený nie je potrebné prevárať 🙂 Daniela
@voda_drobcek prečo sa musí dojčenská voda drobček prevariť ?? 😕 😕
My sme mali tiež tento problém, no vyskúšali sme dojčenskú vodu koryt..., tá nám to nerobila a bolo po probléme....
@zuziatko lebo obsahuje CO2, je to konzervačná látka, ktorá chráni vodu a jej trvanlivosť. Daniela
všetky dojčenské vody , ktoré treba prevárať majú usadeninu , ja vždy vodu po prevarení a vychladnutí prefiltrujem cez papierový filter na kávu , dám ho do lievika, lievik do prázdnej fľaše a prelievam vodu 😉
nie zo všetkých sa usadenina robí..
robí sa z lucky,drobčeka,ale napr. z dojč.korytníckej,alebo mamavia sa nerobí 😀
@miculienka
@andrea487 - no žiaľ, také u nás v obchode nemajú , niekedy nemajú ani Lucku ani Drobčeka 🙄
@miculienka ja som si ju všimla len v kauflande a niekedy v agre 😎
@andrea487 - a presne tie obchody tu u nás zatiaľnie sú 😒
@kmichaela @miculienka mne sa tiez stale robili usadeniny a ked som ochutnala tu vodu...no brrr...ja by som ju uz taku nevypila.. a nie este taku davat mojmu dietatu........tak zmenili sme znacku a sme ovela spokojnejsi 😉
Nechcem znevažovať iné značky - no ja som skúšala najprv Lucku - v tej bolo usadenín najviac. U Drobčeka je to omnoho lepšie, no najlepšie mi po pol roku používania aj tak vyhovuje Toma Natura neperlivá. Žiadne usadeniny naspodu hrnca, žiadne usadeniny navrchu vody. Chuťovo najpríjemnejšia. Toť môj názor, no voči gustu žiaden dišputát...
U nás pramení kojenecká voda zo 62 m hlbokého vrtu. Dali sme to na rozbor, máme aj papier od toho, že voda je vhodná aj pre tie najmenšie bábätká. Príďte si načapovať 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 A tie usadeniny robí tiež. Filtrujem to cez servítku.
@kmichaela nie, nemôže sa mu nič stať, pri prevarení dojčenskej vody sa vyparí malé množstvo vápnika a horčíka, to preto sa Vám to stalo. Daniela