Mate prosim niekto skusenost s tym,ze sa zmeni spravanie dietata akonahle vytiahne paty zo skolky? 3r dcerka chodi uz 2 mesiace do skolky,ucitelky ju chvalia ze je sikovna ze poslucha.akurat ze tam nespi.ale akonahle pride domov,zatvorenim vchodovych dveri akoby prepla do ineho rezimu a ja ju nespoznavam.klbko nervov,place bez priciny,zo sekundy sa jej zmeni nalada, hystericke stavy ktore sa nedaju utisit.odkedy nastupila do skolky,prestala spavat aj doma,a teda do vecera je to masaker 😔 v noci potom zle spi,budi sa,krici zo spanku,dokonca sa uz par x pocikala do postele,a to je uz rok bez plienky..
Viete poradit,ako jej pomoct,aky pristup zvolit?pride mi,ze v skolke to dusi a doma ked vypusti emocie tak ich nevie spracovat.kamaratka mi poradila Bachove kvapky,ma s nimi niekto skusenost?dakujem
Myslim, ze v skolke to vsetko do seba zaziera a snazi sa dodrziavat pravidla a doma potrebuje tie nazbierane emocie zo seba dostat...spracovava to doma (lebo si je ista, ze tam vyjadrit svoje emocie moze) a pocas spanku... Kvapky by som nedavala, ono ak si si ista, ze su ucitelky fajn a prostredie je fajn, chce to len dlhsi cas sa adaptovat, predsalen je to velky sok ist od maminky po tak dlhej dobe.
Netreba jej ziadne kvapky pre boha je to uplne normalne ,u mami moze „vypustit paru“ ako pise
@anjelicek26 musi to zo seba dostat.
Bud jej oporou a da sa to na poriadok 2mes nie je dlha doba co chodi do skolky.
Dieťa sa najhoršie správa pred mamou je to také 🥴,ale je to naozaj tak .vie čo môže od teba čakať ako budeš reagovať ,v škole nevie čo sa bude diať tak je dobrá a doma ventiluje.je to úplne v poriadku až potrebné pre dieťa by som povedala takže sa ukľudní nič zle sa nedeje .moc bol fakt istý a druhý tiež takže viem o čom hovorím ,u babky,v škôlke anjelik doma púšťal paru
A ešte k tým problémom môj tiež v noci plač amok no hrôza keď nastúpil do školy trvalo to pol roka ,už som zvažovala že ho dám preč ale utriaslo sa to.kazde dieťa si zvyká na škôlku inak niektoré idú a nie je problém a niektoré sa potrapia kým sa adaptuju ,musím byť ty ako matka trpezliva,viem ako je to na slučku ale prejde to a to teda naozaj som mala toto isté zo synom
Áno vypustí ten stres pre deti je škôlka veľky zaberal
Ja som robila v škôlke niektoré deti boli zle hneď ako príde mama a čo som počula zo šatne som nechcela veriť, že to je to dieťa čo bolo pred chvíľou v satni
@lolita555 ona praveze si na skolku velmi dobre zvykla,len teda ten spanok bojkotuje.neplakala este ani raz,ze chce ist za mamou,praveze sa vzdy tesi na deti,na hracky. S jedlom tam ma trochu problem,nechuti jej,a bolieva ju brusko,tak si musi este zvyknut.
Ja len neviem ako na tie jej hysterie reagovat,lebo nepomaha nic.odpozerala od inych deti hadzanie sa o zem,a vonku z nicoho nic zacne kricat a hodi sa o zem,a ja nechapem co sa deje.vzdy bola hyperaktivne dieta ale toto teraz je extrem.
Doma vyjdú najavo všetky emocie, ktoré v škôlke neprejavovala, vyventiluje sa. Dcérka prežíva ťažké a náročné obdobie. Buď chapava a láskavá, trpezliva. Neboj, je to len obdobie. Držím palce!
Hlavne buď pokojná pri nej nechaj ju sadni si pri ňu keď ste doma alebo ju silno prítul ona sa ukľudní časom uvidíš ,vonku je to horsie ja vzala malého pod pazuchu a vrieskajuceho ho niesla domov alebo som čakala kým sa ukľudní niekedy tie pohľady stáli za to ale tak matka ťa pochopí 🥴doma keď chytil amok a nemala som občas čas hneď mu byť nablízku som sa uistila že nie je na mieste kde sa môže buchnúť keď sa vala v amoku a nechala ho tak ,je to na nervy verím ti
Ešte k tomu spánku je to tiez také normálne decka odmietajú v určitom veku spat to ale neznamená že ho nepotrebujú☝️môj čo robil otras manžel povedal že sa mám na to vys.... s prepáčením a nemám ho dávať spať ale ja som nepovolila .toto bolo u mňa prvoradé nič mi tak nevadilo ako keď trojročné decko nespalo a videla som že to potrebuje .nakoniec sme to nejak ustáli a bol to boj.nemas na ňu nejaké páky ?ako zaspavate?ležíš pri nej alebo sama ?
Ano, je to bezne spravanie. Doma sa ventiluje. Treba to vydrzat. Moja starsia dcera to tiez takto prezivala. Proste doma bezpecie, lubite ju aj s vykyvmi nalad. V skolke ukazkove skvele dieta. Ale tam nie je priestor na protest. Treba to s laskou vydrzat. Dzrim palce
ano v skolke je uplne ine prostredie a bohuzial doma pride ventilacia no neboj zvladnete to
@lolita555 vecer chodi sama,ihned zaspi.cez den pred skolkou som si snou chodila lahnut,ked zaspala,odisla som,pospala aj 2 hodiny.akonahle nastupila do skolky,zacala protestovat a vyhanat ma z izby,ze chce sama ist spat.par x aj zaspala,ale posledne tyzdnd uz ani za svet,vydrzi sa valat aj 2 hodiny v tej posteli,ale nezaspi,aj ked vidim ze by spala.potom chyti o 16tej krizu a je neznesitelna.nechavam ju ked je doma aspon lezat v posteli,ale nema to ten efekt ako spanok samozrejme.
Ona ked chyti amok,tak ju ani drzat nemozem,odstrkuje ma,posiela prec,kope,krici,ja som tehotna aktualne a bojim sa aby ma nekopla nejako nestastne do brucha. Ked sa ukludni,tak opat je to mile dieta..
este sa potrebuje nasýtiť tebou, tvojou laskou, pozornostou, pritomnostou
ano poznam to u oboch deti, presne ako popisujes, ja by som to odstupom casu komentovala, ze v skoke musi pocuvat a doma si to vybija, a po druhe sice aj ked tam dieta chodi rado je nastvane ze sme ho tam dali...tak takto sa prejavuje, neboj prejde to.