Ahojte. Dnes sa mi stala čudná vec, no nechcem to rozoberať s rodinou, aby si nemysleli, že som fakt trafená. Syn má skoro 3,5 roka. Už rozpráva, jednoduchšie vety, ale rozpráva. A dnes sme sa dostali k téme, že aj on bol v brušku, že som mala veľké brucho, on bol vnútri, že sa tam hral... Fascinovane ma počúval a potom povedal: "Janko nevedel vyjsť." (oslovuje sa svojim menom stále) A keď sme to rozoberali dlhšie, povedal, že "vyšiel ináč". Normálne mi ostalo ťažko. Lebo on sa narodil mierne predčasne, a keď už som ho mala tlačiť, nechcela som si dať nohy hore, už bol čas, ale ja som sa všelijako krčila a nechcela tlačiť. Samozrejme, pred ním sme sa o tom nikdy nerozprávali. A dnes mi toto povedal, ja som si to nejako spojila a prišlo mi tak ťažko. Pamätať si to asi nepamätá, ako išiel na svet, ale neviem prečo to povedal a zrovna mi tým zabrnkal na veľmi citlivú strunu...
Obcas sa stane v takom veku, ze deti povedia nieco o tom ako bolo v brusku a pod.a moze to byt aj pravda. Stretla som sa s tym viac krat...ano moze to byt fantazia a pospajane veci, ale mozu si take veci podla mna aj podvedome pamatat. Ale vekom na to zabudnu.
Určite si počas tých 3,5r o svojom pôrode niekde hovorila. Ci s muzom, mamou, kamarátkami. My si myslíme, že deti sú ešte malé a nechápu... ale všetko vnímajú a počúvajú. Aj 1r dieta hoc nerozpráva ale chápe. Určite to počul.
Nedavno deti rozoberali rodokmen a moj najstarsi 11r, ze si pamata na brababku...zomrela ked mal takmer 3r. Hovorim, ze to si nemozes pamatat...a on mi opisal presne kde mala u uja postel atd...bola tam asi posledny rok a boli sme tam pri nej par krat na navsteve...zarazili ma tie detaily co hovoril...on ma dobru pamat, pamata vsetko mozne z vyletov, ale ze az z takeho veku...
3,5 rocne dieta si moze mysliet, ze sa s brucha teleportovalo... je to zhoda okolnosti, boh vie, co preberali s kamaratmi v skolke, co videl v telke a co si mu kedysi povedala o tom, ako sa rodia deti ty... obcas potom vyjdu taketo prekombinovane diskusie, kde je polka realita a polka fantazia...
Mala si tazky porod, blokla si sa v hlave, to sa stava...syn je tu a zdravy, to je hlavne. Tieto poporodne traumy clovek najlepsie spracovava pohladom na zdrave dieta...