Baby ja mám pocit že u malej(4 a pol roka) nastal regres vo vývoji či čo.doteraz super(je pravda že nechodila do škôlky) no teraz to je hrôza.vedela písať-teraz akoby zabudla,vedela hovoriť pekne-teraz sa majzle a niektoré slová začala zle vyslovovať.ked ide na veľkú vyžaduje si od nás utierať-pritom do teraz to všetko vedela sama no v škôlke ich utierajú.je toho ešte mnoho.aj napr.zdravenie vonku-pekne zdravila deti,ľudí ktorých som ja zdravila-teraz nezdraví,trhanie kvetinke má od nás zakázané no v škôlke to deti robia,tak to robí aj ona.bola vychovávaná prosím a ďakujem a teraz je to chcem.ja už neviem a som s toho dosť sklamaná.je to šikovné dievčatko rado maľovalo,písalo,učilo sa s časopisov no teraz je to horšie.na všetko vrčí a nervačí a neposlúcha.mohla toto spôsobiť škôlka?rozmýšľam či ísť k psychológovi.
@gubcikova kedy nastupila? Nie je to odvtedy? Ty si s malym este doma? Ci to nie je reakcia na,to. Deti aj dost odkukavaju od druhych,moj maly rad napodobnuje malu sestru..myslim,ze to prejde.hlavne to nesil...vysvetluj,ty zdrav,chod prikladom,ked susle alebo co to robi,normalne jej povedz,ze nerozumies,rada by si jej vyhovela,lebo asi nieco chce. Alebo jej ty niekedy skus dakou hatlaninou nieco povedat. Maly,ked sa zlosti a niecoho dozaduje,tiez hovori tak,ze mu ledva rozumiem. Nevyhoviem mu,dokial nehovori normalne. Dnes som,ho aj napodobnila a zacal sa smiat.
asi to chce len trpezlivost,mozno je to reakcia na zmenu v jej zivote..skolka? Nieco ine?
@siska53 no do škôlky nastúpila ešte v roku 2012.lenže bola tam z celého toho roku asi dokopy 2mes.kvôli chorobe.teraz od septembra sa ako tak drží už.no začalo to práve teraz od kedy tam zase nastúpila.vždy mi na niečo povie,lebo to robia deti v škôlke,ale na druhej strane chodí celý týždeň do škôlky a už vo štvrtok mi povie že ju to tam nebaví a je zo škôlky unavená.
@gubcikova úplne normálna vývinová fáza, tvoje dieťa zisťuje, že môže robiť veci aj inak a užíva si to. Buď trpezlivá, vysvetľuj, prejde to, psychológa to nepotrebuje.