Kocky chcem sa opytat,sice to nemam este na 100perc potvrdene ale nam sa ide zdvihat skolne ktore bolo 13eur mesacne na 35eur 😒 Vraj v pezinku a v modre je to uz schavalene u nas v meste(Svaty jur) sa o tom este nehlasovalo ale je viac ako iste ze to prejde aj tu.Mna by zaujmaloodkial sa preboha nabrala az takato suma a ako je mozne,ze to mozu az takto dvihnut.Ake mate skolne vy a nepoculi ste tiez nieco o tom ze sa to ma takto dvihat?
my sme ba ružinov a z minuloročných 13 eur je teraz 21,66 !
@lejla77 len to záleži ako dieťaťu vychádzaju roky, neplatí iba v prípravke. napr. moja dcéra má v pondelok 5 rokov, ale kedˇže je septembrová pôjde do školy ako 7 ročná, teda bude v škôlke 4 roky, teraz teda ešte tretí rok platíme (tiež nám zodvihli z 9,90 na 15 € a myslím že to nie je koniec...), nebudeme platiť až budúci školský rok - ak to teda dovtedy nezrušia.
ivanka pri dunaji 15eur,ale skolka monar na ciernej vode 100eur
@titkovamiriam to je už úplne že šialené...
@alenka777 vyuzivaju absolutny nedostatok miesta na okolí-ved len v ivanke je v nasej skolke cca 120deti,a to je tu este jedna velka skolka,cirkevna skolka asi dve sukromne a stale je malo:(-esteze Marek je už predskolak,ale asi potencionalne vnucatka zapisem uz teraz 😠 😠 😠 😠 ....
@titkovamiriam tak to je brutal a presne toto je to co ma rozculuje,ja si myslim ze by mala byt nejaka hranica pokial moze mesto zdvihnut a nie len tak jak sa im zapaci.to uz sa neda inde zarabat?
@titkovamiriam u nás v Ke napr. nechali schátrať alebo popredávali za babku budovy škôlok, lebo bolo málo detí pred pár rokmi, teraz je už detí veľa a nie je miesto , aj tu sa už treba ísť zapísať rovno z pôrodnice 🙄
@adka22 u nas v Ziari sa plati na dietatko, ak ma trvaly pobyt v ZH od 3-5 rokov 10 euro, zdvihli poplatok skolkarom, ktorý dochádzaju z ineho mesta z 10 na 20 euro a pre deticky od 2-3 rokov sa poplatky zdvihli z 10 na 50 eur, a to je uz supa, my do skolky este nechodime, ale podla tohto sa da povedat, ze to stat neobmedzuje a deti v predskolskej triede maju zadarmo ako vsade.
@titkovamiriam lenze tymto chcu docielit zase len to ze ten kto ma prachy tak mu to je jedno zaplati a chudak ktory zije od vyplaty do vyplaty ma smolu.
fuuuuuuuuuuuu to mate riadne palky za skolky... 😲 u nas uz roky stale rovnako 10 eur
Pokial viem, stat zrusil hornu hranicu skolneho, tym padom dal volnu ruku obciam, aby si stanovili skolne, ake uznaju za vhodne, preto sa to zvysuje..U nas, v Chorvatskom Grobe, je skolne v 2 statnych skolkach 25 eur a v dalsej statnej (zriadenej v Obchodnom Centre) 110 eur a to je uz teda riadna palka, mam dvojicky a hrozilo mi, ze sa dostanem len tam, tak si to predstavte, platit mesacne 280 eur (so stravou) na skolku
ja teda nechcem moc rypat, ale je mozno dolezite si uvedomit, ze dieta mate v skolke cely den, cely mesiac. ja tiez nie som ziadny prachac, ale dat 30eur za skolku v okoli ba si nemyslim, ze je vela. ak to pojde na ten ucel, ze zlepsia kvalitu tak velmi rada. ved tie peniaze investujete do buducnosti vasich deti, nikto nie je povinny vam tie deti vychovavat zadarmo 😔
Mesačné školné(po novom)určuje zriaďovateľ a to do výšky ,akú uzná za vhodné. 😒 Dieťa rok pred vstupom do ZŠ školné neplatí. 🙂
@klementina ja sama robim v skolskom klube a predtym som robila v MS a viem, ze tie peniaze bohuzial nejdu vsetky do skolky.Preto ma to pohorsuje,ze v tomto dostali mesta volnu ruku.Na platy ucitelov posiela peniaze stat, takze z tych penazi nam urcite nikdo vychovavat deti nebude.
@klementina aby sme si rozumeli ja neutocim na skolky, sama robim v skolstve,viem, ake to je biedne,keby tie peniaze isli rovno do skolky,nech sa paci.
@adka22 ale tie peniaze mozu pomoct tomu napriklad tomu, aby ucitelky mali lepsie pomocky na vychovavanie nasich deti. a to kam tie peniaze idu je na rodicoch, nech si na to dohliadnu. mna len udivuje, na co vsetko su ludia ochotny dat peniaze ale pokial ide o skolku su schopny sa hadat o kazdy cent 😒
@klementina este raz ja som prva v ktorej zaujme by bolo, aby skolky mali lepsie pomocky a viac prostriedkou za prve: mam tam dieta,za druhe:sama robim tuto pracu.Ale skontrolovat kam idu peniaze nie je v mojej moci a to do toho vidim viac ako bezny rodic.A zda sa mi nespravodlive,v jednej skolke sa plati 10eur a ma rovnake podmienky a pomocky a kvalitu, ako v tej v ktorej sa plati 35eur.Ale tak to bohuzial je.Preto ma zaujma odkial mesto(nie skolka)zobralo taku sumu.Len som chcela vediet, ako je to v inych mestach pre porovnanie.
@adka22 ved v poriadku, ja neutocim na teba. len som povedala svoj nazor. pisim len vseobecne, co vidim v okoli.
@helencek Ahoj. Ten poplatok do šk.fondu ma dosť zaujal, lebo ja som predseda rodičovskej rady v našej škôlke a u nás je ten poplatok 20€ na rok a dá sa zaplatiť v dvoch splátkach. Akcií vo škôlke načo sú použité tieto peniaze máme dosť a v podstate nám to vychádza pri konečnom zúčtovaní, že sa do tej sumy zmestíme. Čo všetko financuje škôlka (rodičia) za tie peniaze, čo dávate do šk.fondu mesačne? A nemohla by si mi dať link na vašu škôlku, ak máte web stránku, aby som okukla ako to vyzerá u Vás? Tá naša má link http://nasaskolka.eu/ a len tak na okraj aj tú platíme my, teda rodičia.
My platíme škôlku mesačne 12€ a stravná jednotka na deň je 1.12€ a to je celodenná strava. Deti v prípravke poplatok za škôlku neplatia a ak chodia do škôlky súrodenci, tak sa ten poplatok znižuje z 24€ na 16€. 12€ poplatok mesačne nepokrýva platy zamestnancov, ale že vraj energie a vodu. No či je to dosť peňazí, alebo ešte ku tomu niečo dopláca zriaďovateľ škôlky, teda mesto, alebo či mestu ešte ku tomu niečo ostane sa odkontrolovať nedá, lebo na mestskom úrade Vám takéto doklady nik neukáže.
my platíme škôlke 7€ za mesiac, nezvyšovali je to tak ako minulý rok,mestu platíme 15€ od 3 rokov dieťaťa,ak je dieťa mladšie ako 3 roky 50€,zvýšili sa platby za stravu....... 🙂
Tak to sme my na to najlepšie, máme od obce stanovenú sumu 5% so životného minima, v súčastnosti to vychádza 4,44 eur mesačne. Dúfam že sa to nezmení. 😉 Je to malá skôlka, jednotriedka, dokopy 14 detí, myslím si však že celkom kvalitná a v pohode. Výhoda je asi to že je v spojenej budeve so školou tak sa veľa nákladov delí na dvoje. Do rodičovského fondu platíme 2 eurá mesačne, celkom to stačí, prípadne ked niečo treba tak sa dopláca. A predskoláci neplatie školné. Celodenná strava je 1,05 eur. Neviem si predstaviť platiť 35 eur. Je jasné že v meste sa platí viac ale 35 sa mi zdá strašne veľa. O 50 eurách ani nehovorím.
u nas v skolke v ba dubravka platime teraz 13,26 mesacne skolne +obedy 1,27 denne a v skole ma vysli obedy aj s desiatou denne na 2 eura este ma caka v pondelok rodicko v skolke tak uvidim ake poplatky este si vypytaju
@adka22 ja sice robim v skolstve aj teda viem ze tu dviha zriadovatel cize mesto ale nerozumiem tej sume teda skor tomu narastu ktory je vacsi ako 100perc.A moze to vobec mesto az takto dvihnut, je to v jeho pravomoci?