Zápis v škôlke

6. dec 2022

Ahojte, syn dnes rozbil tanier v škôlke, dali mi to podpísať a tam sa to skončilo. Bude z toho ešte nejaký prúser alebo? A ešte otázka, keď boli vaše deti veľmi živé, neukludnitelne, ukludnilo sa to? Každý deň sa mi naňho sťažujú, až mi je smutno z toho, bojím sa, že mi ho vylúčia a pritom on je tam taký šťastný 🙄😰

viestta
6. dec 2022

Aky pruser by mal byt? Asi to potrebuju len k inventure.
No a ukludni sa casom, ale treba aj doma na tom pracovat aby vedel "pribrzdit" ked je to potrebne.

elenka.k
6. dec 2022

o tom tanieri neviem, ale podľa mňa by nemal byť prúser - aký? pri najhoršom ho zaplatíš - čo by bola blbosť
a čo by chceli, iba plačúňov, čo aby ich maminy nedávali do škôlky ...
sú nejaké čudné, keď sa na to sťažujú 😕

kacena4
6. dec 2022

trenujte doma mas jedno dieta, ucitelka ich tam ma min. 20 a min 2-3 neposedne

autor
6. dec 2022

Mám doma teda dve deti, nie len jedno a mne doma teda pekne pri jedle sedí,celkovo (áno je živý, ale dá sa skorigovať) je dobré dieťa...v škôlke mi ho stále vracajú s tým čo zle urobil, že nesedel nehral sa neviem čo...ja nechápem ja mám pocit že v škôlke mám iné dieťa a doma zas iné

viestta
6. dec 2022

A co tak s mladym muzom sa porozpravat, co vyviedol a preco? Ak je skolkar, tak uz vie povedat co sa dialo.

elenka.k
6. dec 2022

veď to je tak, aj mne tvrdili stále opak 😕 pekne mu povedz, že v škôlke je treba počúvať pani učiteľky, že čoskoro pôjde do veľkej školy a tam sa s ním už baviť nebudú, to je ako príprava .... 👍

autor
6. dec 2022

Mladý muž ešte nejak extra nerozpráva, vie len základ, vie si vypýtať čo chce, cikať, papať, aj povedať čo nechce, ale celé vety zatiaľ žiaľ nie. Aj to mi tvrdia že v škôlke vôbec nerozrpava pritom doma sa vieme normálne dohodnúť

majka1921
6. dec 2022

A on teraz tento rok zacal v skolke predpokladam. Mozno prave v tej komunikacii je problem. Mozno sa citi neisto, ze nevie dostatocne sa vyjadrit a preto je taky "nespratny". Vravis, ze doma si viete porozumiet - jasne, ako mamka uz vies komunikovat aj bez slov. Ale v skolke je to predsa len ine.

autor
6. dec 2022

@majka1921 začal 21.11. odvtedy nie je deň čo by sa nikto nesťažoval

gabika128
6. dec 2022

Problém bude aj v tom rozprávaní podľa mňa, väčšinou z môjho okolia s tým bol problém. Prijímaj to s kľudom, opýtaj sa učiteliek ako ty môžeš pomôcť v tomto smere, vysvetli že doma nemáte problém, však na to majú vzdelanie a skúsenosti. Niekedy pošlú aj na logopediu alebo do cpppap centra. Môj syn tiež neobsedí, má rád pohybové aktivity ale učiteľky iba skonštatovali že je živý a basta.

zuzinka888
6. dec 2022

Nie, nic z toho nebude. Je to koli tomu aby kucharky nik neobvinil ze si vzali taniere domov- jednoducho povedane.✌

simona20201309
6. dec 2022

Koľko má rokov?

autor
6. dec 2022

@simona20201309 4r bude mať koncom januára

slavomira236
6. dec 2022

No ak bude mať 4a nerozpráva vety už by som ho objednala na logopedii na tvojom mieste

autor
6. dec 2022

@slavomira236 práveže u psychológa sme boli a vraj netreba, rozkeca sa v škôlke. To isté tvrdí aj dr, že sú aj pomalšie deti. Ja sama teda neviem, my si doma normálne rozumieme, nechápem čo sa to deje v škôlke

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
6. dec 2022

@elizabet173 ako píšem hore psychológa sme navštívili a ten nas vyradil, že ho nepotrebujeme. Že malý skôr potrebuje kolektív. Tak neviem no. A nedopatrením veru, ja som sa rovno spýtala či to zaplatím, veď nebudem sa tu ondit za jeden tanier ale nechcela nič.

asocial
6. dec 2022

Problem je inde. Deti rozbiju a nik neriesi. Ale tu vidim iny problem. Nie v tanieri ale v dietati. Napriklad - u nas v zs jeden chalan od zlosti hodil tanier na zem. Resp. v zachvate. V ms ked robi taketo veci a stale sa stazuju nan, bude niekde problem, ktory treba riesit. To, ze si bola raz u psychologa, ktory nevidi problem ti poviem na priklade. Jedno deita v nasej skole - vsetci vidime autisticke crty. Ma amoky, niekedy nevnima. Ale psycholog povedal, ze je to len adhd. Aj ked aj laik vidi, ze nie. Totiz, z xhvilkoveho sedenia sa neda zistit, ake je dieta.

yanni
6. dec 2022

Nedaj sa odbit. V takmer 4roch rokoch by uz mal normalne rozpravat. Na co akoze cakaju? Normalne chod k logopedovi. Uz teraz je neskoro. Zacat ste uz mali davno. Ak je v skolke "nespratny", je to v chybajucej komunikacii. On sa nevie vyjadrit, v skolke mu nerozumeju. To ze ty mu doma rozumies, je ina vet, Ty ho poznas, bola si takmer 4 roky s nim pravdepodobne denno denne, cely den. Ty by si ho rozuměli, aj keby obec nerozplaval. Ja mam doma uz niekolke v poradi 3 rocne (4 bude mat koncom decembra). Keby mi dieta nerozpravalo, uz davno by som behaal po dr. Najneskor okolo 3tich narozenin. Uz ste stratili minimalne rok. Nie je uzdy pravda, ze dieta sa v skolke rozhovori. Na to by som sa nespoliehala.

deedol
6. dec 2022

A hladaj klinickeho logopeda, nie obycajneho.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kate_cs
6. dec 2022

V prvom rade. Prečo to rieši tu a nepýtala si sa v škôlke keď ste to riešili? Opäť raz komunikácia. Mne keď nie je niečo jasné, pýtam sa. V škôlke, v práci, v škole.

jannka89
7. dec 2022

Tak je rozdiel či ho rozbil nechtiac alebo umyselne...píšeš, že každý deň sa naňho sťažujú, tak asi to nebude úplne neviniatko, aj keď možno to jeho správanie prameni z frustrácie, že nevie komunikovat....ale ja pridám opačný pohľad, a netvrdím, že je to váš prípad, keď si nenapísala, čo presne vyvadza, na čo sa sťažujú... Syn mal v triede chlapca, čo denne robil na komplet zle všetkým deťom, ničil veci, nepočúval, nespolupracoval... Mama vysmiata, že musia byť aj živšie deti... Tak podľa mňa také dieťa do škôlky nepatrí, pokiaľ má diagnózu, má chodiť do inej škôlky, alebo mať asistenta... Proste na to je podľa mňa to adaptácne obdobie, pokiaľ je problémový denne, mali by ho vylúčiť... Aj ti rodičia by si mali uvedomit, ako jedna dieťa narúša celý proces v škôlke, strádaju ostatné deti, učiteľka je len jedna na 20 deti, a musí byť v pozore kôli jednému dietatu...na prechádzku šli len len keď ten chlapec nebol v škôlke, inak na skolskom dvore...tvoj je tam kratku dobu, možno len nová situácia, a časom to pochopí, ale.ak by to trvalo dlhšie, ja by som ho nechala na chvíľu doma,pokiaľ máš možnosť,možno ozaj nie je ešte pripravený....