Zmena škôlky od septembra

6. jún 2023

Ahojte, malá nastúpila v marci v 3 rokoch do súkromnej škôlky nakoľko do štátnej nám ju nevzali kvôli veku. Potrebovali sme preklenúť obdobie do septembra nakoľko som sa musela vrátiť do práce a stari rodičia tiež ešte pracujú, našli sme súkromnú školku. Vždy to bola pre nas iba dočasná záležitosť, peniaze sme nejako našetrili, ale vedeli sme, že v štátnej budeme na tom finančne lepšie. Teraz ideme naozaj z mesiaca na mesiac. Do štátnej nam ju prijali a od septembra nastupuje tam. Ako by ste riešili tu zmenu? Malá má škôlku rada, miluje učiteľky aj kamaratky tam má, dosť sa citovo naviazala. Posledne augustove týždne ju chceme nechať doma aby nesla z piatka na pondelok do inej škôlky. V súkromnej mi navrhli ju zahrnúť do rozlúčky s predskolakmi (majú spojenu triedu) ale bojím sa aby to nebolo príliš emotivne na nu a ze nebude chápať prečo musi odísť. Alebo by ste to proste nechali tak, v piatok sa rozlúčili ako na víkend a potom iba doma niečo povedali? Ďakujem 🙏

bbebe
6. jún 2023

tu sa pripnem tiez ma to zaujima.

araavdva
6. jún 2023

moja tak prestupovala v strede roka v podstate. v piatok bola ešte v súkromnej a v pondelok šla do štátnej. Prvý týždeň bol náročný. Ale potom si ju získali učiteky a deti a bola tam spokojná. Ja som však ju pripravovala dopredu na ten prestup. Mala kalendár kde si odratavala dni. Rozprávali sme sa o tom, bola so mnou v novej škôlke u riadiťeľky keď som riešila prestup. chodili sme sa prechádzať okolo aby vedela aj cestu a aby aj okolie poznala. Asi mesiac predtým sme žili doma tým, že pôjde do inej školky.

malalienka85
6. jún 2023

Mali sme tuto istu situaciu a syncek ten prestup zvladol uplne bez problemov, cely august som ho nechala doma a pripravovali sme ho že už pojde do "velkej" skolky. tiež sme chodili okolo skolky pozerat nech to tam pozna nech vidi ihrisko atd....

malalienka85
6. jún 2023

Ešte dodám že samozrejme že každé ráno plakal a mne plakal aj v sukromnej takze ten plac nebol kvoli tomu...

autor
6. jún 2023

@araavdva A pýtala sa prečo ide do inej škôlky? Alebo ako ste jej to vysvetlili? 🙏

autor
6. jún 2023

@malalienka85 Nám sa nepodarí celý august, ale aspon dva týždne cca vyjdu, že bude doma. My sme tiež rozmýšľali, ze by sme jej povedali ze uz je vacsia tak ide do inej škôlky 🤷

simona20201309
6. jún 2023

Určite by som neplietla 3r dieťa do rozlúčky s predskolakmi. Okrem toho ze je to ich veľký deň, malinka tomu ešte nejak extra nebude chápať a ani si to neviem organizacne predstavit...
Neboj zvládne to. Skor to prežívame my dospeli, ako deti.
Držím prsty, aby mala.stastie na dobre pani učiteľky aj na kamarátov.

malalienka85
6. jún 2023

Súhlasím detičky častokrát zvladajú takéto zmeny lepsie ako mamičky, neboj sa uzite si leto a zvladnete to 🙂

araavdva
6. jún 2023

Povedala som jej pravdu,že to mám bližšie do práce a budeme skôr spolu.

milanemila
6. jún 2023

Podla mna bude lepsie ak sa rozluci (ale nie asi s predskolakmi) a nenechavala by som ju ani doma nejak dlho. My sme to absolvovali teraz. Zo sukromnych jasliciek isla do skolky sice tiez sukromnej ale tiez to bola zmena. V piatok bola rozlucka v jaslickach a v pondelok nastupila do skolky. My sme jej ale uz dopredu povedali, ze pojde do skolky, lebo uz je na jaslicky velka. Skuste mozno aj vy uz zaciatkom jula ju pripravit, ze pojde inam do skolky a teda plus nejaky dovod kt bude pre nu akceptovatelny a uistenie, ze tam tiez budu deticky s kt sa skamarati a mile pani ucitelky 🤷🏼‍♀️

autor
6. jún 2023

@araavdva V podstate toto platí aj u nás, štátnu mame na sídlisku blizko roboty a teraz musime chodiť až do mesta.

autor
6. jún 2023

@malalienka85 Ďakujeme 🙏😊💜

autor
6. jún 2023

@simona20201309 Ja som to tiež veľmi s nimi spájať, to mi učiteľky navrhli. Oni su vlastne iba jedna trieda cca 15 detí a že aby to nebolo na malú veľa, že sa lúči iba ona tak ze by to spravili tak kolektívne a pozitívne aby sa necítila ze je jediná, ktorá odchádza 🤷 ďakujem 💜😊

autor
6. jún 2023

@milanemila Ďakujeme, budeme sa pripravovať na to skôr určite aby sa na to v hlavke pomaly pripravila 😊🙏

andrejka1974
6. jún 2023

Jednoducho jej povedz že je už väčšia a pôjde do novej škôlky,určite by som začala s prechádzkou okolo novej škôlky,aby videla ako to tam je a vermi zvládne to môj syn chodil do 5 rokov do rehabilitačnej škôlky a potom išiel až do prípravky do normálnej škôlky a kamarátov si našiel hned

nikus93
7. jún 2023

My sme tak menili skolku po dvoch rokoch koli stahovaniu. Bolo mi to tiez luto lebo mala tam kamaratky aj dobru ucitelku ale tak taka bola situacia. Vysvetlili sme, cez prazdniny bola aj pozriet novu skolku, akurat tam bola aj ucitelka tak jej ukazala skolku. Nastup bol taky nesmely, predsa nikoho nepoznala ale tak zvykla si, kamosov si nasla, vsetko ok.