Zmena správania u 3-ročnej dcérky

9. jún 2024

Ahojte, neviete ako riešiť správanie u dieťaťa? Dcérka ma 3 roky, posledné dni je ako keby výmenená. Do školky nechodí, stravu ma bezlepkovú a bezlaktozovú. Mám ešte synčeka 1 rok bude mať, nestíham sa naraz venovať obom.. Spolu sa nezahraju a ak ano začne ona robiť jemu zle. Ked spi, venujem sa jej hráme sa, maľujeme spolu, pozeráme fotky ked bola malinka a pod..ked je hore bud sa synček hra trocha so svojimi hračkami a snou sa hram ja lebo sama sa nevie hrať bohužiaľ a ked robím niečo napr varím, upratujem nechce to robiť somnou takže si pozrie rozprávku. Snúbenec ten robí krátky dlhý týždeň naňho je momentálne viac naviazaná a mňa nechce ked je on doma.. Správanie zmenila tak že robí každú chvíľu zle synovi, má výbuchy, napríklad da si jogurt a pomaže snim stôl alebo sedačku pri takomto prípade nevybuchujem ale snažím sa jej to aj 3 krát vysvetliť ze to nemôže robiť, no ale ked nepočúvne zvysim na nu hlas a takáto je uz par dni doslova nezvladnutelna a pritom snúbenec uz je doma 3 dni čiže hral sa snou, boli vonku boli sme u rodiny hrala sa tam s deťmi a vzdy vždy niečo bolo. Ked to pôjde ďalej asi zošediviem.. Minule skočila na syna s celou váhou no vtedy som si myslela ze ju asi rozdrapim.

pribinak
9. jún 2024

Hm, od septembra ide do skolky?

petamich
9. jún 2024

3. rocne obdobie vzdoru a evidentne snaha o pozornost

simona20201309
9. jún 2024

Snúbenec je jej ocko?
Ja len ze zrejme žiarli + ak je zmena partnera, obdobie vzdoru.mm príliš veľa náročných zmien v jej zivote

autor
9. jún 2024

@pribinak ešte nemáme vyjadrenie, ale je väčšia pravdepodobnosť že ju nezoberú.

autor
9. jún 2024

@petamich obdobie vzdoru som si myslela že uz dávno začalo, lebo mala svoje chvíľky ale toto he extrém :D

autor
9. jún 2024

@simona20201309 ano jej tato je to, práveže zmeny v živote momentálne nemá žiadne.

beata_k
9. jún 2024

Ziarli na brata. Mozes vysvetlovat kolko chces, tu pomoze iba cas. Skolka to na chvilu este zhorsi. Bude si uvedomovat, ze ty si doma s "nim" a ju si dala prec. Musis len vydrzat.

autor
9. jún 2024

@beata_k vsak to, ze možno školka to zhorší alebo zlepší, ona sa aj pýta do školky. Ale raz tam bude musieť ísť a tak ci tak zatiaľ budem s mladším doma..

beata_k
9. jún 2024

Vydrz, bude dobre. Raz sa budu spolu hrat 😉