Zlá adaptácia v škôlke

9. jan 2024

Ahojte, je tu nejaká mamina, čo rieši zlú adaptáciu vo škôlke? Prvý rok boli slzy, ale zvykla si ooomnoho rýchlejšie ako teraz, keď je v inej triede a mám pocit, že nemá rada učiteľky. Špeciálne jednu, ktorá vidí ako ráno plače a ona ju so smiechom vezme nasilu do triedy. Nepríde mi to ok, aby sa učiteľka dieťaťu smiala. Keďže také malé dieťa ešte nevie dostatočne regulovať svoje emócie. Som na ňu sama, takže tie city voči mne má prehĺbené možno o niečo viac, ako deti s oboma rodičmi. Nemám možnosť si ju nechať doma a ani nechcem poľaviť... ale tieto neustále prázdniny a výpadky zo škôlky sú pre ňu veľmi stresujúce. Nejaké rady? 😕

denkatn
9. jan 2024

aspon nezabudni uzanvanie pocitov voci dievcatku. nehovor neplac, hovor, vidim ze ti je to luto, je mi to luto, ze ti je to luto, nateraz sa to neda inac zariadit. nechat ju prejavit tie pocity. ked bude v klude vecer mozno sa skusit pytat co by jej pomohlo, aby sa jej lahsie islo do skolky, zobrat si macika? dat jej talizman ktory ju ochrani. ale taketo diskusie nie v strese rano.

zorkahorka
9. jan 2024

Noooo, mam to iste. Mladsi je taky mojkac, zle zvlada skolku. Vzdy, ked sa do nej vracia po dlhsom case, tak reve. Ako jediny. A dnes ma hrozne napalila ucitelka. Ked tam je druha ucka a vidi, ze maly reve, ihned priskoci, vezme ho za ruku, zabavi ho a odvedie odomna prec. Zatvorim dvere a o chvilu je ok. Tato druha? Necha ma vo dverach bojovat s vrieskajucim deckom, ktore som musela nahanat aj po chodbe. Neda sa mi od neho odist. Takze ano, spolupraca ucitelky je dolezita. Skus jej to povedat. Lebo u nas nic ine nezabera. A czdy mi hovorim,ze neboj, pridem po teba. To ho trolinku upokoji.

allia28
9. jan 2024

Porozprávajte sa s danou učiteľkou, oni sú tam na to, aby s takýchto situáciách pomohli a spolupracovali.

denkatn
9. jan 2024

ano vlastne mozes sa opytat malej co by jej pomohlo a potom tu ucitelku poziadat o konkretny postup. lebo kazde dieta je ine a mozno ta ucitelka len to nevie zvladnut a nie je to ze nechce.

janickacrazy
9. jan 2024

Skús jej daj nejaký náramok a ty budeš mať taký istý alebo nejakého plyšáka, aby jej nebolo smutno. Môj najmladší syn chodil s plysovym havkom celú škôlku, aj do školy by si ho najradšej zobral.

zorkahorka
9. jan 2024

A esre som zabudla - nech ju vozi do skolky otec. Pri otcovi dieta menej vyvadza

autor
9. jan 2024

@zorkahorka som slobodná matka a jej otca som opustila.. takže táto možnosť je vylúčená.. býva mimo SK

zorkahorka
10. jan 2024

@autorka tak niekto z rodiny?

autor
10. jan 2024

@zorkahorka nikto z rodiny v našom meste nebýva.. takže tá cesta do škôlky je len a len na mne..

luccija
10. jan 2024

Nemá kamarátku, ktorá sa na ňu teší?to by ju mohlo motivovať.Niekedy je to nasilu zobrať do triedy to najlepšie riesenie aj, keď chápem, že si z toho rozhodena.Ja som tieto vypäté emócie zle prežívala mne bolo ľúto deti aj rodičov😂ale ver, že tie deti sa o chvíľku hrajú a je to v poriadku.
Povedz jej čo budete poobede spolu robiť, budeš na nu myslieť aj ten náramok, prstienok či nejaká nálepka je fajn vec

autor
10. jan 2024

@luccija má veľa kamošiek v triede a prebehol už aj rozhovor s učiteľkou a obe mi potvrdili, že ona sa o chvíľu hrá a neplače.. takže asi to je len ráno také, že sa nechce odomňa odtrhnúť.. Skúšala som náramok, tak ma vysmiala 😅 Na tom som sa dobre zababavila, keď mi povedala, že: Maminka to nemyslíš vážne.. náramok? 😁 Otočili sme to napokon na srandu. Tak som jej povedala, že keď s ňou nie som vo škôlke, stále som s ňou v jej srdiečku a keď jej bude smutno, má si na to spomenúť. Že onedlho prídem a tak.. to celkom pomohlo. Dnes to bol o niečo menší stres ráno. Uvidíme, čo bude ďalšie dni. A aj učiteľka, ktorú nemusí sa trošku zmiernila. Aspoň čo som mala možnosť dnes vidieť.

zorkahorka
10. jan 2024

@autorka aj moj syn bol dnes ovela menej placlivy..vcera som sa postazovala poobednajsej ucke na jej rannu kolegynu, tak jej dohovori 😀 lebo rano pri prebierke na to nie je cas osobne a s tou druhou si tykam 😀 ono to chce cas. Verim, ze buduci tyzden uz pojde do triedy aj sam 😀

autor
11. jan 2024

@zorkahorka super, teším sa.. moja dnes tiež 1x tento týždeň bez plaču ráno.. dúfam jej to ostane aj po víkende zasa 😬