Dobrý deň, synček mal 4 roky teraz na začiatku septembra. Do MŠ nastúpil už minulý rok, bol v triede s najmenšími deťmi (3-4 r.). Tento rok ho dali opäť k malým deťom. Všetci jeho kamoši sú v triede s deťmi 4-5. r.. Učiteľka ma zmietla, že to nie je možné ho presunúť do inej triedy. HLAVNE, že je tam dievča 3 r. a ešte nechodili do MŠ. Mám to riešiť. Chcem aby napredoval. Staršie deti majú aj pracovné zošity a ešte keď pôjdem na testy zrelosti s ním o rok musí niečo vedieť. Ja sa snažím samu venovať ale mám ešte iné deti, prácu a pod. Mám to riešiť alebo nie? Ďakujem.
@palla12 my sme mali obdobnú situáciu. Moja dcéra ostala sama v malej triede s novými deťmi. Všetky kamošky jej odišli. Bola narodená posledná, bohužiaľ to miesto sa nájsť nedalo. bola som aj za p.riaditelkou. najskôr dcéra plakavala keď videla kamošky a nemohla byť s nimi. Tu v triede ju motivovali k pomoci menším detičkám ,našla si kamaráta toho strážila,obuvala mu papučky atď. Nemám pocit,že tým rokom niečo stratila. Teraz mi dokonca vravela,že jej tie malé detičky budú chýbať. učiť sa bude celý život, aspoň v škôlke nech sú deti deťmi....
@palla12 no mne zase dali ani nie 3-ročného medzi deti 4-ročné do druhej triedy, tiež som bola z toho na porážku, snažila som sa to riešiť s riaditeľkou, učiteľkou, no nič sa nedalo, malý naviac vobec nerozprával, no nakoniec si zvykol pekne a mal dobrú učiteľku, tak sa to dalo zvládnuť
Deti sa väčšinou zaraďujú podľa veku, tvoj má narodeniny na zač. septembra, to znamená, že k začiatku mal 3. Takže patrí do triedy kam ho dali. Ako predškolák bude tiež v septembri v ktorom dovŕši 6 rokov. Do školy nastúpi ako skoro 7 ročný.
Na dalsi rok este predsa predskolak nebude. Do vyssej triedy isli asi deti narodene do konca augusta
@palla12 mali sme ti isté so synom, suseda rovnako stará išla do vyššieho ročníka, môj zostal s malými. Mrzelo ma to, ale chvalabohu. Bol tam skoro najstarší, veliteľ, pomáhal deťom pani učiteľke, ktorá tiež musela poslúchnuť riaditeľku a môj ostal s malými. Odvtedy sa každé ráno tešil do škôlky lebo ,,krpci má ootrebuju mami ".
To druhé dievča malo vo vyššej triede problémy, nastihalo, bola najmenšia, ale tak keď si to ,, známa mamička riaditeľky" želala...m
To je ale uplne bezne, neriesila by som to tak. Uvidis, ze bude napredovat aj tu, som si ista, ze keby nevedeli, co robia, tak by tam neboli. Isto taketo nieco nerobia prvykrat.
Niekedy je vyhoda byt starsi medzi malymi, septembrovy. Moj brat bol premiant triedy, pritom sa skoro ani neucil, len v autobuse cestou do skoly... zatial co kamosi, co sli do skoly ako este 5rocni, tak ich sikanovali a s ucivom museli dost makat, aby stihali
@martul zlatý, asi mu to učiteľka dobre vysvetlila
Ked ma 4 roky a je v triede pre 3-4 rocne deti, tak je to v poriadku... mozno isli podla narodenin, mozno ine mamicky riesili dopredu, ze nech su kamarati v triede a nie az ked boli ukoncene zoznamy, to tazko povedat. Ono kapacita kazdej triedy nie je nafukovacia... nerobila by som si iluzie, kolko tych pracovnych zositov 5 rocne deti robia, ked mu vytlacis doma nejake stranky ci kupis casaky, budes to mat vyrovnane... a ma len 4 roky, skola daleko...nehrotila by som to... ja som vzdy deti nezavisle na veku posadila k stolu...jeden trieskal plastelinu, druhy vafarboval, treti uz robil ulohy... ale vzdy sme sa "niecomu" venovali spolu, potom to islo aj popri praci a proste nejako... ja viem, ze je jednoduchsie ked to robia v skolke, ale on ma od predskolaka daleko...