Ahojte... chcem sa len spytat ci mate skusenost s takymto spravanim...
Nasa dcera od malicka ked sa tesila , ked sme sa snou hrali alebo ked nieco robila alebo pozerala zvykla tak šuchat nohami k tomu usta otvorene a toto robila pocas dna ... inac bola velmi sikovna rychlo sa naucila aj basnicky , pesnicky , rozpdavat vsetko skoro ... ako 2,5 rocna isla do skolky ale chodila tam len kratko a potom mala ako keby tie nocne desy... teraz bude mat zChvilu 4 .. chodi do skolky tam je v poriadku... ale vsimame si na nej ze casto meni nalady ... je stastna a zrazu si sadne na sedacku a uz je smutna a taka..a nema byt preco aj ked sa jej spytam nevie mi odpovedst.. spava este na obed a ked sa zobudi tak ju hned pomojkame polubime spytujeme sa co sa jej snivalo a ma nervy kope nohami a nema naladu... nechce sa velmi sama obliekat ani papat .. neviem co moze byt za tym ...
Chapem tvoje obavy, ale ja si myslím že je to jej forma komunikácie. Kľudne s ňou zájdi aj k psychologičke. Podľa mňa tam nie je nič vážne. Jednoducho len nevie pracovať so svojimi emóciami. Je presne vo veku, v ktorom sa deti učia, ako vyjadriť a ako spracovať to čo cítia.
To čo opisuješ vyššie, keď bola menšia je úplne normálne, deti tých, pre nás "zvláštnych" vecí narobia ajajaj.
Uplne normalne. Vela deti ked sa zobudi z denneho spanku mà chvilku zlu naladu. Este sa uplne neprebrali tak na nu tolko nehovor nemojkaj sa nasilu nechaj ju v klude. Deti vedia byt tiez naladove maju svoje vlastne myslienky. Ale nemusia byt schopne ti vysvetlit preco.. staci ze je uprsany den no nevedia ti to vysvetlit. Ale ked si myslis ze mà nejaky realny problem ci diagnozu tak sa porad s pediatrickou,
uplne normálne správanie v tomto veku....nálady mení aj veľa dospelých nielen detí....stačí že je dieťa unavené, zle vyspaté, zobudili ho - je vtedy proste nevrlé, zlé....ak by tam bol nejaký náznak "inakosti" určite by vás upozornili zo škôlky....každé dieťa je uplne iné, inak sa správa....to že ak nie je po jeho a hnevá sa, je uplne normálne - učí sa pracovať s emóciami.....synovec keď bol malý a tešil sa, krúžil zápästiami🙂to že skúša aby si ju kŕmila a obliekala je tiež ok, dieťa jednoducho skúša....na niektoré veci je malé -- chce sa mojkať, kŕmiť, odniesť na rukách, na iné je už veľké - keď nechce spať alebo niečo chce a chce si to presadiť,,,,
@bajka16 ona to robi aj teraz len uz kedze chodi tak napr. Stavali sme vcera puzzle a ona stala a tiez usta otvorene aj ked to chxe kontrolovat lebo ju na to upozornujemeuz davno aj tak jej to nejde uplne bez toho a bezi na jednom mieste si tak poskakuje...a co sa tyka toho spanku to viem ze musi mat nejaky cas ale vola nas k sebe a ptoom ked ju objimame spytame sa nieco ci aa dobre vyspinkala tak kope vykruca sa .. predtym bola fakt velmi dobra a teraz sa velmi zmenila proste aj ked vsetko chape neposlucha, to co mi jej rozpravame ona tak svojim babikam.. ale nas nepoclucha .. narodil sa v rodine svagrinej syn tak dakedy mam ppcit ze nanho ziarli , potom chodila do skolky uz na cely den potom ... neviem ci toto je to spravilo alebo co..
A dalsie co som si vsimla ze aj ked sa ideme odfotit a poviem jej ze nech sa pozera na mna alebo do fotaku , do mobilu tak sa nepozre aj ked raz sa pozre hned uhne pohladom a nekuka sa a nieje taka ze sa nechce fotit alebo nieco.. ale rozprava strasne vela uz od svojho roku...
@bajka16
@bajka16 a este ked takto prideme k nej ked sa zobudi tak a ma nervy place tak zacne ze chcem maminku a takero a ja sa jej spyujem ze ja som kto .. apovie maminka ... ona bola od malicka zvyknuta ze som pri nej aj ked buva .. a ked nahodou varim alebo nieco a ona sa zobudi ze je sama tak hned zacne tak plakat a nervy ..
niekedy je problem ze on/ona sama nevie vyjadrit co jej je. ak pekne rozprava mozno je pomoze, ze si osvoji vyrazy "mam zlu naladu", "som unavena", "sam neviem co mi je". presli sme si velmi velmi podobnym a toto trosku pomohlo. vo vseobecnosti kazda psychologicka stranka na nete odporuca rodicom ked je dieta nevrle/nervozne, tak hovorit a oposovat to C sa deje. napr "vidim ze si nervozny, nepodarilo sa ti to ... " aj tak sa dieta uci, citi ze rodic vie co sa deje a pomoze. drzim palce
V čom mate pocit ze je čudná? Nerozumiem môžte tak konkrétnejšie