Zlý dojem zo škôlky

4. sep 2023

Mali ste niekto zlý dojem z učiteliek a nakoniec ste zistili, že ste sa mýlili?
Mam tak strašne zlý pocit. Zažili ste to niektorá? Ako to pokračovalo?
Ďakujem
(3r dieťa, prvý deň)

dzulli1980
4. sep 2023

Prečo máš z nich zlý pocit? ... nie si len ovplyvnená tým, že Ti dieťa "prvýkrát vyletelo z hniezda", a že sa bude oň starať niekto iný?

deti95060810
4. sep 2023

nebola to škôlka... ale veľmi zlý pocit.
vydržali sme horko - ťažko rok.

dennissa16
4. sep 2023

Mala som zlý a nemylila som sa

thoughtfulweirdo
4. sep 2023

Ja som mala od začiatku zlý dojem z učiteliek, ktoré prvé dva roky dcéru priamo neučili, tento rok ich už má, tak ešte len uvidíme, či som sa mýlila. Po prvom dni ale dcéra nadšená a tvrdí, že sú najlepšie, tak snáď bol môj dojem mylný 🙂

autor
4. sep 2023

@dzulli1980 nie. Ja som pri odovzdávaní videla v rohu plakať dievčatko a potom som ešte dlho vypisovala papiere. Počula som, že si ju absolútne nevšímali. Plakala ,,kde je moja mamička ". A nikto nič. Ticho. Bolo v triede asi ešte len 4-5deti. Trvalo mi to srdce. Moja vraj tiež plakala, čo beriem, počítala som s tým. Ale doma mi hovorila že pani učiteľka na ňu kričala aby už nerevala a jedla. Že už má byť ticho a jesť. Presne ju imitovala- buď už ticho a jedz a jedz a kričala že nerev a jedz.
Mám guľu v krku. Prečo? To naozaj sú už tak vyhorene alebo je to metóda ktorá je účinná?

autor
4. sep 2023

Kazali mi vziať vodu vo fľaši že oni vonku vodu nepotrebujú. Neberú a ani nebudú im brať vodu von. Musia vydržať a napiť sa až keď sa vrátia do tried na obed.

bajka16
4. sep 2023

Fúha toto je na dnešnú dobu moc. My sme tiež boli dnes prvý krát, ale mala som veľmi dobrý dojem a tiež viem, že keby niečo syn mi to určite povie. Deti plakať v rohu nenechali ani keď ja som chodila do škôlky to je už moc. Syna by som tam nenechala ani týždeň, keď majú takýto necitlivý prístup. Som si na 100% istá že toto nie je účinná metóda. Toto nie je žiadna metóda.

uhnakova
4. sep 2023

áno, zažila som otrasné učiteľky v triede pre najmladšie deti, ked mi tam chodila dcerka. V podstate kvoli ucitelkam bola 2/3 školskeho roka doma. Dalsi rok uz mala vybornu triednu, druhu ucitelku zial presunuli z prvackej triedy. Takze zase to bol boj. Ako predskolacka mala zase vybornu triednu a druha ucitelka 2/3 roka nebola, nevedeli ju zohnat. Takze boli kazdu chvilu prerozdeleni do inych tried. Nakoniec dosiel covid a od skolky sme si oddychli 🙂. Obe moje deti chodili do skolky len dopoludnia, pretoze jednak nespavali poobede od dvoch rokov a jednak mala dcerka strasnu smolu na ucitelky (az na tie dve vyssie spominane vynimky).

autor
4. sep 2023

@bajka16 viem, že sú deti ku ktorým keď sa ozveš tak plaču ešte viac. Možno to bol ten prípad dieťaťa. Možno ho utíšili keď som odišla. Neviem.
Snažím si vsugerovať že všetci sme iní a ani usmievavá milá učiteľka nie je zárukou že bude taka aj keď sa zatvoria dvere. Asi to moc prežívam.
Preto sa pýtam či tie pocity sú bežné alebo či ste mali niektorá šťastie že ste boli spokojná a kľudná od prvého dňa.v že máte deti v dobrých rukách.

autor
4. sep 2023

@uhnakova a ako hodnotiš to že chodila na obed domov? Rozmýšľam nad tým tiež ale odhovarali ma že urobim veľkú chybu. Vraj najhoršie čo môžem urobiť. Mala dcérka kamošky a zapadla do kolektívu aj keď bola len na pol dňa?

deti95060810
4. sep 2023

autorka takýto prístup sme zažili v mš od učiteĺky. to bola jedna striga a nie žena. Raz som prišla pre dieťa skôr a spoza dverí som počula ako kričala na dieťa ale že nenormálne - lebo dievčatko niečo plakalo....
potom si oddýchli všetky matky - odišla robiť opatrovateľku do Nemecka - chudáci dôchodci... 🙄

micicka
4. sep 2023

Viac by ma trapilo to, co ti povedala tvoja dcerka ako to placuce dievcatko. Niekedy mozno ozaj lepsie zabera, ked si placuce dieta chvilu nevsimaju. Niektore deticky sa viac rozlutostia, ked s nimi o tom niekto hovori. Ale to, ze na tvoju dcerku kricala, aby uz nerevala, to je velmi zle. A verim, ze dieta neklame. Co tebe povedali ucitelky na dcerky, ked si ju bola vyzdvihnut?

micicka
4. sep 2023

Neviem, co vsetky ucitelky s tym maju, ze ked bude dieta chodit len na 1/2 dna, tak si nezvykne. Moja dcera chodila na cely den, bolo to velmi zle, tak som sa rozhodla, nechat ju len 1/2 dna. Odhovarali ma, ze to bude este horsie. A figu borovu, polepsilo sa to potom, a neskor chodila na cely den. Ale nikdy nechodila rada do skolky ☹

autor
4. sep 2023

@micicka samozrejme že toto je to čo má trápi najviac. Poobede vraveli aká je zlatá a šikovná, že obed vôbec nezjedla len trochu polievky a že si poplakala. Samozrejme bola celá zrevaná. Opakujem že ten plač rešpektujem ale to že na ňu kričali to ma totálne dostalo. Prvý deň v škôlke a dostať krik že plače? Nevymýšľa si. Je veľmi rozumná a nevie klamať. Nemá dôvod si to vymýšľať.

autor
4. sep 2023

@deti95060810 kiežby mal každý takú spätnú väzbu. Dôchodcom neublíži tak ako dieťaťu

victoriab
4. sep 2023

mala (3r, prvý deň) a čakám na zajtra...

autor
4. sep 2023

@micicka to ma mrzí

uhnakova
4. sep 2023

Jasne, že mala kamarátky. Viac detí chodievalo domov na obed, v piatky polka škôlky. Časť cesty domov sme vždy išli s ďalšími dievčatkami (a ich mamkami alebo babkami), dcerka je velmi spolocenska.

micicka
4. sep 2023

Na ako dlho ma ist zajtra do skolky?

ivka225
4. sep 2023

Cenim si, ze sa snazis nevidiet to negativne, ale to su velmi zle signaly, hlavne to s tym dievcatkom ... Mas moznost dat dcerku inde, alebo s nou este zostat rok doma?

portret7
4. sep 2023

Mala, nemylila som, jednalo sa o skolu, prvy rocnik na danej skole nedokoncil, dali sme preklad na unu skolu. Lutujem, ze sme preklad neriesili okamzite. Ak mas moznost, ries preklad.

autor
4. sep 2023

@uhnakova ďakujem. Teraz si ma potešila a povzbudila

autor
4. sep 2023

@ivka225
@portret7
Ostať s ňou doma nemôžem ale na obed ju môžem brať. Ak by bolo naozaj najhoršie (plač, bruško, zvracanie) vtedy by som asi naozaj dala výpoveď a ostala s ňou ešte doma. Pripadne možno riešila inú škôlku.

uhnakova
4. sep 2023

Aj mna prehovarala riaditelka, ked bol starsi syn predskolak, ze ho mam dat na cely den. Tak som jej povedala, ze porozmyslam a nechala som to tak, ako bolo. Nechapem, co by tam poobede patrocny robil, ked ich davali stale spat a on od dvoch rokov nespal. Na jar sa zacali aj ostatni rodicia domahat toho, aby predskolaci uz nespavali poobede, ale davali ich aj tak spat az do konca maja. Preskolsku pripravu robili vzdy vyhradne doobeda. Pri mladsej dcerke mi uz nikto nehovoril nic ohladne celodennej dochadzky 🙂

autor
4. sep 2023

@uhnakova 👌

martinusik91
4. sep 2023

Ja by som to po jednom dni až tak čierno nevidela. To že zvýšila učiteľka hlas, no úprimne predstav si že bude mať v triede neviem aký je teraz limit pri 3 ročných deťoch, ale dajme tomu 18 detí. Tie sú prvý deň v škôlke = stačí že jedno bude plakať a začnú všetky to je reťazová reakcia. Oni vedia čo majú čakať, ale je to veľký nápor nielen na deti ale aj na učiteľky. Uvidíš ako sa to vyvinie ďalšie dni. Môj syn mal v prvej škôlkarskej dve staršie tetušky učiteľky. Na jednu sa tešil a ráno išiel s úsmevom, pri druhej reval ako tur a museli ho zo mňa strhávať. Bola taká, no nesadla mi... To trvalo až do predškolskej. Proste aj keď sa mu zmenili učky tak reval. Potreboval si tie emócie dať zo seba von tak reval vždy pri lúčení. Skúšala som úplatky, ale nič nepomohlo. Dohodli sme sa že dostane kinderko ak nebude revať. Nakoniec bol tak vyšpekulovaný že počkal kým odídem a až potom začal revať aby ho dostal :D 2-3 min plaču a išiel sa hrať. Musel proste tie emócie nejak poriešiť. Na to dieťa je to veľký nával emócii a je mimo svojej komfortnej zóny. Treba dať tomu čas. S tým že treba nechať deti na celý deň od začiatku súhlasím. Zvyknú si že ten deň vyzerá tak a budú vedieť kedy prídu rodičia. Takto si odreve že je v škôlke a potom si odreve že je obed a ty si pre ňu neprišla... Česť výnimkám ale väčšinou je to tak. Porozprávaj sa s ňou ako bude prebiehať deň a opakujte si to. Ráno pôjde do škôlky, pôjdu na chlebík potom sa pohrajú, pôjdu na prechádzku, obed, spánok, chlebík a potom pre ňu prídeš. Nech vie čo ju čaká a kedy ťa má čakať, že prídeš. Držim palce

mamickalisticka
4. sep 2023

Ja som mala z jednej učky zlý dojem a nemylila som sa a viac ľudí mi potvrdilo, že je to presne ten typ učiteľky harpye 🤕🙃 hulaka po deťoch, je nepríjemná, odutá. Čo už. Musím to nejak prežiť tieto dva roky, samozrejme záleží od dieťaťa, sú deti ktoré neznáša a je nepríjemná, môj malý je celkom ok, nezvykne ho hrešiť alebo niečo. Len jej nadšenie z práce dáva patrične najavo 🤐

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
silvike
4. sep 2023

My pred rokom. Boli sme pozriet so synom ( 3r.) tri skolky. Z toho ta prva na syna urobila paradny dojem, asi preto ze bola prva. Pritom na mna velmi nie. Nastupil teda tam, dala som jej sancu. Ale ked som videla aka je ta ucitelka co k nej syn mal chodit vazna, ani sa neusmiala ani nic na syna, proste taky ignor ze konec, pritom tam prisiel 1x v maji ked uz boli zabehnuty kolektiv, takze nemusela utesovat dalsich 5 deti. Ale skratka sa mi dajako nepozdavalo, ze je jak "zimny gris". Tak som potom syna dala do inej skolky. Ktora sa aj synovi pacila. A tam som mala dobry dojem hned z uciteliek, uplne taky ludskejsi, milsi pristup. Ja som rada, ze som ho nenechala v tej prvej.

bluka2
4. sep 2023

Asi si dúfala v inú odpoved, ale prvý dojem v skolke ma nikdy nesklamal