Ahojte, mám neetickú otázku, tak pokojne odpisujte, že ste "počuli", "moja známa" a tak podobne :D Že sa to nepatrí, nemalo by sa, bla bla bla písať nemusíte, to všetci vieme...
Je možné dať pri zápise do MŠ riaditeľke všimné, aby vzala dieťa? Napr. v obálke spolu s prihláškou? Skrátka tak, aby to ostatní rodičia nevideli a aby mala ona možnosť si to prevziať sama? Neviem, ako zápis prebieha. Ďakujem za relevantné odpovede.
Nie (odhliadnuc od trestnopravnej roviny) prihlasky pokojne moze zbierat upratovacka, zastupkyna (ktora nerozhoduje), riaditelka + 1 (ina ucitelka, zastupnyna...). A v konecnom dosledku sa o tom rozhoduje na stretnuti riaditeliek.
Ja len upozornujem - uvedom si aj riziko, ze na mieste riaditelky bude sediet niekto ako ja. V ten moment by si mala na krku trestne oznamenie alebo minimalne verejnu hanbu pred vsetkymi. Uplatky z duse neznasam a bojujem proti nim - je mi jedno, ci sa jedno o 10 alebo 10 000 eur.
Podla mna to nebude vediet riaditelka obhajit pred ostatnymi(skolsky odbor v meste, ostatne riaditelky...), ak je tvoje dieta mladsie alebo bez trvaleho pobytu a pod
Urcite nie, tu riaditelku to moze aj urazit a ano je to trestne. Mozes za to v base skoncit ty aj ta riaditelka. No od kamosky som pocula, ze pri zapise zdoraznovala, ze v buducnosti daju radi skolke sponzorsky dar. To ale neslo riaditelke, normalne oficialny dar pre nejake oz pri skolke na opravu strechy. No jej dieta malo vtedy 3,5 roka a bola to spadova skolka podla trvaleho pobytu, takze by ho boli zobrali aj bez toho.
Myslim, ze sa to robi "oficialne" ako ponuka sponzoringu nejakych aktivit skolky.
Ano, robi sa to oficialne ako sponzoring a ano robi sa to.
Jeeejda, to len ja som taka blba, ze mna ani len vo sne nenapadlo dat nejake "vsimne" ked som davala riaditelke prihlasku do skolky ? BTW, uz mi syna aj zobrala, bez vsimneho. Ale tak my sme iny kraj, asi tu nie je taky natresk do skolok ako v BA. Tam sa to asi riesi castejsie takym "vsimnym" resp. "sponzorskym". Ale teda je to des, ze peniaze takto rozhoduju :/ Proste korupcia uplatkarstvo hybe Slovenskom...aaach jaaaj.
@nyusika nuz tak ti poviem, kedze mame riaditelku v panelaku, cize som dost v obraze , z mesta dostanes 10penazi a staru buďu. nasledne vsetko ostatne je na sikovnosti riaditela, sponzoringu a grantoch. A teraz mas 2deti a 1 miesto. Podmienky obe rovnake ale jedna rodina ti povie ze zaplati skrinky... tak si vyber. Sponzorske ide samozrejme cez ucty a je verejne.
V Bratislave sa chodí orodovať a platiť už vopred, nie na zápise 😀
@tina4931 aj ocean je tvoreny jednotlivymi kvapkami. Je mi jedno, ci vytrhnem republiku. Vystudovala som bez uplatku, porodila som bez uplatkov, vyliecila som sa z tazkej choroby bez vsimneho pre lekarov a v praci ziskala skvelu funkciu bez uplatku. Ak chcem slusnost od politikov a od spolocnosti, musim zacat od seba…. Ak by otazka skolky bola pre mna existencna, riesila by som to akokolvek inak, nez uplatkom.
@laurita285 naozaj,tak potom asi žijem v inej galaxii v Bratislave 🤦♀️
Myslím prosím ťa v prvom rade na to, že týmto môžeš dostať riaditeľku do veľkých problémov.
v žiadnom prípade, ani o tom neuvažuj, mimo trestnoprávnej zodpovednosti ide aj o etickú a morálnu rovinu, nepodporuj korupciu
Mňa skôr prekvapuje že až na zápise? Veď dieťa je na zápise už prijaté nie? 🙃 Syn ani zápis nemal, len prišlo poštou rozhodnutie o prijatí.
@laurita285 ani ja, ani nijaka moja kamoska, nemame takuto skusenost...
Akurat som dnes bola podat prihlasku do nasej spadovej skolky kde mi oznamili, ze prijimaju len sest deti lebo im zostava vela predskolakov v skolke. Ale teda ani ma nenapadlo davat uplatok. Radsej budem platit sukromnu skolku. Neznasam uplatky. Ved by som sa na seba nevedela pozriet.
ja som počula, že vraj sa to robí úplne inak 😉 preboha hlavne nie na zápise 😀 ani keby si nevedela kto riaditeľka je, treba sa vopred ohlásiť na osobné stretnutie
U nás zbierala prihlášky hospodárka škôlky a nie riaditeľka.Ak chcete niečo dať už si tam mala byť skôr pýtať sa koľko majú prihlášok, koľko berú, a čo potrebujú na škôlke renovovať🙂dáva sa sponzorske
Prepáč,ale mne prišlo zle z tvojho príspevku!
Každý nadáva na korupciu a čo to ľudia vystrájaju je niečo príšerné,ešte si aj pýtajú radu,ako to najlepšie zrealizovať.chceme pokrok a naďalej sa svachceme v hlbokom bahne
Bola som vcera na zapisoch, vzdy boli okrem riaditelky v miestnosti bola dalsia 1-2 osoby (zamestnanci skolky). Takze na zapise by som to urcite neriesila. Viem ze sa to deje, ale deje sa to mimo zapisu si myslim 😆 Osobnu skusenost nemam 🤷♀️