Ahojte, už som zúfalá prosím poraďte mi. Malý mi začal v septembri chodiť do škôlky a odvtedy sa strašne zmenil. Doma je protivny, zlý, drzý, kričí na rodinných príslušníkov skratka katastrofa. Vždy bol tvrdohlavý ale odkedy chodi do škôlky tak je to strašné 😢 ja uz som naozaj z toho zúfalá. Mali ste aj vy niečo také?
Deti sa po nastupe do skolky vzdy zmenia. Predstav si ze ty si doma 3roky, nic ine nepoznas, svoju rodinu, par znamych a okolie. A zrazu ta niekto da na cely den medzi cudzich ludi a zvykaj si..
uplne normalne. Prejde ho to. Mojho tiez skolka zmenila..
Moja bola taká. V školke pohoda, ona tam aj rada chodila neplakala zamnov ani raz. Keď bola chorá bolo jej smutno že musí byť doma. A aj tak, prišli sme domov, hneď ako vošla do chodby dostala nervy, vrestala, revala .... Musela zo seba dostať asi ten stres, uvoľniť napätie.... Ale netrvalo to dlho, pár mesiacov
@mamina123321 áno, tiež sme ho nespoznávali a bolo to ťažké obdobie, pritom v škôlke bol veľmi rád a dobrý, no prestalo to asi po 2 mesiacoch..
Ano, tiez to prave prezivame 🙂
ved to je uplne normalne. V skolke, je jednak zmena prostredia a jednak musi sa cely den prisposobovat, dodrziavat pravidla, nemoze si robit co chce, tak to potrebuje vecer vyventilovat a kde inde ked nie v rodine
a ako reagujete ked je taky? to je tiez dolezite
@mamina123321 ja to uplne normalne a prirodzene. Pre doeta je hlavne mama emocionalny hromozvod. Vsetko co si to male trojrocne dieta nesie zo skolky, cely naklad emocii, vypusti pri niekom komu doveruje - zvacsa mama. Ma to rozne prejavy niektore zbadaju mamu a hned v skolke ju zacnu bit, niektore sa zosypu po uavreti vchodovych dveri doma.
Zabera vsak na to len jedno, respektovanie tychto emocii, vyjadrenie pochopenia, otvorit naruc a byt pri doetati a nasledne pomenovanie a mpzne riesenia. Sama som si s tym presla a ked som sa to naucila a ukazala ze moze pri mne plakat, ze to moze dat vsetko von tak o to lahsie a rychlejsie sme tymto tazlym obdobim presli. Teraz po roku musim cakat v skolke dokym sa unuva ze ide domov.
@mamina123321 samozrejme. V skolke "musí posluchat" takže ze si páru vypúšťa doma na tebe.
Nepises koľko má rokov... ale aby moja sa takto doma ku mne chovala tak takú nehrali.
@engynka velka pravda, presne sem som mierila otazkou. ja ako rodic svojou rekciou mozem dietatu velmi ulahcit zvladnut tie emocie. mam zazite, deti mali take dni, ze som nechapala, co s nimi je. musela som sa naladit na nich, pocuvat a prijimat, deti sa otvorili, aj sa rozplakali, poobjimali ma a to napatie a uzkost spracovali a bolo dobre. hodnoti ich cely svet, aspon ja ako mama by som to nemala robit
@mamina123321 samozrejme , veď škôlka je životná zmena
V škôlke anjelik zlatučky a doma 100 certov, potrebuje vypustiť paru