Zmena škôlky

jessica6
27. aug 2024

Prosim je tu nejaka riaditelka MS, alebo niekto, kto sa vyzna v skolskom zakone?Synovi menime skolku, uz je prijaty v novej a v starej nam robia problemy, vraj po novom sa uz ziada o prijatie do novej MS formou prestupu. Domnievala som sa, ze v starej skolke podam ziadost o ukoncenie predprimarneho vzdelavania a vybavene. Ale oni ma presviedcaju, ze je to mozne uz len cez prestup. Vraj to plati uz rok. Trosku som si to studovala a cela ta zmena mne pride ako moznost nie ako povinnost. Ma niekto skusenost?

hariet
27. aug 2024

Ahoj, riesim to iste prijali ho do novej a do starej som poslala odhlasenie. Mali take tlacivo na stranke skolky a dalej neriesim.

jessica6
autor
27. aug 2024

@hariet prosim ako sa vola to tlacivo?

beata_k
27. aug 2024

@jessica6 Pred rokom som ukoncila skolku a nastupil do novej. Netusila som do ktorej skolky pojde, tak o prestupe nemohla byt rec. Je predskolak? Lebo ak nie, tak MS nie je povinna a mozes ju ukoncit kedy chces.

jessica6
autor
27. aug 2024

@beata_k ano teraz od septembra bude predskolak, ale to nemeni nic na veci zeby rodic mal ziadat o prestup. Nikde to nepraktizuju, len nasa skolka robi obstrukcie..

beata_k
27. aug 2024

@jessica6 A v novej co povedali? Lebo ide o povinnu skolsku dochadzku. To sa tiez priklanam k tomu, ze niekde musi byt evidovany.

hariet
27. aug 2024

@jessica6
Ziadost u ukoncenie predprimarneho vzdelavania v MS

jessica6
autor
27. aug 2024

@beata_k ano samozrejme..ale myslela som, ze ukoncim predprimarne vzdelavanie v starej MS a v septembri nastupuje do novej..

beata_k
27. aug 2024

@jessica6 Tak zmen tlacivo a mas po probleme 😉

jessica6
autor
27. aug 2024

@beata_k ja mam pytat od riaditelky novej MS “rozhodnutie o prijati prestupom”..mam vydane “rozhodnutie o prijati”..cize stara skolka ma problem s tym jednym slovom a to mi pride uz ako buzeracia..

beata_k
27. aug 2024

@jessica6 Ano, ale kasli na to. Budes sa rozculovat? So starou MS koncis, tak nech si trhnu nohou.

maminkadeticiek
27. aug 2024

Aky je rozdiel medzi zmenou skolky a prestupom?

jessica6
autor
27. aug 2024

@beata_k no oni mi vravia ze ak tam nebude to slovo “prestupom” tak syna nemozu odhlasit z toho centralneho registra a nova skolka si ho tym padom nebude vediet prihlasit..a nova skolka sa vyjadrila, ze ich nezaujima kde je syn prihlaseny..tak neviem ci oni deti nenahlasuju do toho registra alebo ako..kazdopadne stara skolka sa vyjadrila, ze keby prisla kontrola tak by mali problem, ze to prijatie nie je prestupom..co mi pride fakt absurdne..a zaujimave, ze inde o tom nikto nepocul, nevie..

lucimax
27. aug 2024

@jessica6 Odporučila by som ti informovat sa u zriaďovateľa pôvodnej škôlky- väčšinou je zriaďovateľom mesto, majú tam odd. ktoré komplet rieši chod materských škôl, papiere, pravidlá a postupy.

jessica6
autor
27. aug 2024

@lucimax dakujem..to mi vobec nenapadlo..mate pravdu, oni ma musia usmernit..

dagas
27. aug 2024

Naša malá teraz prestupuje a riešili si to škôlky medzi sebou..ja som nemusela nič