Zmena správania u 3-ročného syna

21. dec 2023

Ahojte. Ja by som sa chcela len poradiť, či sa niektorá mamina nestretla s niečím podobným. Ide o môjho syna ( koncom októbra oslávil 3 narodeniny). Od septembra začal navštevovať materskú školu, kde sa prejavuje ako bojazlivé dieťa, ktoré sa nechce veľmi zapájať do kolektívu a skôr je samostatná jednotka. Čo sa týka jedenia , všetko v poriadku , všetko zje, nemal žiadnu nehodu čo sa týka pocikania, aj spánok v škôlke úplne ok. Jedine teda to že je tichý a bojazlivý. Navštivili sme na podnet pani učiteliek aj psychologičku ktorá povedala že je v poriadku , že je proste len taká povaha a neriešila by to. Doma si to potom síce vybíjal, to že je v škôlke tichý a dobrý tak je potom doma ako čert. Ale ide o to že od pondelka tohto týždňa zostal chorý ( teplota, kašeľ , sopel) a totálne sa mu zmenilo správanie. Teplota mu už ustúpila, z toho to nemá a ako sa správa? Neskutočne kričí, hovorí mi čo mám a čo nemám robiť( dneska napríklad povedal že nesmiem vysávať a keď som začala tak sa hodil o zem a hrozne plakal , kričal). Plače tak že sa až nevie nadýchnuť, nič ho nebaví, odmieta mi už 3 deň jesť , fakt zje len kúsok pečiva aj to nasilu. Dneska ma vonku kopal za to že som mu odmietla dať jednu vec. V dome brucha dverami, povie mi mama nemám ta rád, choď preč!! To isté manželovi ( jeho otcovi) aj starým rodičom. Neviem či za to môže tá choroba , nikdy takýto nebol , alebo je to obdobie vzdoru? Plus začal aj zle spávať, kričí v noci na mňa , plače tiež..podotýkam že v rodine sa nestala žiadna udalosť ktorá by mala vplyv na jeho správanie.

niekapitalizmu
21. dec 2023

Ved chodte lekarovi ked je chory

majka176
21. dec 2023

Môže to byť zhluk okolností: choroba + obdobie vzdoru + škôlka. Viem o čom píšem, tiež mám 3 ročného škôlkára a od kedy chodí do škôlky má rôzne maniere, čo pred tým nemal. Veľa krát príde zo škôlky domov mrzutý, strašne trucuje, všetko je zle ... Je to skrátka pre nich náročné byť celý deň v cudzom prostredí v cudzom kolektíve. Zrejme sa tak vyrovnáva s tým, čo zažil v škôlke. Skús sa s ním porozprávať, možno ti prezradí, či sa neudialo niečo nezvyklé. A to nejedenie môže súvisieť aj s chorobou.

blunka
21. dec 2023

Mám 3 ročného momentálne tiež chorĺavého myslím tiež že vzdor posilnený chorobou že mu neni dobre.
Môj za zdravia musí poslúchať ako vojak ale keď je chorý tak mu tolerujem aj čudné maniere čo si zmyslí.

alex666
21. dec 2023

Neporadim, len ti poviem ze my mame 3,5-rocneho a uplne nrzne sa prejavuje tak ako.opisujes - ked sa mu nieco nepaci, tak strasne reve, hadze sa o zem, snazi sa nas bit ci kopat. Uz je to na ustupe no okolo 3r to bolo najhorsie.
To len na margo ze to spravanie nie je az take vynimocne. V skolke je ale uplny anjelik 🤷‍♀️

autor
21. dec 2023

@niekapitalizmu zajtra ideme, ja som volala už v utorok ale povedala že ho mám sledovať čo sa teploty týka no a zajtra ráno máme prísť

autor
21. dec 2023

@alex666 no veď to, on sa až takto nikdy nesprával, samozrejme mal aj predtým nejaké zlé dni ale takto to až nebolo že ma začne za niečo kopať alebo hovoriť mama chod preč preč to som teda ešte nezažila

andreatytler
22. dec 2023

Takze toto je prvy krat co je chory odkedy chodi do skolky?
Ak ano, tak je to podla mna kombinacia toho vybijania si stresov zo skolky (aj napriek tomu ze tam teraz nechodi) a unava z choroby.
Nas 4 rocny je velmi zivy a tvrdohlavy, teda uplny opak tvojho, ale ked ma horucky tak je fajn. Cakala by som ze bude este viac nervozny a ukricany, kedze horucka je pre cloveka hrozne neprijemna a cele telo z toho boli, takze by som chapala ze je podrazdeny, ale on je vtedy kludny a pokojny, ale v momente co horucky prejdu si to dvojnasobne vynahradi a hneva sa za vsetko.

tiika
22. dec 2023

Dcerka sa správa veľmi podobne, keď je veľmi unavená, hladná, chorá alebo ma bolesti (rástli jej zuby, mala zápal stredného uška).
Radila by som vydržať byt čo najviac pokojná,prip.sa v starostlivosti vystriedať, situácie nehrotit, a uvidis, ako sa bude správať, keď už bude zdravý.