Zmena správania po nástupe do škôlky

mamina123321
27. okt 2023

Ahojte, už som zúfalá prosím poraďte mi. Malý mi začal v septembri chodiť do škôlky a odvtedy sa strašne zmenil. Doma je protivny, zlý, drzý, kričí na rodinných príslušníkov skratka katastrofa. Vždy bol tvrdohlavý ale odkedy chodi do škôlky tak je to strašné 😢 ja uz som naozaj z toho zúfalá. Mali ste aj vy niečo také?

pribinak
27. okt 2023

@mamina123321 samozrejme , veď škôlka je životná zmena
V škôlke anjelik zlatučky a doma 100 certov, potrebuje vypustiť paru

zenulkaaa
27. okt 2023

Deti sa po nastupe do skolky vzdy zmenia. Predstav si ze ty si doma 3roky, nic ine nepoznas, svoju rodinu, par znamych a okolie. A zrazu ta niekto da na cely den medzi cudzich ludi a zvykaj si..
uplne normalne. Prejde ho to. Mojho tiez skolka zmenila..

mimikarol
27. okt 2023

Moja bola taká. V školke pohoda, ona tam aj rada chodila neplakala zamnov ani raz. Keď bola chorá bolo jej smutno že musí byť doma. A aj tak, prišli sme domov, hneď ako vošla do chodby dostala nervy, vrestala, revala .... Musela zo seba dostať asi ten stres, uvoľniť napätie.... Ale netrvalo to dlho, pár mesiacov

alexandra336
27. okt 2023

@mamina123321 áno, tiež sme ho nespoznávali a bolo to ťažké obdobie, pritom v škôlke bol veľmi rád a dobrý, no prestalo to asi po 2 mesiacoch..

monika4487
27. okt 2023

Ano, tiez to prave prezivame 🙂

cookie29
27. okt 2023

ved to je uplne normalne. V skolke, je jednak zmena prostredia a jednak musi sa cely den prisposobovat, dodrziavat pravidla, nemoze si robit co chce, tak to potrebuje vecer vyventilovat a kde inde ked nie v rodine

tana85
27. okt 2023

a ako reagujete ked je taky? to je tiez dolezite

engynka
29. okt 2023

@mamina123321 ja to uplne normalne a prirodzene. Pre doeta je hlavne mama emocionalny hromozvod. Vsetko co si to male trojrocne dieta nesie zo skolky, cely naklad emocii, vypusti pri niekom komu doveruje - zvacsa mama. Ma to rozne prejavy niektore zbadaju mamu a hned v skolke ju zacnu bit, niektore sa zosypu po uavreti vchodovych dveri doma.
Zabera vsak na to len jedno, respektovanie tychto emocii, vyjadrenie pochopenia, otvorit naruc a byt pri doetati a nasledne pomenovanie a mpzne riesenia. Sama som si s tym presla a ked som sa to naucila a ukazala ze moze pri mne plakat, ze to moze dat vsetko von tak o to lahsie a rychlejsie sme tymto tazlym obdobim presli. Teraz po roku musim cakat v skolke dokym sa unuva ze ide domov.

lienka.7
29. okt 2023

@mamina123321 samozrejme. V skolke "musí posluchat" takže ze si páru vypúšťa doma na tebe.
Nepises koľko má rokov... ale aby moja sa takto doma ku mne chovala tak takú nehrali.

tana85
30. okt 2023

@engynka velka pravda, presne sem som mierila otazkou. ja ako rodic svojou rekciou mozem dietatu velmi ulahcit zvladnut tie emocie. mam zazite, deti mali take dni, ze som nechapala, co s nimi je. musela som sa naladit na nich, pocuvat a prijimat, deti sa otvorili, aj sa rozplakali, poobjimali ma a to napatie a uzkost spracovali a bolo dobre. hodnoti ich cely svet, aspon ja ako mama by som to nemala robit