Zápis do základnej školy mimo trvalého bydliska

meggi21
18. sep 2017

Ahojte prosím máte skúsenosť so zápisom do školy prváčika mimo jeho trvalého pobytu?
Ak pôjdeme na zápis mimo môže sa stať že mi ich nezoberú? Treba ísť pre istotu aj na zápis kde máme trvalý pobyt?
Ako treba postupovať v tomto prípade, je lepšie ísť ešte pred zápisom za riaditeľkou?
ďakujem za všetky rady
Magdaléna

babulina
18. sep 2017

My mame deti mimo spadovej skoly, na zapise sme boli v oboch skolach aj na tam kde sme chceli byt prijati (tam som bola osobne pred zapisom) a aj na spadovej skoly. Po oznameni o prijati som zaslala kopiu s listom do spadovej ze sa zriekame miesta v spadovej skoly.
Taky postup nam navrhli na odbore skolstva.

lucik194
18. sep 2017

ano moze sa stat ze dieta mimo spadovu oblast nezoberu, nam sa stalo, dceru nezobrali - proste nemali miesto kam sme ju chceli dat, hold v Bratislave vela deti, malo dobrych skol...

pininka
18. sep 2017

U nas s tym zatial nebol problem, obe deti mam mimo spadovej skoly a ani som do nej nesla,kedze viem ze nieje prave najlepsia. Ale pocula som o tom,ze pred rokmi davali az cez leto vediet ze neprijali dieta kvoli nedostatku miesta a teraz zhanaj narychlo skolu.

vladinka
18. sep 2017

My mame trvaly pobyt v inom okrese aj inom kraji, dochadzame do ineho okresneho mesta, lebo tam pracujem a nikto to neriešil (dochadzame 20km)

loginexistuje
18. sep 2017

@meggi21 moze sa ti stat ze ti ju nevezmu mimo spadovej skoly .... BA a okolie pomerne častý stav...

t.j. nie je ich povinnost prijat deti mimo spádu

hors
18. sep 2017

My sme mali trvale bydlisko inde na dedine kde bola ZŠ☹ a maly chodil do skoly do mesta a problem nebol ani s MŠ.Samozrejme zalezi mozno akeho mesta sa to tyka .Ba tam to je dost komplikovane .

majkabest
18. sep 2017

meggi21 Môjho syna prváka nezobrali na spádovú školu pre nedostatok miesta, tak teraz chodíme inam je to o dosť ďaleko od nášho bydliska, ale zvykáme si, samozrejme musíme skôr vstať a tak...Keď nám prišlo rozhodnutie o neprijatí na spádovú školu, podala som odvolanie ale pre istotou som to išla riešiť ešte na ďalšiu školu, kde povedali že ho bez problémov prijmú. Aj sa tak stalo, na odvolanie prišla tiež zamietavá odpoveď, tak teraz chodíme inam ako by sme mali...Mala by si sa informovať priamo v škole, ktorú chcete navštevovať, oni ti povedia aký je stav a pod.