zienky, prosim vas, neviete niektora, ako to je s prijatim dietata - predskolaka do skolky, ale bez podanej prihlasky? vec sa ma tak, ze nasa skolka, kam chodila dcera doteraz sa stahuje a nova adresa nam nevyhovuje, ano, povedali nam to teraz, cize samozrejme sme podat prihlasku v stanovenom case nestihli, zoberu mi ju do spadovej skolky aj bez prihlasky?
oslovila by som novu skolku uz teraz
@zontik ano predškoláci sú uprednostňovaní, ale rovnako už majú naplnené počty v triedach🙂jedine že by v septembri niekto nenastúpil.......nemôžu teraz volať niektorej mamičke ktorej prijali dieťa medzi predškolákov a je narodené oktober - november, že ho neberú lebo majú iného predškoláka....
@nanka3 aj v tom roku 2021 to bude otázne, lebo jedna vec je že niečo schvália a druhá ak nebudú vytvorené kapacity....romske deti z 95% nechodia do škôlok a zrazu ak bude mať zobrať škôlka 10cigánskych detí tak to bude na úkor tých trojročných, tých budú musieť zobrať emnej a urobiť 2triedy predškolákov - alebo budú tie deti jednoducho miešať mladšie so staršími....rovnako si neviem predstaviť že do triedy kde už deti majú aký taký systém a návyky, prídu deti niekde z osád....podľa mňa je to nedomyslené
@nanka3 tak bez prihlášky podla mňa nezoberu nikde ale skús ísť v septembri za riaditeľkou danej škôlky a možno vás príjmu a aj ja som vlani nestihla prihlásiť dcéru do termínu a dodatočné mi ju prijali a to mala 4 roky a s predskolaka by mali zobrať bez problémov pokiaľ nemajú plný stav