Zverejnenie fotiek dieťaťa v škôlke

23. jan 2023

Ahojte, mam takmer 4 ročneho syna.
V septembri nastúpil do štátnej škôlky.
Podpisoval sa tam súhlas na zverejnenie foto deti.
S čím som nesúhlasila.
V skolke pracuje ako učiteľka v inej triede moja kamarátka a už 3 krát mi povedala ze museli pekne fotky "vyhodiť" , lebo bol na nich môj syn.
Zverejňujú na stránke školy a vo verejnej skupine na fb.
Véd ale práve tomu som chcela predísť, aby videli tvar dieťaťa cudzí ľudia.
Teraz som tam za DIVNU, že v našej triede len on.
Véd tak nech ho nefotia vôbec a bude to OK.
Vaše škôlky mali dáke pripomienky?

januska12323
23. jan 2023

Mali by ho nefotiť alebo zatmaviť tvár, nemusia vyhadzovať fotky.

autor
23. jan 2023

Akože vyradiť z tých co chceli zverejnit

belllinka
23. jan 2023

Vonku chodi zahaleny, ze nikdo nevidi jeho tvar? Neprehanaj

autor
23. jan 2023

@belllinka o to tu predsa nejde🙄

yvanielka
23. jan 2023

Tak nech mu na tých existujúcich fotkách zamažú tvár, určite horšie by znášal keby mu povedia choď prosím ťa teraz nabok, ideme sa fotiť.

strapec
23. jan 2023

Ja by som to tiež nepodpísala, určite nepotrebujem fotky svojho dieťaťa bars kde po internetoch, kde nemám nad tým kontrolu, komu sa to zdá divné tak pardon, mne sa zdá divne, zverejňovanie deti kade tade, na čo 😀 veď nás pekne v škôlke fotili, každý dostal fotky do ruky a čau

autor
23. jan 2023

@yvanielka no tak to neviem, či sú tam také "zrucne"

nelca84
23. jan 2023

tak mne teda este nenapadlo pozerat webove stranky skolok, aby som si pozerala fotky cudzich deti z mikulasa alebo dna deti, ved to pozeraju len rodicia co tam maju deti, ci?

elia9
23. jan 2023

Ja by som z toho vedu nerobila.. veľakrát pani učiteľka fotí deti aj vonku na prechádzke napríklad, nejakú peknú momentku a teraz fotka na ktorej je 20 detí padne, lebo je tam zachytené aj tvoje dieťa, ktoré by si v tom dave napríklad nikto iný možno ani nevšimol..

zuzanka.zuzu
23. jan 2023

hladame teraz skolku a deti podobnych matiek maju cez tvar srdiecko alebo slnko, vyzera to hrozne 😀 ale skolky sa potrebuju prezentovat ich aktivitami lebo inak vyberiem inu kde je tych aktivit/fotiek viac

cibinka18
23. jan 2023

u nas zamazu tvar dietata, v skupine na fb sme len ti, ktorych deti navstevuju skolku, ak dieta skonci, vymazu priatela

lubina
23. jan 2023

Ked boli nase deti v skolke, tiez som na toto upozornovala riaditelku, ze si neprajem, aby nase deti davali na fotky, co su verejne pristupne. Pozerala na mna najskor divno a az po tomto rozhovore davali rodicom podpisovat suhlas s fotografovanim a uverejnovanim fotiek. Ja som ho nepodpisala a potom nase deti ani nefotili. Neviem naco je to dobre zverejnoat fotky na verejnych forach. Keby fotili deti iba pre rodicov, tak o tom mozno popremyslam, ale takto nie. A nedala som suhlas ani v zakladnej skole. Tiez som nevidela zmysel uverejnovania fotiek zo zakladnej skoly na verejnych forach. Cize nie si divna a urcite je takychto rodicov viac, co nedaju suhlas.

svokrinjazykmonika
23. jan 2023

Tak to už preháňaš, veď nie si celebrita a neuveríš, ale tvoje dieťa nie je pupok sveta...

autor
23. jan 2023

No a tak vidím, že ani tu nenájdem pochopenie.
Rovnako ako medzi učiteľkami a v okruhu kamarátok..
Dobre, teda, tak ako ste to maminky vysvetlili svojmu okoliu, keď ste sa tak rozhodli.
Aby to prijali a nerypali.
Dakujem

simca06022011
23. jan 2023

Pre mňa divná si. Ale je to tvoje rozhodnutie tak ako iných. Nemalo by ti teda vadiť ze ti známa niečo povie.. no tak museli vyradiť. 99%ľudí nevie ze je to Durko Mrkvicka na fotke, u nás sa VV každej škôlke zverejnovalo. Jednak v dedinských novinách aktivity, v inej škôlke bolo výročie 60rokov škôlky, boli v TV, novinách... minimálne mam pamiatku doma v skrini :D jasličky zase mali svoj Facebook a všetci sme boli z fotiek rady, mame ich postahovane a uložené. Keby som si neželal zverejniť ( ešte gdpr sa neriešila vtedy velmi) myslím ze by proste fotky nedali. V škole teraz je to rovnako, sútaže a pod. Neviem si to celkom predstaviť.

sundew
23. jan 2023

Ja som tiez nedala súhlas na zverejnenie fotiek mojho syna (ale nebývame na SK,tu to ucitelky neriešia) teraz je ina doba ako kedysi, jasne ze ho ludia vidia vonku, ale nevies aky vseliaky uchýlaci a skupiny su vonku,lepsie nech nemaju moznost naštudovať kde je kedy a v com oblečený,tu v holandsku únosy deti /ludi su časté, stacilo mi ked pred par rokmi som citala ze v za bieleho dna z detského kútika jedne chlap ukradol dieta a zacal snim utekať prec,nastastie si tu dedko všimol a ludia ho castavili…na ihrisku sme mali podobne led sa snazili deti odlákať prec

raja95
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
23. jan 2023

@zuzanka.zuzu deti podobných matiek?
A čo sú to teda za matky, čo nedajú súhlas?
Divne?
A zas dookola🤨

yvanielka
23. jan 2023

Alebo ako tu bolo spomenuté - nech mu dajú na tvár na fotke nálepku, slniečko alebo srdiečko, ale na 99,9% to hneď začne každý riešiť, že kto to je, inak by si ho nikto okrem vás možno ani nevšimol

nelca84
23. jan 2023

@raja95 vsak ale tu nejde o vesanie fotiek na socialne siete, ale predpokladam, ze o fotky na webovej stranke skolky. Este mozno budes rada za take fotky, ked budes vyberat skolku pre svoje dieta.

sundew
23. jan 2023

@nelca84 u nás to naprikald mali rozdelené,kedze posielajú foto aj domov cez appku. Takze tie co su na ,,reklamné účely ,, a idu verejne som dala nie,poprípade po dohode ;tie co su len cez nasu app,co idu rodičom som dala ano. Kedysi sme takych verejne vycapenych fotiek mali menej, a to kde sa objaví foto nasich deti je predsa na rodičoch,my sme zq nich zodpovedný

januska12323
23. jan 2023

Neviem čo nad tým polemizuješ. Dodržali dohodu voči tebe? Dodržali. Ako si to zariadia je ich vec, nie?

gabika128
23. jan 2023

Mne tiež príde divné zverejňovať fotky detí na verejné dotupnom profile škôlky, fb atď. U nás dávajú foto na edupage, čiže žiadny fb. Ak si chce škôlka a škola dať do portfólia nejaké fotky z aktivít detí, môže vybrať z tých, čo súhlasia so zverejnením.

kvetinka75
23. jan 2023

@nelca84 teiž si myslím, Ak niekto chce prezerať fotky detí, stačí ísť na FB. Tam ich je kvantum.

kvetinka75
23. jan 2023

autorka - ak s tým nesúhlasíš, majú to akcpetovať a nie vešať ti na nos, koľko fotiek museli zničiť. Ja nedávam naše fotky nikam. Nič nezverejňujem ale zase keď kámoška dá na net spoločnú fotku z výletu, nerobím s tým komédie. Je to z času na čas. Jedna za pol roka. Moja dcéra sa raz ocitla na jednej stránke - fotky z jednej akcie na ktorej sme sa zúčastnili. Nikto si nepýtal súhlas, jednoducho zverejnili fotky z akcie. A čo? Veď sú tam všetci normálne oblečení, žiadne vyzývavé fotky. Musíš rátať aj s tým, že nie každý to bude rešpektovať, hlavne ak budeš na nejakom podujatí, príp. aj voľne sa niekde pohybovať, tvoja fotka sa môže objaviť hocikde. Ja som sa našla už aj cez streetview. Ale na stránke škôlky by mi to nevadilo.

h2
23. jan 2023

@strapec A to, že niekto dostal do ruky tvoju fotku a mohol s ňou robiť, čo chce, ukázať, komu chce... ti nevadilo?

nique
23. jan 2023

Mas na to pravo. Ale stranka skolky nie je FB. Ze mas strach, je v poriadku, no myslim, ze detom hrozi v zivote vacsie nebezpecenstvo ako zverejnena foto na stranke MS. Ibaze by si fakt mala na to dovod, o ktorom nepises (konflikt s nejakou osobou). Robit fotky bez dietata je v MS tazke a pre Tvoje dieta by to bolo stresujuce. Ono nechape, preco sa nemoze fotit s detmi a ty ho chces tym chranit. Vyradovat pekne fotky je zasa nefer voci ostatnym detom. Skus popremyslat, ci to naozaj stoji za to. A ano, su typy matiek, ktore to robia len preto, ze mozu. Nemaju na to realny dovod. Ostatni ich oznacuju za hlupe. Je to ich cena za ich slobodu.

konikkon
23. jan 2023

Skôlka tvoje rozhodnutie akceptuje a dodržuje, tak kde stále vidíš problém??? To, že ti niečo povedala tvoja kamarátka je medzí tebou a kamoškou.

roomaa
23. jan 2023

@konikkon asi tak nejak. Ani tak ani tak ti nie je dobre. Veď budz rada, že tvoje rozhodnutie rešpektujú a to, že ti povedia, že museli nejaké tie fotky vhodiť, nuž tak vieš, veď je to kvázy kvôli tebe ak je tvoje dieťa to jediné

akbara77
23. jan 2023

@belllinka ty vôbec tušís , čo sa môže stať s fotkou, ktorú dáš na net? Zrejme nie....skus si niečo prečítať o tom....