ZUŠ vytvarná

citronius
24. jan 2019

Dobrý deň, chodievajú vaši privkari na ZUŠ výtvarný odbor? Ak áno čo tam robia a preberajú? Dcéra by chcela ísť a máme možnosť prihlásiť sa od pol roka, len či to nie je ešte skoro a vyhodené peniaze, veď kreslia aj každý deň v škôlke.dakujem za názory.

dominika6
24. jan 2019

@citronius no čo robievajú na výtvarnom obore? žeby zas len kreslili?
ak dcéra chce,treba tam ísť,podať si prihlášku a oni zhodnotia,či ju vôbec vezmú,pokiaľ má talent..robia sa talentové skúšky..ak ju to prestane do júna baviť, od septembra tam prestane chodiť

jasminet
24. jan 2019

nasa chodi od cca 5r na vytvarku - maluju, kreslia, robia s hlinou, keramikou, rozne techniky. vzdy na zaciatku hodiny im vytvarnicka pusti nejaku rozpravku, povie pribeh a na tu temu tvoria...

pribinak
24. jan 2019

ak ma dcera zaujem tak ju prihlas, vobec to nie je skor, je to akurat, vytvori si zvyk a ked uz bude prvacka na ZS bude zabehnuta, kruzok nebude pre nu nieco nove na co si musi zvykat
kreslia s farbami, temperkami, skusaju rozne techniky, pracuju s roznymi materialmi, ..... urcite je toho viac a na inej urovni ako v MS

s1m.one
24. jan 2019

ahoj, aj ja som za, ano v skolke si kreslia, ale v zus by to malo byt vyslovene venovanie sa a ucenie technik, urcite ju v tom podpor, je skvele, ze chce nieco sama od seba 🙂

juli8
24. jan 2019

@citronius Som ucitelka vytvarnej v ZUŠ a urcite je dobre prihlasit dieta predskolaka na vytvarnu pokial k tomu ma sklony. To co tvoria v MŠ sa neda porovnavat s cinnostou na vytvarnom odbore. V MŠ vacsinu tvorby urobi ucitelka a vsetky deti maju prace rovnake. Na vytvarnom odbore Deti skusaju nove techniky, cvicia si ruky, jemnu motoriku, sustredenie, predstavivost, samostatnost, kreativitu. Lepsie sa naucia pisat. Aj v skole budu vela kreslit a malovat a je vidiet obrovsky rozdiel u deti, ktore chodili / chodia na vytvarnu.

deti95060810
24. jan 2019

dcéra chodí od prvej triedy...7 rokov. podporujem ju v tom, pretože ju to baví....čo viem tak tam už 7 rokov len kreslia.... pre mňa čo neviem poriadne nakresliť ani domček je to nepredstaviteĺné...😉

nostress
26. apr 2022

@juli8
@juli8 dobry den, peosim chcem vas poziadat o radu, dceru som prihlasila na ZUŠ, odbor vytvarna a v juni sa konaju prijimacky. Prosim vedeli by ste mi z praxe poradit, ako to moze prebiehat, na co sa mozeme pripadne pripravit? Je momentalne prvacka na ZS. Dakujem ❤️

juli8
3. máj 2022

@nostress pravdepodobne jej daju nakreslit dom alebo cloveka alebo strom alebo nejake zviera. Ucitel bude pozerat hlavne na to ci ju to bavi, ci ma na to trpezlivost, a ta vytvarna stranka … cim viac tam toho nakresli a zaplni papier tym lepsie. Strucne napisane.

katulienkax
3. máj 2022

@nostress my sme napriklad dceru dali az v priebehu roka a kedze mali volne miesta, nerobila ziadne prijimacky, sak ucitelka po par hodinach zisti ci to ma zmysel alebo nie

nostress
4. máj 2022

@katulienkax moc moc vam dakujem za odporucania a rady 💛👍😉

lusiisul
25. apr 2023

@juli8 Dobry vecer. Chcem sa opytat na Vas nazor ZUS. Dcery 6 a 8 rokov zacali chodit prvy rok na vytvarnu. Napriek tomu, ze mladsia rada tvori, maluje...atd. prestalo ich to bavit. Stazuju sa, ze nemozu kreslit podla seba ale ucitelka im to prekresluje alebo ich opravuje, ze to maju nakreslene zle. Takze sa uplne vytratila radost z tvorby. Funguje to podobne aj na inych ZUS?

miych
3. okt 2023

@katulienkax zdravím kde vám zobrali dcéru počas školského roka? Tiež uvažujem len je už október tak neviem ci mi ju zoberú...